Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

Ma kto� namiary na dobrš firmę oferujšcš dachówkę RupCeramika

z dobrym rabatem?

Jakie zakładacie rynny?

Pozdrawiam

Hej!

Ja marzyłem o Ruppie ale będzie Tondach - głowa w chmurach nogi na ziemi. W miarę mocni sprzedawcy z okolic Rybnika to Builder i Budo-Zbyt, choć pewno oni są za daleko. Pewnie wiesz że aktualnie Rupp ma promocję?

Rynny daję plastikowe prawdopodobnie Marley brąz.

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

monika i seba, podaję na priva namiary na mojego geodetę (a właściwie geodetkę, mieszka blisko, jest moim zdaniem kreatywna i ma chęć do pracy (co niestety nawet w tych czasach rzadko się zdarza, u mnie było szybko i ok i nawet jest , bo teraz załatwiam inne rzeczy, pzdr

nic nie doszlo :( prosze wyslij ponownie

wysłałem, za pierwszym razem zapomniałem wpisać tematu wiadomości prywatnej :oops: i nie poszło , fachowiec jest w Wojkowic, więc jeżeli budujesz w Rogoźniku masz rzut beretem, tyko nie wiem co z tymi Tąpkowicami, bo to już... za granicą :wink: ,

nie rozumiem :oops: jaki fachowiec- przeciez ten geodeta to kobitka! pisales ze jest z Piekar a teraz mowisz ze z Wojkowic :D kurde chyba nie nadazam :D wybacz ale gdybys mogl tak lopatologicznie :oops:

napisz jeszcze prosze ile ci policzyla za ten fuul serwis :wink:

droga wyżej wymieniona, o ile dobrze pamiętam i widzę poprzednie wątki nigdzie nie wspomniałem, że geodeta (tka) jest z Piekar, z Piekar to jestem ja- to po pierwsze

po drugie, jako kobieta nie dbasz chyba o feminizację świata, skoro sugerujesz, że kobieta nie może być fachowcem :o , przecież geodeta to nie jest typowo "twarda profesja budowlana", jeżeli jednak Cię to męczy to mam wariant zastępczy, jej mąż jest również z tego co mi wiadomo geodetą :p :D

po trzecie za całość jeszcze nie płaciłem, każda sprawa jest indywidualna i ze wszystkim można się jakoś dogadać, w koncu jest to umowa cywilnoprawna, ja jestem po prostu zadowolony z ich usług i mówię to na moim przykładzie, bo wspomniana geodetka myśli jak wyśc z ewentualnego problemu, a nie marudzi i stęka, jak wielu facetów (fachowców :p ), którzy albo robią tak aby wyolbrzymić problem i ściągnąć więcej kasy lub po prostu nie potrafią sobie z problemem poradzić (z wcześniejszym geodetą -facetem :-? nie układało mi się dobrze)

po czwarte- to sprecyzuj w końcu gdzie budujesz bo ja ci nazdam :D

pozdrawiam pa!

droga wyżej wymieniona, o ile dobrze pamiętam i widzę poprzednie wątki nigdzie nie wspomniałem, że geodeta (tka) jest z Piekar, z Piekar to jestem ja- to po pierwsze

po drugie, jako kobieta nie dbasz chyba o feminizację świata, skoro sugerujesz, że kobieta nie może być fachowcem :o , przecież geodeta to nie jest typowo "twarda profesja budowlana", jeżeli jednak Cię to męczy to mam wariant zastępczy, jej mąż jest również z tego co mi wiadomo geodetą :p :D

po trzecie za całość jeszcze nie płaciłem, każda sprawa jest indywidualna i ze wszystkim można się jakoś dogadać, w koncu jest to umowa cywilnoprawna, ja jestem po prostu zadowolony z ich usług i mówię to na moim przykładzie, bo wspomniana geodetka myśli jak wyśc z ewentualnego problemu, a nie marudzi i stęka, jak wielu facetów (fachowców :p ), którzy albo robią tak aby wyolbrzymić problem i ściągnąć więcej kasy lub po prostu nie potrafią sobie z problemem poradzić (z wcześniejszym geodetą -facetem :-? nie układało mi się dobrze)

po czwarte- to sprecyzuj w końcu gdzie budujesz bo ja ci nazdam :D

pozdrawiam pa!

łojezu!!! sorki ze tak to odebrales :oops:

nie chcialam ci nazdac

1. dzialka jest w rogozniku :D

2. nie mam nic do babskich fachowcow ( a o feminizacje swiata rzeczywiscie nie dbam- 6 tygodni na przymusowym L-4 sprawilo ze chce zostac kura domowa :lol: )

3. BARDZO DZIĘKUJĘ ZA TEN NAMIAR - SKORZYSTAM :D :D :D

no problem, mam przyjaciela, który wybudował się w Rogoźniku, ul. Polna :D

oooo co prawda nie wiem gdzie ta ulica ale poszukam czy to daleko:)

a co do geodetki to wczoraj zawiozlam jej mapki i ustalenia branzowe. Ile czekales na swoja mape? Nam ma zrobic w 3 tygodnie (nie spieszy nam sie bo czekamy na uprawomocnienie planu zagospodarowania) ale tak czy owak to troche dlugo (musza miec chyba troche roboty).

Fajna babka- latala na bosaka, wlasnie kroila na cos papryke :D smieszna, ale konkretna

Jako pierwsi w Polsce będziemy budować ELF'a. Tak będzie wyglądało nasze maleństwo:

elewacja południowa (wejściowa):

http://img294.imageshack.us/img294/7103/elewacjapoludniowa2lj.jpg

elewacja zachodnia:

http://img294.imageshack.us/img294/7469/elewacjazachodnia4ku.jpg

elewacja pólnocna:

http://img294.imageshack.us/img294/9295/elewacjapolnocna4ff.jpg

elewacja wschodnia:

http://img294.imageshack.us/img294/7945/elewacjawschodnia5iz.jpg

parter:

http://img294.imageshack.us/img294/3739/parter5qn.jpg

1. przedsionek- 4,25 m2

2. hall z komunikacją i jadalnią- 17,43 m2

3. pokój dzienny- 29,08 m2

4. łazienka 5,15 m2

5. kotłownia 3,00 m2

6. kuchnia 7,85 m2

garaż- 25,56 m2

piętro:

http://img294.imageshack.us/img294/5364/pietro8bh.jpg

1. hall z komunikacją- 5,60 m2

2. łazienka- 6,89 m2

3. pokój- 10,16 m2

4. pokój- 15,98 m2

5. pokój- 16,01 m2

6. garderoba- 13,58 m2

jesteśmy dumni z tego co udało nam sie wymiślić, bo z projektu katalogowego (miernego) pozostało niewiele

sami zobaczcie:

http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-261,280,61,opis.html

już się nie możemy doczekac pierwszej łopaty w ziemi....

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

hej !! a jako pierwszy w Polsce wybudowałem "W Alei Wiązów" i oczywiście na Śląsku i jako Ślązak :D :D :D , jest on bardzo podobny do Elfa, tylko trochę mniejszy i prostszy w konstrukcji, Elf podoba mi się również, chociaż wolę bardziej proste formy :wink: dobrze, ze pomyślałaś o wykonaniu wejścia do garażu z budynku, jak będe miał więcej czasu to zobaczę sobie ten projekt dokładniej i może coś podpowiem

co do geodetki to rzeczywiście jest taka pocieszna, mam nadzieję, że się nie zawiedziesz, trzy tygodnie to nie jest zbyt długi okres oczekiwania na mapę, moim oczywiśzie zdaniem :wink:

hej !! a jako pierwszy w Polsce wybudowałem "W Alei Wiązów" i oczywiście na Śląsku i jako Ślązak :D :D :D , jest on bardzo podobny do Elfa, tylko trochę mniejszy i prostszy w konstrukcji, Elf podoba mi się również, chociaż wolę bardziej proste formy :wink: dobrze, ze pomyślałaś o wykonaniu wejścia do garażu z budynku, jak będe miał więcej czasu to zobaczę sobie ten projekt dokładniej i może coś podpowiem

co do geodetki to rzeczywiście jest taka pocieszna, mam nadzieję, że się nie zawiedziesz, trzy tygodnie to nie jest zbyt długi okres oczekiwania na mapę, moim oczywiśzie zdaniem :wink:

pokaż tą aleję :D no i trzymam cie za slowo odnosnie podpowiedzi

jeszcze nie mieszkamy, dopiero jest stan surowy, ścianka oddziela część jadalną od wypoczynkowej, a jednocześnie pozostawia przestrzeń living room-u :) , nie wszyskim się ta wersja podoba, ale jest ich zdecydowana mniejszość, poza tym kominek jest centralnie i będzie chyba dobrze ogrzewał całość i łatwo jest zrobić wyprowadzenia do góry, niezbyt dobry układ to kominek z boku na ścianie obok jedynego miejsca na telewizor