jamles 06.10.2005 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 witam przyszłego ziomala i może klienta PS. Agula, Robert to architekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 06.10.2005 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 jamles, dzięki za reklamę ale w moim podpisie już takowa widnieje. zmartwie jednak Agulę - nie zajmuję sie projektami katalogowymi... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.10.2005 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Robert w myśl nowelizacji prawa budowlanego czy garaż dwustanowiskowy da się podciągnąć pod 2 garaże po 25mkw, czy to zawsze będzie garaż o pow. powiedzmy 50mkw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.10.2005 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 jamles, dzięki za reklamę ale w moim podpisie już takowa widnieje. zmartwie jednak Agulę - nie zajmuję sie projektami katalogowymi... pozdrawiam ale o indywidualnym możesz porozmawiać a już myślałem, że jakiś promil wpadnie na moje konto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 06.10.2005 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 niestety:garaz zwykle nie jest uznawany w urzędach za budynek gospodarczy - to razw przepisie chodzi o budynki wolno stojące, a więc nie połączone ze sobą - to dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.10.2005 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 wczoraj w GW pisali chyba o budynkach gosp., garażach, altanach, ogrodach zimowych o pow. do 25mkw, że można stawiać bez pozwolenia, ale może cośźle czytałem.I, że mogą być dwie takie budowle na każde 500mkw działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 06.10.2005 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 art.29, pkt 2 "2) wolno stojących parterowych budynków gospodarczych, wiat i altan oraz przydomowych oranzerii (ogrodów zimowych) o powierzchni zabudowy do 25m2, przy czym łączna liczba tych obiektów na działce nie może przekraczać dwóch na każde 500m2 powierzchni działki" tutaj całość zmian: http://www.mi.gov.pl/prezentacje/jednostki_dokumenty/27/prawo_bud_zm.pdf ale przeciez u nas co urzednik to inna interpretacja... więc nie wykluczam po odpowiednim załączniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.10.2005 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 czyli jak w garażu zrobię gołębnik to już mogę powiedzieć, że to jest budynek gospodarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 06.10.2005 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 teraz jak jestesmy w unii, to pewnie do golebnika to trzeba miec wogole jakies lepsze papiery . Ale nie wiem, nie hodowałem... a i nikt o projekt nie prosił... a urzędników w pole wyprowadzać oczywiście czasem trzeba, inaczej na głowe by wleźli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.10.2005 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 a urzędników w pole wyprowadzać oczywiście czasem trzeba, co chyba zrobię na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 08.10.2005 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 A że jest to nasza pierwsza budowa .... ...dopiero pierwsza budowa ?? - my wszyscy tu budujemy już kolejną budowe , ja to nawet nie pamiętam którą życze Ci ... entuzjazmu aż do samego końca tej pierwszej budowy Poza tym przypominam, że jutro ma być wspaniała pogoda nad zalewem Imielińskim, gdzie zapraszała nas wszystkich Gaga2. Bedzie okazja zobaczyć jak wygląda jedna z tych ...pierwszych budów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula1978 08.10.2005 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Dzięki bardzo za powitanie w tym Szanownym Gronie Szkoda że nie mogę już liczyć na Architekta-ale racja -zamęczyłabym pytaniami Pozdrawiami życzę miłej imprezki bo ponoć imprezujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 10.10.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 no co to za cisza!!!!!!!!!!!!!!! Piszcie jak się imprezka udała. Podenerwujcie tych co być nie mogli i mam nadzieję, że są jakieś fotosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 11.10.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 witam słowo impreza może nie do końca jest adekwatne do odwiedzin, jakimi zaszczycił nas Bodzio_g. Co nie zmienia faktu że było sympatycznie, a nieobecni mogą żałować..... Pozdrawiam, gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 12.10.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 witam słowo impreza może nie do końca jest adekwatne do odwiedzin, jakimi zaszczycił nas Bodzio_g. Co nie zmienia faktu że było sympatycznie, a nieobecni mogą żałować..... Pozdrawiam, gaga2 o jejku to dalismy d... na calym froncie. Sorki, mz mielismy wielka ochotke tylko szpital nam sie w domu zrobil. Seba grypka, ja nozka- stan krytyczny hmmm ale moze kiedys powtorzymy ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 12.10.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Na spotkaniu frekwencja nie dopisała, ale za to było bardzo sympatycznie . Dopisała pogoda , czuć było śląską bryzę od zalewu , zapach grzybów za płotem i widok gór na horyzoncie. Pogadaliśmy o budowie i nie tylko, żałuję, że ten dzień tak szybko minął . A takiej chaty odwalonej na cacuś to jeszcze żech nie widzioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 12.10.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 fakt. fajna i ma fajne instalacje a Gospodarze bardzo mili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotkon 13.10.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Witam! Dawno nie pisałem na forum. Moja budowa idzie wyjątkowo kiepsko. W przyszłym tygodniu zapowiada się załamanie pogody, a ja jestem na końcówce murów parteru i przed zrobieniem stropu. Pytam doświadczonych Forumowiczów, w jakich warunkach temperaturowych można jeszcze kontynuować budowę(MAX z tradycyjną zaprawą cementowo wapienną), czy lepiej skończyć w przyszłym roku. Słyszałem, że są specjalne dodatki do zapraw i betonów tzw. antymrozowe. Czy ktoś z Was ma w tym względzie jakieś doświadczenie? Ja mimo wszystko chcę przykryć dom przed prawdziwą zimą. PozdrawiamW obecnej sytuacji znalazłem się również z powodu ostatniej pracującej u mnie ekipy, ale o niej jeszcze napiszę. I jeszcze jedno pytanie, czy ktoś coś słyszał o firmie budowlanej "ZBYSZKO" z Mikołowa. Podobno budowali domy w Wyrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 17.10.2005 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Witam To kiedy kolejna imprezka W kwietniu zaczynam budowe wiec chetnie uslysze kilka porad Pozdrawiam Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamusG 19.10.2005 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Witam powoli przymierzam się do wykańczania łazienek i w związku z tym poszukuje solidnego , dokładnego , słownego fachowca. Prace zamierzam wykonywać w marcu przyszłego wiec trochę czasu jeszcze zostało. Jeśli macie kogoś godnego polecenia bardzo proszę o namiary , będę wdzięczny. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts