maszket 15.03.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 witam wszystkich fotkon umnie murłata i płatew połączyli na zakładka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poweł 15.03.2005 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Witam tych budujących i tych przymierzających sie do budowy swojego domku.Jestesmy z Jastrzebia Zdroju, a nasza działeczka znajduje sie w Marklowicach.Właśnie czekamy na powrót naszego projektu z adaptacji,i równierz nie możemy doczekać się wiosny. Pozdrowienia Monika i Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imann 15.03.2005 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Mam nadzieję,że w Jastrzębiu szybko załatwiają pozwolenia na budowę, ja jestem w tym samym punkcie co Wy, ciekawe kto piewrszy ruszy z budową...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_janusz 15.03.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Witam Ja też złożyłem właśnie komplet dokumentów. Myślę że w miesiąc to się wyrobią w urzędzie i na późną wiosnę ruszę z fundamentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 15.03.2005 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Witam! Może ktoś wie, jak najlepiej podzielić murłatę i płatwie na części. Tartak, który wykonuje mi więźbę powiedział, że 13,70m murłaty i płatwi nie jest w stanie sensownie wyciąć z pojedynczych pni. Należy je złożyć z mniejszych kawałków w trakcie montażu. Niestety architekt (Jedno z biur w Katowicach) trochę sprawę olewa. Pozdrawiam każdy cieśla da sobie radę, robi się zacios i skręca śrubami, moim zdaniem nie wykonanie tej długości jest problemem, a dostarczenie tej długości elementu na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 15.03.2005 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 pytanie czy kupić słupki metalowe z prawdziwego zdarzenia (takie na zawsze) czy też może drewniane beleco i potem robić ładne ogrodzenie... wiosennie pozdrawiam Olinka możesz kupić słupki Beakerta, plastik z zatopionymi prętami metalowymi, koszt coś ponad 30zł za szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamusG 16.03.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Witam szanownych budowniczych Czy może mi ktoś polecić dobrego kierownika który podejmie sie prowadzenia budowy mojego małego domku ( od zgłoszenia budowy do zgłoszenia budynku do użytkowania ) Buduję w Mysłowicach - Brzęczkowicach, za info bardzo dziękuje pzdr Adamus G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poweł 16.03.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 imman-podobno w Jastrzębiu szybko się załatwia papierologię ale nasza budowa należy pod Zebrzydowice a tam coś załatwić to trzeba mieć anielską cierpliwość.Najwięcej czasu zeszło w telekomunikacji prawie miesiąc czekaliśmy na pieczęć potrzebną do warunków technicznych(w naszej gminie wymaganą).A tak poszło nawet sprawnie.Najgorsza sprawa z architektem do szybkich nie należy,tak więc obstawiam że to wy wbijecie pierwszą łopatę. Pozdrowienia i aby do wiosny Monika i Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imann 16.03.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Monika i Paweł u mnie w mieście nic nie mówili o pismie z telekomunikacji , papierologia wyglada dość prosto, zobaczymy dalej...Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poweł 16.03.2005 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 imman-no to pozazdrościć że ta papierologia taka u was prosta.Z tego co widzę to będziesz budował z PT 44,duży ten twój domek?Monika i Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur69 16.03.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Witam! Może ktoś wie, jak najlepiej podzielić murłatę i płatwie na części. Tartak, który wykonuje mi więźbę powiedział, że 13,70m murłaty i płatwi nie jest w stanie sensownie wyciąć z pojedynczych pni. Należy je złożyć z mniejszych kawałków w trakcie montażu. Niestety architekt (Jedno z biur w Katowicach) trochę sprawę olewa. Pozdrawiam Na moim dachu też mam murłaty długości 12 m, ale w zestawieniu drzewa na więżbę były ona już podzielone na 2 części. Cieśle wcale się nie dziwili, że niema jednego 12-metrowego kawałka i nie mieli żadnego problemu z połączeniem. A wyglądało to tak: http://www.kompart.net.pl/artur/murlata.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olinka 16.03.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 czy wiedzieliście, ze coś się zmieniło w kwestii odrolnienia działki - teraz trzeba odrolnić całą (do 1000m2) lub w lini prostej (a nie tylko częśc pod budynkiem mamy już złożone papiery o pozwolenie na budowę! pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 16.03.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 a to ciekawe Olinka, bo ja robiłem to dwa miesiące temu i odroliłem tylko część działaki (po budynkiem +tarasy +zieleń ozdobna), nic nie płaciłem i nawet decyzji nie trzeba było wydawać (gleba IVa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imann 17.03.2005 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Monika , Paweł mój domek nie za duży , ale dla 3 osobowej rodziny i dużego psa wystarczy, 133 pow.użytkowej , po co ogrzewać np. 250 m.Wybrałem PH 44, bo wielu moich znajomych ma z tego materiału domki i są zadowoleni ( poza tym moja żona nie chce mieć chemii na ściananch w postaci wełny czy styropianu , ma pewne odchylenie zawodowe na ten temat ) A wiadomo z żoną nie wygrasz....hi.hiPozdrawiam wszyskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotkon 18.03.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Witam! Dziękuję Artur69. W moim zestawieniu węźby, ani murłata, ani płatwie nie były podzielone. W zamówieniu podzieliliśmy murłatę na połowę, a płatwie na trzy części każdą tak, aby łączenia wypadły na słupach. Mam nadzieję, że dobrze zrobiliśmy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 20.03.2005 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 Witam wszystkich wiosennie i zachęcam do ......wiosennych porządków i do zaczęcia sezonu budowlanego http://www.roee.org.pl/grafika/3_Wiosenne-kolorowe-grzybki.jpg http://www.dworek.krakow.pl/vvv/galeria/wiosna.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur69 24.03.2005 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Wszystkim formowiczom Pisanych jojecek, wirzbowych bazicek, kiełbasy święconej, dużo krzanu do niej, baby polukrzonej, kukielki pieconej, Zmartwychwstanio w dusy i Wiesny... po usy!Syckiego nojlepsego http://www.kompart.net.pl/artur/easter_bunny.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 24.03.2005 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Dołączam się do życzeń. Wszystkiego najlepszego - Zdrowych, Spokojnych Świąt, Smacznego Jajka, wspaniałego Dyngusu. I oczywiście jak najszybszego zamieszkania w nowym domu. W Święta koniecznie zapomnijmy o budowaniu! ( ale chyba się nie da ... ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 24.03.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 http://i.wp.pl/a/i/kartki2/main/kartka1451.jpg Również życzę wszystkim Zdrowych, Radosnych i Spokojnych Świąt Wielkiej Nocy, smacznego jajka, mokrego dyngusa, a także odpoczynku w rodzinnym gronie. U mnie pierwsze święta w nowym domu, w szerokim gronie rodzinnym /14 osób/..wiecie jaką mam tremę pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwm 24.03.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Najlepsze życzenia świąteczne wszystkim Forumowiczom składają pwm.Przede wszystkim dużo, dużo dobrego, zdrowia, pogody ducha na codzień, tym co budują miłego budowania, tym co już mieszkają samych radosnych dni, WESOŁYCH RADOSNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH. pwm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts