Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ulala,czyżby nowy dom tym razem na wodnej podłogówce ? ;)

Kupę lat :)

Rozbudowywuje sie - moj kurnik zbyt ciasny sie zrobil hehe ;)

A powaznie to najprawdopodobniej dobiegamy powoli do finiszu odkupienia działki od sąsieda - więcej działki to człowiekowi sięi więcej domu chce ;) Na wiosne chcemy ruszyc z rozbudową.

Instalacja gazowa miedziana działa u mnie od 17lat wiec z takim nastawieniem szukałem instalatora do nowej kotłowni. dziś Pan od CO zmienia zdanie i proponuje mi zrobienie kotłowni w takim systemie - http://pl.kan-therm.com/system_kan_therm_steel.html. Co Wy na to, czy słyszeliście o takich wynalazkach? Potrzebne są specjalne zaciskaczki, które są podobno drogie. To co przemawia za kształtkami stalowymi to to ze w przeciwieństwie do miedzianych lutowanych te stalowe nie maja prawa cieknąc po iluś tam latach - http://pl.kan-therm.com/system_kan_therm/systems/system_kan_therm_steel/zlaczki.html. Wiem ze dobrze zlutowana miedź nie powinna przeciekać. Wątpliwe dla mnie jest zachowanie się ocynku w rurze w temp. powyżej 55stp. C.

KAN-therm Steel to kompletny, nowoczesny stalowy system instalacyjny składający się z precyzyjnych rur i złączek produkowanych z wysokiej jakości stali węglowej (pokrytych na zewnątrz antykorozyjną warstwą cynku) czy wynalazek?

Witam,

Mam na zbyciu tymczasową studzienkę wodomierzową, porządnie ocieploną, fi 400, h=1400, bez wyposażenia. Studzienka była w ziemi jeden sezon zimowy i po docelowym podłączeniu domu, przestała być potrzebna. Odbiór w Piekarach Śl. Mogę też ( po kosztach ) dowieźć w promieniu 15 km. Cena 250 zł.

Ewentualne pytania: tel 535002410

• 2 weeks później...
Dzięki

Byłem z normie w Gliwicach, miałem wrażenie że handlowcy żyją w jakimś innym świecie, niezrozumiałym dla mnie:)

A w oknoplaście to uważam że cena jest za wysoka nawet jak za dobry produkt. A czy ktoś użytkuje okna Petecki?

Ja za kilka tygodni będe uzytkował od Peteckiego, rozsądna cena

Witam Ślązaków i nie-Ślązaków,

Czy ktoś może polecić sprawdzoną firmę zajmującą się położeniem parkietu przemysłowego z naszych okolic? Będę wdzięczna za pomoc - trochę nam się śpieszy, do położenia ok. 60 m wąskich klepek dębu wędzonego, w tym część na podłogówce (tak, tak, wiem, co większość o tym myśli;). To nasze pierwsze m i nie mamy zbytnio doświadczenia w takich robotach, więc szukamy godnych zaufania fachowców:)