EDZIA 17.07.2002 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2002 Witam po urlopie wypoczynkowym był to naprawdę wypoczynek a raczej rozleniwienie,bo teraz trudno wrócić na budowę /czytaj na zarośniętą działkę/.Czekam jeszcze na pozwolenie na budowę -ma być pod koniec tygodnia,może do tego czsu się jakoś spowrotem zaaklimatyzję i coś ruszy.Powiedzcie jak znosicie te upały na budowie.Aziel w niedzielę przjeżdżłam obok Twojego domku-fajny szczególnie spodobał mi się pomysł z tym oknem w pokoju na górze po lewej stronie-super.pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Peter 17.07.2002 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2002 Czy ktoś ma namiary na Feniksa ze Świerklańca. Chcę kupić więźbę. Jpawl-jeżeli potrzebujesz jeszcze elektryka to mogę polecić fachowca który właśnie zaczął urlop i chce dorobić. Peter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 18.07.2002 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2002 Hej EWA!Cieszę się, że ci się podoba. Do zimy chcę zrobić porządek przed domem bo psuje efekt. Kiedy zobaczymy twój dom z bali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 18.07.2002 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2002 No jakby Ci to powiedzieć.Ponoć dziś ma być pozwolenie na budowę.Potem jeszcze geodeta i przystępuję do stanu "0" tylko trochę sie boję np. lania betonu w czasie upałów,Ty chyba nie miałeś z tym najlepszych doświadczeń.W międzyczasie planuję wyjazd w góry na negocjacje cenowe tego co ponad fundamentem.Bardzo zszokowały mnie ceny wykonania mojego garażu za 40 tys.I tak sobie teraz pytam ludzi o wymurowanie garażu i fundamentów solidnie i niedrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 18.07.2002 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2002 Witam,Ewo, a nie myślałas o garażu drewnianym? Skoro dom z bali to może i reszta? Byłoby chyba niedrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 18.07.2002 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2002 Marto architekt mi odradził garaż drewniany.Garaż będzie wolnostojący w gąszczu drzew z kominem i takim drewnianym zadaszeniem pod którym można będzie sobie spokojnie grilować w czasie deszczu. Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 18.07.2002 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2002 Ewo, a jakie są powody, dla których odradza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 18.07.2002 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2002 Przy okazji witam serdecznie Grupę Śląsk. Wprawdzie buduję pod Warszawą, ale zaglądam tu czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 18.07.2002 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2002 *marta* - skoro budujesz pod Wawą to co Cię przygnało aż na Śląsk? Może wpadniesz też na grupę warszawską... PS. Pozdrowienia dla Grupy Śląskiej. U Was też tak gorąco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 19.07.2002 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2002 Witam Klubowiczów z Wawy na Śląsku.Może kiedyś spotkamy się na Śląku nie tylko na Forum np. przy oddaniu naszych "dzieł" do użytku.Można by zorganizować jakiś ogólnopolski / i nie tylko włączając w to KaKa/ rajd szlakiem budów forumowiczów.Marto do garażu z drewna od początku zniechęcił się mój mąż jakoś nie pasowała mu benzyna w drewnie/choć w domu też czyhają niebezpieczeństwa pożarowe np. świeczki/ a architekt to potwierdził, poza tym garaż stoi w części działki graniczącej z posiadaczem traka narazie jest spokój ale jak coś się zmieni to będzie stanowił jakąś ścianę zatrzymującą hałas. I na koniec chciałabym aby garaż porośnięty był "zielonościami"-bluszcze a to w przypadku drewna nie jest nalepsze rozwiązanie i oczywiście zadrzwienie.Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 19.07.2002 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2002 Bardzo chętnie. Gierkówką jedzie się szybko i przyjemnie, więc Śląsk nie jest tak daleko od Wawy jakby się po mapie można spodziewać. Rajd szlakiem forumowych gniazd to jeszcze lepszy pomysł ale wykonalny chyba dopiero na emeryturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 19.07.2002 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2002 A miejsca Ci na Śląsku wbrew panującym opinią bardzo ładne.pozdrawiam Ewa [ Ta Wiadomość była edytowana przez: EDZIA dnia 2002-07-19 11:27 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 19.07.2002 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2002 Z tego co pamiętam z kilku wizyt to Śląsk jest praktycznie jedną wielką aglomeracją, przynajmniej w okolicach Katowic. Zupełnie inaczej jest w Wawie. Kilka, kilkanaście km za rogatkami jest już prawdziwa wieś, dosłownie i w przenośni. Za rok - mam nadzieję - będę wieśniakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 19.07.2002 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2002 Śląsk jest dość rozległy ja reprezentuję okolice Rybnika a tu "prawie morze"-i rybki i grzybki,które lubią "popływać" i też jest gdzie dosłownie i w prznośni i na konikach pojeżdzić i jeszcze inksze przyjemności pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 19.07.2002 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2002 Witam Wyszło na to, że też jestem na Śląsku, a właściwie w województwie Śląskim chociaż byłem święcie przekonany, że Bielsko-Biała to Podbeskidzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 19.07.2002 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2002 Grupa Śląsk się rozrasta Ja za 18 minut rozpoczynam dwutygodniowy urlop, więc życzę wszystkim połamania łopat! Pozdrawiam, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 22.07.2002 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 Mieszkam w woj. śląskim i buduję na Śląsku, jednak te 100 km sprawiają, że specyfika terenu jest inna.Na północy woj. jest gleba piaszczysta, teren płaski, drzewa głównie sosnowe.Na południu gliny,kaminie, teren górzysty a lasy świerkowe.Tam gdzie mieszkam- fachowcy mówią dach tylko może być sosnowy - świerk się nie nadaje.W górach mówią dokładnie odwrotnie.Dlatego w grupie górnośląskiej wypowiadam się sporadycznie, gdyżwiele problemów jest poprostu różna od tych z jakimi się spotykam w górach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 22.07.2002 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 Peter bardzo proszę o te namiary na elektryka - może coś z tego wyjdzie ? Mój adres email : [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 23.07.2002 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 A pisałam,że Śląsk jest rozległy od morza "rybnickiego" po Beskidy.Engi mam podobne problemy-buduję również w Górkach ale tylko z nazwy ale ze względu na technologię mam do czynienia z góralami.Śląscy stolarze twierdzą,że na dom tylko bale sosnowe a górale,że tylko świerk istebniański /mam nadzieję,że w razie czego "robale sosnowe" nie przyczepią się do istebniańskiego świerka, bo będzie dla nich niestrawny i jescze parę rozwiązań jest takich kontrowersyjnych <font size=-1>[ Ta Wiadomość była edytowana przez: EDZIA dnia 2002-07-23 14:37 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 23.07.2002 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 Myślę, że jest jak z wszystkim.Każde rozwiązanie ma swoje zalety i wady.Nie ma rozwiązań idealnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts