jamles 20.04.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 gdzie kupic pospolke w okolicach bytomia, tarnowskich gor? potrzebuje okolo 150 m3 z gory dzieki jeżeli moje namiary Ciebie zadowolą to podaję: Kotlarnia ( opolskie), Pilchowice/k.Gliwic, Babice/ k. Raciborza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.04.2005 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 leon pospółka to pospółka a piasek to piasek i nie możn stawiać znaku równości pomiędzy pospółką a piaskiem. piasek z reguły się kopie, pospółkę wydobywa się z rzeki składa się z różnych frakcji, nie tylko piasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 20.04.2005 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 AdamusG: A gdzie budujesz w Mysłowicach? też się rozglądamy.Przy okazji - masz wycenę materiałów do budowy Twojego domku ? Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.04.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 leon pospółka to pospółka a piasek to piasek i nie możn stawiać znaku równości pomiędzy pospółką a piaskiem. piasek z reguły się kopie, pospółkę wydobywa się z rzeki składa się z różnych frakcji, nie tylko piasku kurcze ale jestescie drobiazgowi potrzebuje materialu do wypelnienia przestrzeni miedzy scianami fundamentowymi jesli pospolka sie nadaje to prosze o namiary na pospolke jesli nie to prosze o namiary na najtanszy piasek przeciez kazdy z was zasypywal fundamenty, nie mozecie zdradzic gdzie tanio kupic material? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur69 21.04.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 przeciez kazdy z was zasypywal fundamenty, nie mozecie zdradzic gdzie tanio kupic material? Najtaniej pewnie w Kotlarni (ok. 15-16 zł/t) - pozostaje kwestia transportu. Jak nie masz swojego duuuuuuużego samochodu to koszt transportu będzie kilkukrotnie wiekszy niż wartość pospółki. Tak więc szukaj jak najbliżej placu budowy (może popytaj na sąsiednich budowach skąd przywozili) i nie obrażaj się na cały świat, że Ci nikt z drugiego krańca Śląska nie odpisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 21.04.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 ja mam piasek kopany z Pilchowic 4km od mojej budowy, koszt piasku tojest pikuś do kosztów transportu, więc wyślij żonę na najbliższą budowęod Twojej działki i niech zapyta skąd przywozili piasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.04.2005 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 dzieki arturna razie mam znaleziony za 12 PLNale szukam takiego byle jakiego do zasypywania fund a nie murowania tak szacuje ze okolo 5 PLN to bylaby dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.04.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 jamlesie nie jestem pewny czy faktycznie transport jest drozszy od piasku znalazlem transport 17 ton za 200 PLN i mam nadziej ze mozna taniej napisz ile u ciebie kosztowal transport a ile piasek z gory dzieki ale fajnei sie kreca pogaduszki normalnie nie poznaje tej grupy... a wlasnei zapomnialbym poszukuje tez taniego cementu i takiego 2 cm paska blachy ocynkowanej podziurkowanego (stosuje sie do laczenia drewna, podwieszania rur itd- ja chce z neigo zrobic kotwy do sciany 3 warstwowej) acha i nie mam jeszcze tych slupow podpierajacych strop monolityczny przy wylewaniu najchetniej odkupilbym jakies z odzysku niedrogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 21.04.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 piasek po 4zł/tona, transport- szwagier za 3kursy traktorem po 15t za 100zł kolega Starem 3x7ton też za stówę. Ceny z listopada 2001. Te słupy to sztomple ( stemple)? To się kupuje w lesie Moje już sprzedane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur69 21.04.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 acha i nie mam jeszcze tych slupow podpierajacych strop monolityczny przy wylewaniu najchetniej odkupilbym jakies z odzysku niedrogo Te "slupy podpierajace" to stemple. Cena 1,5-3 zł/szt w zależności od długości i zużycia. I znowu - najlepiej przejdź się po sąsiednich budowach, zobacz kto już ma szalunek albo stemple luzem i umów się że je odkupisz jak nie będą już potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.04.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 jamles prosilbym o jakies dokladniejsze namiary na piasek i moze tez na twojego szwagra skoro ma tani transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.04.2005 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 jamles prosilbym o jakies dokladniejsze namiary na piasek i moze tez na twojego szwagra skoro ma tani transport Piaskownia Pilchowice/k Gliwic tel. 32/ 2356200 dzisiejsze ceny(dzwoniłem przed chwilą): 5zł/t, 8zł/t i płukany 24zł/t, ceny brutto Szwagier jest rolnikiem a nie transprtowcem, a ponad to jakieś 40km do Ciebie, traktorem to trwałoby wieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 22.04.2005 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Witam,A ja szukam dobrej ziemi ogrodowej.Muszę dokupić jakieś dwie wywrotki.Z tej co mam nie jestem zadowolona, dużo w niej chwastów i gliny.pozdrawiamEdzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.04.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 w Pilchowicach mają też "humus" a raczej czorny piosek nie polecam,dobrą ziemię wozili z autostradyPozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 22.04.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 dobrą ziemię wozili z autostrady Pozd. No to się spóźniłam. Dzięki jamles za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.04.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 dobrą ziemię wozili z autostrady Pozd. No to się spóźniłam. Dzięki jamles za info. autostrada jeszcze w budowie między Gliwicami a Kleszczowem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotkon 22.04.2005 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Witam! Myślałem, że o tym czasie będę już budował, ale ciągle czekam na pozwolenie (choć w międzyczasie wykonałem przyłącza oprócz gazu) do działki. W związku z oczekiwaniem mam jeszcze pytanie do Was, czy ktoś zetknął się z ekipami budowlanymi panów: Grzybowskiego i Józefa Zająca? Podobno budowali wiele na terenia Katowic i Mikołowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 22.04.2005 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 fotkon: hej, a gdzie się budujesz bo pytasz o moje okolice? Kiedyś też będę szukał dobrej ekipy;) na razie szukam taniej dobrej działki.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamusG 23.04.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Witam wszystkich budowniczych i nie tylko właśnie otrzymałem wycene robocizny mojego domku Murator C33 ( obrazek obok ) która prezentuje sie tak: 1STAN ZEROWY -- 9800PLN - chudy beton - ławy fundamentowe - ściany fumdamentowe - izolacja przeciwwilgociowa - izolacja cieplna 2. PARTER -- 9800PLN - izolacje przeciwwilgociowe poziome - ściany zewnętrze POROTHERM - ściany dzialowe - kominy - 3szt. - schody żelbetowe - strop FERT 3. PODDASZE I DACH --- 10400PLN -ściany zewnętrze - wieniec żelbet. - ścianki dzialowe - kominy - więżba dachowa - pokrycie dachówką - orynnowanie - obróbki blacharskie - montaż okien dachowych RAZEM 29500PLN DO ZAPŁATY Poprzednie wyceny miałem z materiałem ( ale robocizna była w granicach 50000PLN) Parametry domu ławy fundamentowe ok. 13m3 , ściany fundamentowe ok. 70 m2 , ściany zewnętrzne ok. 185m2 , ściany wewnętrzne ok. 120m2, podłoba rarteru ok. 90m2, strop ok. 90m2 , pokrycie dachu ok. 205m2 Prosze o opinie na temat wysokości obocizny pozdrawiam Powrót do góry Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotkon 25.04.2005 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Witaj Enio! Buduję się w Mikołowie. Przekląłem już administrację Urzędu Miasta i Starostwa, bo czekam ciągle na pozwolenie (już od 2001 roku) w tej chwili jestem od początku kwietnia gotowy do budowy, a ciągle nie mam pozwolenia!!!!!A na marginesie poszukuję betoniarki no i stempli. Może ktoś z okolic Mikołowa ma? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts