ebenzer 22.07.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Witam, Czy ktoś chce sprzedać garaż blaszany? Zaczynam lada chwila budowę. Gdzieś trzeba trzymać łopaty ... Okolice Gliwic - dokładniej Knurów. Dziękuję z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 23.07.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Witam, Czy robił ktoś z was ławy bez chudego betonu? mój kierownik stwierdził że chudego nie trzeba lać a ja mysle że trzeba - grunt mam mokry robotnicy układają szalunek i zbrojenie po kostki w wodzie zanim wyleją beton to chyba to osuszą ale czy może być bez chydego na początku ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 23.07.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Witam, Czy robił ktoś z was ławy bez chudego betonu? mój kierownik stwierdził że chudego nie trzeba lać a ja mysle że trzeba - grunt mam mokry robotnicy układają szalunek i zbrojenie po kostki w wodzie zanim wyleją beton to chyba to osuszą ale czy może być bez chydego na początku ?? Pozdrawiam Jak układają już zbrojenie to jak chcesz potem wlać chudy? Po mojemu chudy, folia, zbrojenie i dopiero zalanie ław. Mój kirerbud nie pozwolił na wylanie chudziaka i ław w tym samym dniu. (Ekipa chciała rano chudziak, przez dzień układają zbrojenie, wieczorem zalewanie ław) A jeżeli znajdą się ze 3 albo nawet 10 osób, które tak mają to też tak zrobisz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 23.07.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Witam, Czy robił ktoś z was ławy bez chudego betonu? mój kierownik stwierdził że chudego nie trzeba lać a ja mysle że trzeba - grunt mam mokry robotnicy układają szalunek i zbrojenie po kostki w wodzie zanim wyleją beton to chyba to osuszą ale czy może być bez chydego na początku ?? Pozdrawiam Ja tak robiłem. Różnica jest tylko taka, że mam grunt suchy - niski poziom wód gruntowych i ziemia raczej piaszczysta (woda nigdy nie stoi). Aha, w wykopie oczywiście ułożona została folia. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 23.07.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 My też mamy chudy beton wylany,na to folia,zbrojenie i beton B25.Oczywiście nie wszystko w jednym dniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 23.07.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 mikela - co to za kierownik?Zajrzyj do pliku http://www.graphite.pl/praktyczny_majsterkowicz/lawy_fundamentowe_0309.pdf może coś się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 23.07.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 - powiedział, że nie leje sie chudego betonu na takim mokrym gruncie bo nie da sie tego zrobić, nie ma takiej możliwości rzeby fizycznie wykonać coś takiego na mokrym gruncie a u nas woda podobno cały czas napływa i nie można dobrze wysuszyć podłoża, a może szkoda mu czasu już sama nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 23.07.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 - powiedział, że nie leje sie chudego betonu na takim mokrym gruncie bo nie da sie tego zrobić, nie ma takiej możliwości rzeby fizycznie wykonać coś takiego na mokrym gruncie a u nas woda podobno cały czas napływa i nie można dobrze wysuszyć podłoża, a może szkoda mu czasu już sama nie wiem To zmień kierownika póki jesteś jeszcze na etapie fundamentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga71 23.07.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 - powiedział, że nie leje sie chudego betonu na takim mokrym gruncie bo nie da sie tego zrobić, nie ma takiej możliwości rzeby fizycznie wykonać coś takiego na mokrym gruncie a u nas woda podobno cały czas napływa i nie można dobrze wysuszyć podłoża, a może szkoda mu czasu już sama nie wiem Mikela, lej chudy beton, jak Ci tutaj dobrzy ludzie doradzają. Jak też mam budowę na podmokłym gruncie, można powiedzieć, że to "dom na wodzie" Aga 71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 23.07.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 bardzo dziękuję wszystkim aga71 a jak poradziliście sobie z odwodnieniem ? ja na domiar złego mam jeszcze piwnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 23.07.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 nie miałem tego problemu, ale wiem jakbym to zrobił gdybym miał. Zadzwoniłbym do gościa ktory robił mi przylącze wod-kan i zapytał jak sobie radza z wodą w wykopach jak kładą rury. Jak chcesz dam Ci do niego nr przez PW. Moze pompa, moze spuszczenie wody do wykopu gdzieś tuż obok i niżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 23.07.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 [/b]Wirecki - poproszę, pogadam z nim od razu o przyłączu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 24.07.2009 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Wirecki to ja też poproszę o namiar na tego Pana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga71 24.07.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 bardzo dziękuję wszystkim aga71 a jak poradziliście sobie z odwodnieniem ? ja na domiar złego mam jeszcze piwnice. Mikela, przede wszystkim poszłam bardziej w górę bloczkami fundamentowymi /z tego, co pamiętam ok.70 cm/. Poza tam, wokół budynku jest zrobiony drenaż /też było wielu za i przeciw -ale uważałam, że lepiej wydać te 2,5 tys., niż później żałować/. Jest też wykopana zwykła studnia w rogu działki /koparka plus kręgi betonowe plus poświęcenie ze strony budowlańców/. Uważam,że świetnie ściąga wodę z działki. A jeśli dalej byłoby tragicznie, to chyba rzeczywiście trzeba pomyśleć o odpompowaniu i osuszeniu terenu. Na piwnicę w tych warunkach się nie zdecydowałam, chociaż nie powiem, też bardzo chciałam.... Powodzenia, Aga 71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aeb 25.07.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Iakub dopiero co pisałam że ja swoich mogę polecić Witam, Też bardzo poproszę o namiar na sprawdzoną ekipę do tynków wewnętrznych i wylewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 26.07.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Gdzie najtaniej w okolicy można kupić płytki ceramiczne z Paradyża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maszket 26.07.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Witam! Proszę o namiary na sprawdzonego architekta do adaptacji projektu gotowego (okolice Tychów). Z góry wielkie dzięki! nam adaptacje robił p.Grygier Bernard tel.507020540 jesteśmy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maszket 26.07.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 witam mam do odsprzedania wełnę Isover Uni-Mata 150 , 10 rolek SPRZEDANE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 26.07.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 10 rolek to ile w sumie metrów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogul 26.07.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 witamMa ktos do dosprzedania betoniki fundamentowe?? albo gdzie mozna kupic najtaniej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts