swiki 28.06.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 1. Mam dojscie do bardzo taniego pustaka - beton komórkowy (suporeks, pgs czy jak kto woli) z Łagiszy - szary dowolna odmiana na piorowpust lub bez. Ceny duzo nizsze niz w markecie wraz z dostawa - mozliwosc rozladunku za niewielka doplata od tego goscia ktory takze ma koparki z widlami (ja placilam 150 zl za rozladunek 2 samochodow). Na trzy palety 12cm czyli 240 sztuk bylo tylko jeden pekniety wiec naprawde super sa - polecam sama z nich buduje teraz sa rowne itd (moge dac zdjecia jak ktos chce) . No i cenowo wychodzi duzo taniej niz inne materialy - u mnie na maly domek wyszlo ponad 4 tys taniej niz owczary czy porotherm (tu jeszcze wieksza roznica). Aha pustaki sa brane bezposrednio z ŁAgiszy zafoliowane na paletach. Przykladowe ceny (zuzycie 7 sztuk na metr nie zaleznie do szerokosci) Pustak 12cm - 3,5 (w cenie dostawa w obrebie jakis 20-30 km - do dogadania sie pewnie) Pustak 24 cm - 5,9 (w cenie dostawa) Z faktura. 2. Dysperbit Izolex 20 kg- 45 zl (tu mozna jeszcze negocjowac troche) 3. Styropian EPS 100 - 170 zl/m3 4. Beton z pompa i grucha (nawet przy malej ilosci betonu) B15 - 210zl, B20- 230 zl przy standardowych ilosciach 200 i 220. 5. Wiezba dachowa w cenie 750 impregnowana (z dostawa). 6. Piasek budowlany 850 zl za 25 ton (bywa i wiecej pelny samochod) (z dostawa) PIasek przesiewany zero kamykow. 7. Bloczki fundamentowe - 2,5 z transportem i rozladunkiem B20 bardzo mocne i rowne z 2 miejsc min z Myszkowa Ponadto jak szukalam materialow to znalazlam moim zdaniem bardzo tanio:7. Owczary (pustak jak porotherm) w cenie 4 zl z rozladunkeim juz i dostawa (24 cm) 8. Porotherm Dryfix 25cm w cenie 5,6 czyli w cenie normalnego porothermu a tu w cenie jest juz pianka, ponadto na budowe przyjezdza od nich czlowiek by pokazac jak sie z tego buduje. Oczywiscie cena wraz z hds i transportem (przy dalszych miejscowosciahc moze cena nieznacznie sie zmienic) inne szerokosci rowniez a bardzo atrakcyjnych cenach. To jest mega okazyjna cena bo wszedzie ten porotherm duzo drozej chodzi. 9. Silikaty te z Olkusza tez mam tanio nie pamietam juz cen ale wszystkie ceny co podaje nizsze niz na allegro. Ponadto mam namiary na sprawdzonego i niedrogiego projektanta i kierownika budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manika 28.06.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Nie tak hop-siup Na PnB możesz czekać 65 dni,ja w starostwie gliwickim czekałem 64dni Następnie obchód hurtowni budowalnych,no chyba,że nie liczysz kosztów i do pierwszej lepszej uderzasz. Ekipę już masz ? Jeśli nie to nie radzę pierwszej lepszej,która ma wolny termin. Projekt przemyślany dogłębnie,tzn.jakie materiały,jakie ocieplenie,okna,jakie ogrzewanie itp ? To trochę czasu zajmuje Zakładam, że pozwolenie załatwię szybciej. U nas w Starostwie w Mikołowie znajoma papiery złozyła i po dwóch tygodniach odebrała pozwolenie. Ekipa załatwiona na wrzesień. Jeśli chodzi o materiały to cała zimę oglądałam, jeździłam i już wiem z czego będziemy budować. Negocjacje w hurtowniach też przeprowadzone. Więc zobaczymy co z tego wyniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxtap 29.06.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Witam, poszukuję dobrego i sprawdzonego fachowca do poprowadzenia instalacji co mieszane + kominek z płaszczem wodnym w nowym domu w Zabrzu.Dajcie jakieś namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota78 29.06.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Witam,szukam ekipy do położenia siatki, kleju i tynku na budynku wysokim na 10m. Wszystkie winkle przy oknach są zalożone i pociągnięte klejem. W sumie 250m. Może ktoś poleci jakiś sprawdzonych fachowców. Budowa między Sosnowcem a Dąbrową Górnicą. Jak ktoś potrzebyje to oddam zadarmo gruz z rozbiórki i ziemie z wykopu pod fundament. pozdrawiamDorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzsto1 29.06.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Witam, szukam ekipy do położenia siatki, kleju i tynku na budynku wysokim na 10m. Wszystkie winkle przy oknach są zalożone i pociągnięte klejem. W sumie 250m. Może ktoś poleci jakiś sprawdzonych fachowców. Budowa między Sosnowcem a Dąbrową Górnicą. Jak ktoś potrzebyje to oddam zadarmo gruz z rozbiórki i ziemie z wykopu pod fundament. pozdrawiam Dorota a gdzie trzeba podjechać po ziemię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota78 30.06.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 ziemia i gruz blisko Castoramy w Sosnowcu i Mydlic w Dąbrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-Sadman- 30.06.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Witam. Mam do sprzedania:1. Przewód YDYp 3x2.5 450/750V TF - 400mb (rolki),2. Rolkę drutu odgromowego fi 8 ok.50kg3. Bednarkę dwa krążki po ok. 50 kg chętnych na priv, ceny przystępne oczywiście pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 30.06.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 dajcie proszę namiar na dobrego fachowca do wymurowania ogrodzenia z cegły klinkierowej lokalizacja Sosnowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 01.07.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 dajcie proszę namiar na dobrego fachowca do wymurowania ogrodzenia z cegły klinkierowej lokalizacja Sosnowiec Tak apropos jakie u Was obowiązują ceny za murowanie za cegłę. Jestem na tym etapie i rozbieżnosc jest od 1,5 do nawet 4,5 zł za cegłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 01.07.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Witam, czy ktoś może ma niepotrzebną siatkę ze starego płotu tzw. EMKę. Potrzebne by mi to było do zrobienia kojca dla psa- może być trochę zardzewiała itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareckki1 01.07.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 dajcie proszę namiar na dobrego fachowca do wymurowania ogrodzenia z cegły klinkierowej lokalizacja Sosnowiec Ja też poproszę o namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 02.07.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 dajcie proszę namiar na dobrego fachowca do wymurowania ogrodzenia z cegły klinkierowej lokalizacja Sosnowiec Ja szukałam w tamtym roku i niestety nie znalazłam ;(((.I zmieniłam koncepcję ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 03.07.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Do wmnich: a dostep do pospółki też masz? A jakie masz ceny silikatów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 03.07.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Do wmnich: a dostep do pospółki też masz? A jakie masz ceny silikatów? Jutro postaram sie odp bo wiadomo ze ceny zmieniaja sie teraz z tygodnia na tydzien Mam dostep do wszelkiego kruszywa (ale i tu musialabym zadzwonic by dowiedziec sie czy mi sie kontakt nie urwal i czy gosc nadal wozi te materialy za taka cene) PIasku nie bierzcie czasem z Sosnowca - tzn ja nie widzialam ale wszyscy mi mowili ze tragedia, tylko Jaworzno wchodzi w gre by normalnie murowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwka3030 03.07.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 witam, szukam dobrego, sprawdzonego kafelkarza; możecie kogos polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 04.07.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Witam, czy ktoś może ma niepotrzebną siatkę ze starego płotu tzw. EMKę. Potrzebne by mi to było do zrobienia kojca dla psa- może być trochę zardzewiała itp. Pytanie o tydzień za późno, leżała u nas dość długo i wkońcu wywieźliśmy ją na złom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 04.07.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Ja szukałam w tamtym roku i niestety nie znalazłam ;(((.I zmieniłam koncepcję ogrodzenia To samo u nas, zmiana koncepcji, z powodu braku fachowca, ale myślę że też będzie ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
floydrose 04.07.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Witam,poszukuję stempli na ogrodzenie tymczasowe, ok 30 szt. Jeśli ktoś z Tychów lub okolic ma do sprzedania to proszę o kontakt. Pozdrawiamfloydrose Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxtap 06.07.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Witam, poszukuję dobrego i sprawdzonego fachowca do poprowadzenia instalacji co mieszane + kominek z płaszczem wodnym w nowym domu w Zabrzu.Dajcie jakieś namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KosGos 08.07.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Mozecie polecic kogos kto robi mapy do celów projektowych ? Z moich zapytan nie znalazłam osoby, która by brała mniej niz 1000zł netto ! Na forum widzialem ze ludzie placa nawet i 600zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts