selimm 01.12.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Witam wszystkich! Na wiosnę zaczynam budowę . Wynajełam ekipę, która będzie budować do stanu surowego otwarty i mam do was prośbę czy kwota 40tyś jaką chcą za robozinzę jest dostępna . Dom ma pow.220m z garażem dwustaniskowym. Bardzo proszę o opinię. Sinta Jesli nie masz pojęcia o budowie i jest to ekipa sprawdzona i policzy Ci materiały z 7% vatem (co daje tez oszczednosc) to spr.utargowac do 33-35 tys. i przybij piątke Mozesz tez zrobic tak jak ja - mianowicie stan surowy wyjdzie mnie ok. 20 tyś. (robocizna) ale tydzien temu odkryłem pierwszego siwego włosa na mej bujnej czuprynie ....wybor nalezy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 01.12.2005 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 http://foto.onet.pl/upload/0/71/_459020_n.jpg Bodzio ten taras to masz z tego co widze nasypowy ? ......u mnie wyskoczyły piwnice i mam podobnie do zasypania dwa tarasy - moje pytanie: posiadało Ci coś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKARE 03.12.2005 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 Budujemy w Jastrzębiu. Narazie mamy fundamenty a od wiosny startujemy z murami. Czy ktoś jest zorientowany gdzie najtaniej kupimy porotherm 30 ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REMIGIUSZ 03.12.2005 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 MAKARE przy wiekszych ilosciach sprobuj sie zorientowac w TAMIRZE albo zabrze albo pszczyna . ceny naprawde konkurencyjne . nasza firma tylko tam sei zaopatruje. tel. do nich. 210-30-98. pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiac 04.12.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 Cieszę się, że spotkałam kogoś z bliższej okolicy. Mam zamiar też zacząć budowę w Jastrzębiu. Chętnie dowiem się gdzie warto robić zakupy, może jesteście wstanie polecić dobrych fachowców, tanie i dobre ekipy. Pozdrawiam budujących gosiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiac 04.12.2005 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 Budujemy w Jastrzębiu. Narazie mamy fundamenty a od wiosny startujemy z murami. Czy ktoś jest zorientowany gdzie najtaniej kupimy porotherm 30 ? Pozdrawiam Moim marzeniem jest też zamieszkać w Jastrzębiu, oczywiście na swoim. Interesuje mnie jak długo trwała u Was procedura związana z pozoleniem na budowę. Ja na razie na sam wyrys i wypis z planu czekam ponad dwa tygodnie, ciekawi mnie czy są przepisy regulujące terminy, które obowiązują wydział architektury? Pozdrawiam i życzę bezproblemowej budowy. gosiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKARE 04.12.2005 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 załatwienie wszystkich formalności trwało pół roku (do otrzymania pozwolenia na budowę). Jeśli chodzi o ekipy budujące to już się zaczynają schody, jest problem z terminową i słowną ekipą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
do-la 04.12.2005 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 Witam! Jestem na samym początku "drogi"-oczekujemy na WZ. Co prawda działka jeszcze nie jest nasza, lecz nie chcemy kupowac przysłowiowego kota w worku. Od dawna czytam forum i czasami zastanawiam się czy damy radę?! Pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 04.12.2005 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 Bodzio ten taras to masz z tego co widze nasypowy ? ......u mnie wyskoczyły piwnice i mam podobnie do zasypania dwa tarasy - moje pytanie: posiadało Ci coś ?? wszystko siadło w normie ( siadało 2 latka), teraz mam chudziaka na wierzchu więc pełna kultura, dalszego osiadania nie widze. dużo zależy od materiału , czyli na pewno nie może to być czysta glina lub czysty piasek, a humus tylko na skarpie witam wszytkich nowych i nie tylko... W Jastrzebiu jest hurtownia Hadex lecz aktualnych cen nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKARE 04.12.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 hadex to jest jedna z droższych hurtownii w jastrzębiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
do-la 05.12.2005 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 MAKARE , czy mógłbyś podać namiary na tańsze hurtownie . Bębę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKARE 05.12.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 jedną z tańszych hurtownii jest albud w jastrzębiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKARE 06.12.2005 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 REMIGIUSZ Zorientowałam się w Tamirze i muszę Ci powiedzieć, że po rozmowie z miłym panem mam mętlik w głowie ponieważ na porotherm (na który byłam zdecydowana) ceny zbyt dobrej nie dostałam ale zaproponował maxa w cenie 1,80 za szt. Teraz nie wiem czy budować z maxa czy z porothermu? Który materiał lepszy?Doświadczeni pomóżcie podjąć decyzję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 06.12.2005 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 REMIGIUSZ Zorientowałam się w Tamirze i muszę Ci powiedzieć, że po rozmowie z miłym panem mam mętlik w głowie ponieważ na porotherm (na który byłam zdecydowana) ceny zbyt dobrej nie dostałam ale zaproponował maxa w cenie 1,80 za szt. Teraz nie wiem czy budować z maxa czy z porothermu? Który materiał lepszy? Doświadczeni pomóżcie podjąć decyzję!!! Miałem podobne dylematy jesli budujesz sciane z ociepleniem to nie ma znaczenia co tam dasz , to i tak bedzie tylko "robic" za konstrukcje co do maxa to wiele zalezy od firmy ja mam leiera - o ktorym za wiele dobrego nie moge powiedziec http://www.builder.com.pl/ Rybnik ul. Wodzisławska mają tam ceramike z kozłowic http://www.kozlowice.pl - dla mnie najlepsza ceramika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 06.12.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Bodzio a co bedziesz dawał na tego chudziaka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadek 06.12.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Witam wszystkich Z poczatkiem wiosny rozpoczynam budowe domu w Katowicach w zwiazku z tym mam pytanie odnosnie hurtowni budowlanych.. która polecacie jakie sa wasze doswiadczenia. Ja osobiscie znam hurtownie E-mur Materiały Budowlane z Ligoty i narazie jestem zadowolony z ich usług.http://www.e-mur.pl Znajomi polecają mi równiez Builder http://www.builder.com.pl, moze wiecie cos o tych firmach? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imann 07.12.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Sadek...polecam Wodan na granicy Siemianowic i Katowic.....super handlowcy i jeżeli zaopatrujesz sie w wiekszośc materiałów dają naprawdę duże rabaty...polecam P.Arkadiusz Kobiereckiego.....Sprawdziłem kilka hurtowni w okolicy i nie dostałem od nikogo lepsze oferty....powodzenia w budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 07.12.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 czy ktoś ma albo zna kogoś kto użytkuje kocioł z podajnikiem firmy Malejka z Tychów PS. Bodzio licza na Ciebie http://www.malejka.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bochyn 07.12.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 oddam gruz po rozbiórce w ilości 10-15 starów, Zabrze , Gliwice, Ruda Śl i okolice. pokrywam transport. byłbym równiez wdzieczny za informacje jesli widzieliście gdzies przy drodze tabliczki "przyjme gruz" z góry dzieki za namiary na takie miejsca. pozdrawiam Piotr [email protected] gruzu sie jeszcze nie pozbyłem wiec temat nadal aktualny. jaki to śliczny gruz mozna zobaczyc na fotkach, (adres do fotke w podpisie) praktycznie sama śliczna cegła rozbiórkowa pozdrawiam Piotr [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bochyn 07.12.2005 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 zapraszam równiez sasiadów z za miedzy do przekazywania swoich spostrzezeń dotyczących mojego projektu w komentarzach do dziennika, za kazda rade , podpowiedz czy sugestie bede niezmiernie wdzieczny Dziennik: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=60278 Komentarze do dziennika: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=60281 Galeria dodatkowych zdjęć: http://www.pbochynek.photosite.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts