f.5 22.04.2010 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Z tym byłbym ostrożny i sprawdził dokładnie. Rok temu nie mieli.... No, może na b.ograniczony asortyment. Pozdr. wysłałem wiadomosc na priv czy doszłą bo kuleje dzis forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 22.04.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Z tym byłbym ostrożny i sprawdził dokładnie. Rok temu nie mieli.... No, może na b.ograniczony asortyment. Pozdr. wysłałem wiadomosc na priv czy doszłą bo kuleje dzis forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogul 22.04.2010 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 zgodzę się z przedmówcom zawsze można troszke ponegociowac z Łukaszem tez sie tam zaopatruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogul 22.04.2010 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Dobre ceny ma Giebel w Ornontowicach.... ale warto sprawdzić w paru miejscach bo ceny i "promocje" się zmieniają co jakiś czas.... no i oczywiście negocjować zgodzę się z przedmówcom zawsze można troszke ponegociowac z Łukaszem tez sie tam zaopatruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 22.04.2010 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 kupie deski szalunkowe w dobrym stanie ok 3-4 kubiki rejon ROW-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 23.04.2010 03:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Tylko trzeba pamiętać że Gibel , że tak powiem , ma ograniczoną flotę samochodową . Z każdym trzeba negocjować i od razu pytać co w przypadku zwrotów nadmiarowego materiału . Jedni biorą inni nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 23.04.2010 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Witam, Rozpoczynam budowę w Gliwicach i potrzebuję na początek desek i stempli- może komuś zostało po budowie? Zastanawiam się również co zrobić z ziemią- mam ze 30 ton na początek? Może macie jakiś pomysł? Pozdrawiam Paweł Bogacz Jestem z PSzczyny i chętnie zopiekuję się Twoją ziemią. Mam pytanie - kto u was mocował puszki elektryczne ? Elektryk czy tynkarz. Za dodatkową opłatą czy usługa wliczona w pierowtną usługę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 23.04.2010 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Jestem elektrykiem i Ja tak działam: 1) Wierce/wycinam dziury na puszki i kable 2) Puszki i kable mocuje gipsem tak, aby dało się puszką manewrować na boki i na głębokość 3) Kable zawijam do środka puszki, tak aby tynkarz bezproblemowo mógł operować pacą 4) Osadzaniem puszek "do lica ściany" zajmuje się tynkarz 5) Wracam po wyschnięciu tynków, łącze kostki, sprawdzam obwody, oddaje do użytku i kasuje 6) Ewentualne poprawki puszek typu za głęboko/za nisko/zbyt w lewo robione i kasowane są na etapie białego montażu Ad.1. Robię instalacje w bruzdach więc tynkarze i malarze nie narzekają na mnie zbyt często Ad.3. Przed tynkowaniem spotykam się z tynkarzem i pytam czy wszystko gra, jeśli trzeba coś podkuć i schować głębiej robię to od razu i usuwam się z placu budowy. Ad.4. Elektryk nie wie jak grube tynki położy tynkarz, mało tego spore znaczenie odgrywa typ tynku (gips czy c-w czy jeszcze inny). Ad.5. Wcześniejsze odizolowanie przewodów i ich łączenie mija się z celem, wilgoć=korozja Ad.6. Za poprawki płaci klient. Najważniejsze - USTALAM TO WSZYSTKO PRZED NAWIĄZANIEM WSPÓŁPRACY. Pytanie co ustaliłaś ze swoimi wykonawcami? Całkiem inaczej postępuje się w pomieszczeniach w których przewidziane są kafelki na ścianach. Ostatecznym osadzeniem puszek w takich pomieszczeniach zajmuje się kafelkarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszekSL 23.04.2010 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 polecam anitex w wojkowicach sa ugodowi No nie bardzo, Wojkowice robili mi wycenę cena nie najlepsze, a do tego niesolidni pracownicy podeszli do wyceny grzecznie mówiąc nieprofesjonalnie. Nawet do tej pory nie oddzwonili i mój projekt tam dalej leży. Miałem zadryndać do właściciela ale odpuściłem. Niech sam pilnuje u siebie porządku. Wobec powyższego radzę dobrze uważać z tym odstawcą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 23.04.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Najważniejsze - USTALAM TO WSZYSTKO PRZED NAWIĄZANIEM WSPÓŁPRACY. Pytanie co ustaliłaś ze swoimi wykonawcami? Całkiem inaczej postępuje się w pomieszczeniach w których przewidziane są kafelki na ścianach. Ostatecznym osadzeniem puszek w takich pomieszczeniach zajmuje się kafelkarz. Widzisz, kiedy buduje się swój pierwszy dom nie ma się pojęcia nawet o co pytać i co ustalać (pomimo wielu godzin spędzonych na forum) . A fachowcy jak wiesz sami wolą unikać szczegółów przed (przynajmniej moi nie wspominali o tym) nawiązaniem współpracy. Więc kwestia ta nie zostałą dogadana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 23.04.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 U mnie puszki osadzał elektryk przed tynkowaniem,ciut wystawały,żeby wyszły w miarę równo z tynkiem.I akurat się tak udało że jest ok.Jedynie w łazienkach i kuchni nie było puszek bo tam będą kafelki i puszki będą robić w trakcie kafelkowania.Ja miałam wszystko uzgodnione przed podjęciem się pracy elektryka co ma robić i za ile,żeby nie było niedomówień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
werka 82 23.04.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 czesc prosze napiszcie co sadzicie o domkach z drewna moze ktos ma taki prosze piszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 23.04.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 czesc prosze napiszcie co sadzicie o domkach z drewna moze ktos ma taki prosze piszcie na temat domów drewnianych troszkę tutaj poczytasz http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?76-Domy-drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
werka 82 23.04.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 dzieki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julia i dominik 23.04.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Jeśli chodzi o więźbę i dach to polecam ekipę z okolic rybnika młodzi goście ale super robią i tanio w tydzień dach był pokryty nie wiem jak ta firma sie nazywa ale mam nr tel. 601245648 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 24.04.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Wybieracie się na Targi Budowlane w Katowicach? LINK; http://www.targbud.mtk.katowice.pl/visitors.php na targach byliśmy dzisiaj ... wystawcy głównie z piecami na groszki jakieś okno i schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 24.04.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Witam będę budować domek w okolicy Gliwic. proszę o namiary na dobrą ekipę do SSO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiawloczka 25.04.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Jestem rozczarowana targami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 25.04.2010 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Czyli jak co roku . Coraz mniej wystawców, coraz uboższa ekspozycja itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 25.04.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Czyli jak co roku . Coraz mniej wystawców, coraz uboższa ekspozycja itd... słabiutko .. jedną firmę budująca wypatrzyłem i to w dodatku z Litwy ... rośliny ... więcej wystawy w marketach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts