Gość Arturo72 15.01.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Witam wszystkich. Musi się znac na budowie na szkodach górniczych Absolutnie nie musi się znać na budowie na szkodach górniczych !! Musi się znać na "czytaniu projektu". Jeśli się nie zna to zrezygnuj z niej,przecież masz projekt na szkody i każda kumająca ekipa przeczyta taki projekt. Jeśli masz pismo z kopalni o tym,że budujesz na szkodach to jak najbardziej bierzesz kasę od kopalni Jaka gmina ? U mnie w gm.Gierałtowice na stronie gminy jest specjalny druczek "odszkodowawczy" do kopalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 16.01.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 budowniczy zza Przemszy mam propozycję dla osób, które w najbliższym czasie (przyszły) tydzień chce / planuje kupić stal zbrojeniową oczywiście każdy kupuje dla siebie i transport do siebie wklejam link z dyskusji http://forum.muratordom.pl/showthread.php?157713-Ile-za-tone-stali-zbrojeniowej-w-2010r.&p=4509423#post4509423 hurtownia z Imielina, więc tu odległość ma znaczenie (kasia28 zrobi wywiad w poniedziałek o transport 40km) Jaworzno bez problemu, więc pewnie 15-25 km również .. zobaczymy ceny jakie usłyszałem (zakup całości u nich a odbiór kiedy się chce - stal świeża) wpisane w wątku u mnie ceny ponad 3200 za tonę więc różnica znaczna jakieś szczegóły to na priv nie będziemy robić reklamy za wcześnie styczeń w handlu jest słabym miesiącem, więc może być szansa parę złotych zaoszczędzić jestem otwarty na propozycję innych zakupów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 16.01.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Absolutnie nie musi się znać na budowie na szkodach górniczych !! Musi się znać na "czytaniu projektu". Jeśli się nie zna to zrezygnuj z niej,przecież masz projekt na szkody i każda kumająca ekipa przeczyta taki projekt. Jeśli masz pismo z kopalni o tym,że budujesz na szkodach to jak najbardziej bierzesz kasę od kopalni Jaka gmina ? U mnie w gm.Gierałtowice na stronie gminy jest specjalny druczek "odszkodowawczy" do kopalni. jesteśmy świeżo po temacie projektu pod szkody górnicze .. coprawda 1ka ale już szkody w naszym 14ka wieńce i ławy stęzające (krzyż i przekątna) w fundamentach generalnie rola projektanta/konstruktora aby to uwzględnić ... chociaż ja musiałem troszkę naszego "uspokoić" bo chciał płytę fundamentową 25 cm wylać na całości oczywiście dobrze uzbrojoną .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justus67 16.01.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Odstąpię po budowie 10 prętów fi 18 12-metrowych i 3 pręty fi 22 6-metrow. Jesteśmy na etapie poszukiwania okien wszelkie sugestie mile widziane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.01.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 chociaż ja musiałem troszkę naszego "uspokoić" bo chciał płytę fundamentową 25 cm wylać na całości oczywiście dobrze uzbrojoną .. A ja wręcz odwrotnie,przekonałem mojego konstruktora,żeby zamiast drogich i skomplikowanych ław krzyżowych zrobił płytę fundamentową posadowioną powyżej punktu przemarzania Dla mnie jest to idealna sprawa,płyta od spodu będzie izolowana styropianem,także pozbywam się wilgoci i mostków termicznych od gruntu,przy okazji tanio,prosto,szybko i przyjemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzsto1 16.01.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 witam zaczynam na wiosnę budowę jeśli komuś pozostało coś to mile widziane np.garaż, styropian, stal itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 16.01.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 witam zaczynam na wiosnę budowę jeśli komuś pozostało coś to mile widziane np.garaż, styropian, stal itp Posiadam stemple budowlane i prowizorkę elektryczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmont1 16.01.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 kupie garaz !!!!!!!! 509743756 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxtap 17.01.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 A ja wręcz odwrotnie,przekonałem mojego konstruktora,żeby zamiast drogich i skomplikowanych ław krzyżowych zrobił płytę fundamentową posadowioną powyżej punktu przemarzania Dla mnie jest to idealna sprawa,płyta od spodu będzie izolowana styropianem,także pozbywam się wilgoci i mostków termicznych od gruntu,przy okazji tanio,prosto,szybko i przyjemnie. Witam Gmina moja to Zabrze, szkody górnicze 3 klasa. Moje wzmocnienia to ławy krzyżowe, trzpienie betonowe narogach i płyta stropowa zamiast terriwy. To tak w skucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamscool 17.01.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 kupowałem stal we wtorek cena z przywozem 2650złfirma z żor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 17.01.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Kochani, mam pytanie. jakie tynki robiliście w domu? Zastanawiam sie jakie będą najlepsze przy naszych szkodach górniczych. i ile kosztuje taka przyjemność. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzsto1 17.01.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Posiadam stemple budowlane i prowizorkę elektryczną. po ile masz stemple napisz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 17.01.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 po ile masz stemple napisz na priv stemple 4 zł szt. dł. 2,7m - Pyskowice. Zostało mi ich chyba z 90 szt ale muszę to sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 18.01.2011 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Myśmy robili tynki cementowo-wapienne i jesteśmy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 18.01.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Prosiła bym o jakieś namiary na fachowców od tynkowania z których jesteście zadowoleni. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 18.01.2011 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 My zastanawiamy sie nad gipsowymi, żeby już później nie robić gładzi. Ale gdzieś w muratorze czytałam, że są to tynki słabsze. i boję się, ze przy naszych szkodach górniczyć się to poporstu szybciej posypie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 18.01.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 No z tego co ja się orientuję gipsowe są bardziej miękkie (może będą bardziej elastyczne przy wstrząsach) ale co za tym idzie podatne na urazy no i ponoć mniej oddychają a co znowu za tym idzie bardziej podatne na grzyby no i pleśnie. Zaletą natomiast jest to że są już gładziutkie i mniej pracy oraz kosztów (dodatkowej gładzi jak w przypadku cem-wap) . My prawdopodobnie będziemy mieli cementowo-wapienne, aczkolwiek długo się zastanawialiśmy nad nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzsto1 19.01.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 ma ktoś może siatkę na płot tymczasowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
likamb 19.01.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Dubluję temat moze tu uda mi sie dowiedziec co i jak ??? co mam zrobic aby zacząc grzac w domku ? Mam przyłącze gazowe koło domu. Jest juz instalacja od przyłącza do kotłowni Piec i cała instalacja do grzejników i podłogowki podłączona. jest juz projekt gazowy w 4 kopiach 2 opinie od kominiarza sa -opinia o wskazaniu przewodu kominowego i usytuowaniu miejsca na podłączenie -zaswiadczenie i kontrola stanu technicznego przewodów kominowych oraz prawidłowosci podłączen paleniskowych w budynku. teraz mam problem co mam dalej zrobic ??? wiem ze musi byc przeprowadzona proba szczelnosci instalator mowi ze probe robią fachowcy z gazowni a oni mowią ze instalator od pieca. jak zwylke u nas 2 wykluczające sie opinie. prawdopodobnie musze wypełnic wniosek z gornoslaskiej spolki gazowej jeszcze panowie mowili cos o zakupie dziennika jakiegos czy ktos podzieli sie ze mnia informacją co dalej mam robic był bym wdzięczny bo pracownicy marzną Witam, u mnie próbę szczelności robiła firma która montowała instalację i piec - gazownia raczej tego nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
likamb 19.01.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Witam, w 2012 r. planuję rozpocząć budowę domu w Bytomiu -Stolarzowicach, po analizie wszystkich możliwych (tak mi się wydaje - choć na budowlance to ja się nie za bardzo znam) materiałów do budowy domu padło na budowę domu z betonu komórkowego w związku z tym mam pytanie czy ma ktoś namiary na firmę specjalizującą się w budowie domów z betonu komórkowego??? Będę wdzięczna za wszelkie namiary. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts