Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

boszsz nie dostaje powiadomien, nawigacja na tym nowym forum to dla mnie magia, wlecze mi sie ta strona potwornie, chyba przejrze dopiero forum w pracy, dajcie prosze znac, czy po zmianie szaty mam cos zmienic w profilu, aby powiadomienia przychodzily, reszte juz odnajde - mam nadzieje ;)

szczerze stracilam zapal do budowy, nie ciagnie mnie no.. :(

ale trzeba panszczyzne odwalic, od nastepnego weekendu biore sie za uzupelnianie brakow (prund musze zalatwic, barto wystarczy podjechac na chebzie czy kochana gdzie ? ) aaa i jeszcze jedna sprawa czy mam byc zdesperowana i stawac na glowie, aby zalatwic przylacze gazu (czyste ogrzewanie chaty - bez kotlowni, bez potrzeby zaopatrywania sie w wegiel/drewno/pellety.. ? czy pokochac inne rozwiazania ?

kurcze strona mi sie cignie jak flaki z olejem, nie widze, co pisze,

pozdrawiam

k.

boszsz nie dostaje powiadomien, nawigacja na tym nowym forum to dla mnie magia, wlecze mi sie ta strona potwornie, chyba przejrze dopiero forum w pracy, dajcie prosze znac, czy po zmianie szaty mam cos zmienic w profilu, aby powiadomienia przychodzily, reszte juz odnajde - mam nadzieje ;)

szczerze stracilam zapal do budowy, nie ciagnie mnie no.. :(

ale trzeba panszczyzne odwalic, od nastepnego weekendu biore sie za uzupelnianie brakow (prund musze zalatwic, barto wystarczy podjechac na chebzie czy kochana gdzie ? ) aaa i jeszcze jedna sprawa czy mam byc zdesperowana i stawac na glowie, aby zalatwic przylacze gazu (czyste ogrzewanie chaty - bez kotlowni, bez potrzeby zaopatrywania sie w wegiel/drewno/pellety.. ? czy pokochac inne rozwiazania ?

kurcze strona mi sie cignie jak flaki z olejem, nie widze, co pisze,

pozdrawiam

k.

kjuta prąd do Vatenfalla to na Rudę ;),czy Zaborze nie wiem do czego się to zalicza.W każdym razie jabyś jechała od Maka w stronę Zabrza po prawej stronie jest taki kościół duży ,to tam skręć w prawo i na końcu drogi jest właśnie vatenfall.Musisz wziąś akt notarialny i mapkę zasadniczą.

A co do ogrzewania to mam na gaz płynny z GASPOLU,bo w naszej okolicy niii ma gazu ziemneg ;(,a nie mamy piwnicy ani dużej kotłowni żeby mieć miejsce na inny piec.Poza tym wygoda ;))

Witam, !

Mieszkam w okolic Będzina i rozpoczynam rozbudowę domu 9dobudowa poddasza+ganek ze schodami łącznie jakieś 65m2.

Obecnie poszukuję informacji w temacie przydomowej oczyszczalni ścieków...tj, skąd wziąć firmę, ile kosztuje(planuje ze zbiornikiem 3000l) ile za montaż itp. będę wdzięczny za odpowiedzi...

Witam,

my już powoli kończymy budowę. Odstąpimy tanio:

- ok. 180 m siatki ogrodzeniowej tymczasowej,

- 5 worków po 30 kg każdy wapna hydratyzowanego Hydrat Olkusz,

- 4 worki po 20 kg każdy gładzi gipsowej Megaron,

- tymczasową skrzynkę elektryczną,

- ościeżnicę do drzwi Pol-Skone, rozmiar 14-16, fornir naturaln, wybarwienie dąb europejski.

Gdyby ktoś był zainteresowany, proszę o kontakt na priv. Odbiór osobisty w Imielinie.

Witajcie:) Jestem tutaj nowa, postanowiliśmy podzielić naszą działkę położoną w Strzyżowicach. Zwracam się więc z prośbą o namiary na dobrego geodetę w okolicach będzina. Słyszałam, że w miejscowosci Gródków zanajduje się Geomap S.C. Leszek Chromik Michał Kaczmarek jaki jest czas oczekiwania? prosze o odpowiedź

Witam

Jestem nowy na forum. Nabyłem ostatnio działkę w Mikołowie i chcę w najblizszym czasie (tak do 3-4 miesięcy) rozpocząć budowę. Tak sie niestety składa ze moja praca nie za bardzo pozwala mi na poświecanie czasu na budowę i jej organizacje a nie chce kupować gotowego domu. Czy ktoś z grupowiczów mógłby mi polecic jakieś rozwiązanie (np. firmę), która niezaleznie od tego że mogłaby mi zbudowac dom, to jeszcze załatwiła by wszystki formalnosci w urzedach?

Pozdrawiam

Witam

Jestem nowy na forum. Nabyłem ostatnio działkę w Mikołowie i chcę w najblizszym czasie (tak do 3-4 miesięcy) rozpocząć budowę. Tak sie niestety składa ze moja praca nie za bardzo pozwala mi na poświecanie czasu na budowę i jej organizacje a nie chce kupować gotowego domu. Czy ktoś z grupowiczów mógłby mi polecic jakieś rozwiązanie (np. firmę), która niezaleznie od tego że mogłaby mi zbudowac dom, to jeszcze załatwiła by wszystki formalnosci w urzedach?

Pozdrawiam

Hmm może raczej poszukaj kogoś kto zajmie się samą robotą papierkową do uzyskania pozwolenia na budowę.Bo ekipa budowlana to wątpię,żeby Ci to załatwiła,przeważnie mają parę budów naraz i nie mają czasu latać za takimi sprawami.

Ja swoje dokumenty do pozwolenia załatwiałam sama,zajęło mi to 1,5 miesiąca+3 tyg czas oczekiwania na pozwolenie.Nawet nie było ciężko ;))