Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich,

mam pytanko z gatunku ktokolwiek słyszał, ktokolwiek zna: pracownia projektowa Magna Katarzyna Hapak z Orzesza

- szukałem opinii o nich ale nigdzie nic nie ma. Może ktoś z Was miał z tą pracownią jakąś styczność i czy warto zlecić im pracę. Szukam oferty na adaptację i zmiany w projekcie i od nich dostałem ofertę. Oferta jest o co najmniej 1/3 tańsza od innych ofert i dlatego pytam czy to nie jest jakaś mina żebym nie marnował czasu i kasy?

Z góry serdecznie dziękuję za info

Powodzenia dla Wszystkich przy swoich inwestycjach!

Pozdr.

A.

Ja znam tę projektantkę. Jakieś dwa lata temu projektowała nam wykończenie łazienek.

Jakkolwiek w jej przypadku jakość projektu = cena usługi projektowej.

Jeżeli potrzebujecie jedynie potwierdzenia przrz projektanta swoich wizji zmian w gotowym projekcie to nie szukajcie dalej tylko umawiajcie się z panią Kasia.Miła i uczciwa osoba, polecam.

Ostrzegam przed sprzedawcą okien z Sosnowca tj. firma „Markowe Okna” ul. 3 Maja 31 - Grupa Factor. Jak kupowałem okna ta firma nazywała się GRUPA MARBUD.

Kupiłem u nich okna w 2011 r., na okna nie narzekam, choć w trakcie montażu miałem małe zastrzeżenia, ale zostały one uwzględnione.

Duże zastrzeżenia mam do respektowania warunków gwarancji przez tą firmę.

W grudniu 2012 r. (w okresie gwarancji) pojawił się problem z oknami (okazało się, że trzeba je tylko wyregulować). Zgłosiłem problem telefonicznie do właściciela firmy, potem emilowo, listownie, ale ta firma mnie olała. Dni mijały (od pierwszego zgłoszenia mineło chyba 70 dni), a właściciel się nie odzywał, pomogła dopiero interwencja rzecznika praw konsumentów.

W między czasie dowiedziałem się, od innych klientów, że właściciel tej firmy skacze przed klientami tylko przy sprzedaży okien, ale już po sprzedaży, to wszystkich ma gdzieś, chociaż obowiązuje go gwarancja. Dla nas wszystkich co okna kupują ważny jest towar, montaż i gwarancja, ale w tej ostatniej sprawie Grupa Factor zawaliła na całego.

Szkoda że wcześniej tego nie wiedziałam choć z okien ostatecznie u nich zrezygnowałam ale zamówiliśmy i czekamy na zapłacone rolety. Mam nadzieję że nie będziemy musiali sprawdzać ich serwisu gwarancyjnego ale już teraz miałam wątpliwości w pewnej sprawie i już od trzech dni nie moge się skontaktować z firmą ani na komórkę ani pod numerem stacjonarnym, co budzi moje wątpliwości, zwłaszcza po wątku powyżej.

sorki, ale nie potrafię dobrze cytować, wszystko powyżej to cytat ;-P

I jak rolety?

Z mojego doświadczenia- były problemy, stosunkowo drobne, ale zapytałem sie o propozycję rekompensaty.

Pracownicy- czego chcę, ja na to- firma zawaliła, co proponuje - to tylko z szefem, p. Pawłem

Rozmawialiśmy telefonicznie - znowu- co bym chciał; ja dalej ;-)- co firma zaproponuje; szef miał się zastanowić i zadzwonić za tydzień (bo targi i potem pomyśli...)

Ta rozmowa była ok.20 lutego, najpierw czekałem, ostatnio zacząłem dzwonić, zero odbierania, zero oddzwaniania.

Zobaczymy co dalej ...

Jarek

witam

jestem na etapie wyboru ekipy do wykonania ogrodzenia wokół działki. chciałem aby było z paneli sztywnych,ocynkowanych i pomalowanych proszkowo, na podmurówce betonowej z prefabrykatów. moje pytanie brzmi czy ktoś zna takich fachowców którzy to zrobią solidnie i z dobrych materiałów. najlepiej sprawdzonych na swoim gruncie:)

Ja znam tę projektantkę. Jakieś dwa lata temu projektowała nam wykończenie łazienek.

Jakkolwiek w jej przypadku jakość projektu = cena usługi projektowej.

Jeżeli potrzebujecie jedynie potwierdzenia przrz projektanta swoich wizji zmian w gotowym projekcie to nie szukajcie dalej tylko umawiajcie się z panią Kasia.Miła i uczciwa osoba, polecam.

Netspiker dzięki za info. wybiorę się do p. Kasi pogadać o szczegółach - zobaczymy.

Pozdr.

A.

a Ja mam pytanie... z czego budujecie domy w Naszych stronach tzn na śląsku? mam problem z wyborem pomiędzy porothermem a blokiem komórkowym i w zasadzie jestem w kropce bo nie wiem co wybrać... najlepiej jeden bloczek taki drugi taki :)

Jak bym drugi raz budował, to z silikatów. Teraz mam porotherm, niby cieplejszy, ale jak się da styropian to nie ma znaczenia, a jest dziurawy i łamliwy. Dośrodka dałem silikaty i jestem zadowolony.

moje pytanie bez odpowiedzi od kilku dni, więc na tym forum chyba wszyscy kupują gotowe meble ;-)

chyba trzeba szukać z ogłoszenia :-(

WITAM

Polecam firmę LIMBA.

Łatwo ich znaleźć w wyszukiwarce, mogę również zainteresownym podać kontakt na właściciela.