Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja szukam kogoś od gazu - potrzebuję zrobić instalację od granicy do budynku (10m) i w środku (2m). Na razie mam jakieś kosmiczne wyceny (3-5tys)...

Mi też mirko robił wylewki - ekipa fachowa, jednak nie chcieli zrobić wg przepisu forumowych wyjadaczy od parkietów, mimo wcześniejszych zapowiedzi - przed samą robotą dostałem informację, że na taką wylewkę nie dostanę gwarancji...

Justyna P napisał:
Witam,

Pilnie poszukuje drzwi budowlnych - może ktoś ma na zbyciu po budowie.

Pozdrawiam,

Justyna

Mam do zbycia dwoje drzwi wejściowych.Jedne z dostawką 120cm oraz 90cm.

Są z witrażami.Zamontowane były jakieś 3miesiące i musiałem je zmienić.Zsychały się.

Na budowę mogą być za ładne :) ale aby były na stałe to nie :(

Są z zamkami i kluczami bez klamek.Brakuje dwóch ramek do witraży,stolarz miał je poprawic ale juz nie zdążył.

Teraz stoją bezużyteczne w garażu.

Klasyka napisał:
Proszę o informacje gdzie w okolicach Sosnowca najlepiej zaopatrywać się w piasek (póki co płukany) beton i gdzie najtańsza ceramika budowlana najlepiej Wienerberger 25 i 11,5 bloczki fundamentowe i styrodur ? Dzięki wielkie za wskazówki w tym zakresie :)

Wienerberger-http://www.mega1000.pl/

Do ceny dolicz transport.

Beton-Górażdże Beton Dąbrowa Górnicza,Aleja Roździeńskiego-607223302(B-15 198 netto,B-20 205 netto+ koszt pracy pomy za każdą godzinę)

Styropian XPS-sklep w Jaworznie tel. 500 151 177,za płyte 80mm płacilem 26 zł brutto,transport 50 zł

Materiały do izolacji fundamentów i nie tylko to.Hurtownia z Czeladzi- http://kamaonline.pl/

Posiadam na zbyciu drzwi metalowe, ciężkie jak 100 bandytów z oscieżnicą - nowe zafoliowane, lecz gdzie niegdzie powgniatane od ciągłego przesuwania. Zostały zdemontowane w nowym mieszkaniu. Chętnie się ich pozbędę - idealne na drzwi tymczasowe. Jak się nie mylę są na 100 cm.

Dodatkowo z pozostałości po budowie mam do sprzedania kabel, który służył jako tymczasowy do zasilania skrzynku budowlanej. Całośc to 20mb - na początku i na końcu przewody są odizolowane (tak jak były zostały wypięte ze skrzynki). Kabel jest aluminiowy, 4x16 mm2 polskiego producenta Tele-Foniki, napięcie 0,6kV/1kV.

Ponadto chętnie odstąpię stemple w ilości około 50 sztuk na 150-160 cm. Wszystko do odbioru w Mysłowicach - Brzezince.

irek_73 napisał:
Posiadam na zbyciu drzwi metalowe, ciężkie jak 100 bandytów z oscieżnicą - nowe zafoliowane, lecz gdzie niegdzie powgniatane od ciągłego przesuwania. Zostały zdemontowane w nowym mieszkaniu. Chętnie się ich pozbędę - idealne na drzwi tymczasowe. Jak się nie mylę są na 100 cm.

Dodatkowo z pozostałości po budowie mam do sprzedania kabel, który służył jako tymczasowy do zasilania skrzynku budowlanej. Całośc to 20mb - na początku i na końcu przewody są odizolowane (tak jak były zostały wypięte ze skrzynki). Kabel jest aluminiowy, 4x16 mm2 polskiego producenta Tele-Foniki, napięcie 0,6kV/1kV.

Ponadto chętnie odstąpię stemple w ilości około 50 sztuk na 150-160 cm. Wszystko do odbioru w Mysłowicach - Brzezince.

A ile te drzwi miałyby kosztować?

Arturo72 napisał:
Ja po sąsiedzku,czyli Przyszowice,gmina Gierałtowice ;)

Dars i frelka budują w Paniówkach:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?203650-Mini-domek-w-Paniówkach

Dars i Frels nawet widziałem ich domki na żywo budują po przeciwnej stronie mojej przyszłej działki około 400m od mnie:)

Ja planuje kupić działkę na terenie za " Słynnym" Osiedlem Leśnym w Paniówkach na Powstańców.