EDZIA 09.08.2002 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2002 Dzięki Wowka myślę,że najprostszym sposobem będzie ta blacha lub coś plastikowego nie pomyślała o tym.Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 09.08.2002 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2002 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 09.08.2002 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2002 Temat schodów będę przerabiać jak dobrze pójdzie gdzieś za miesiąc a pytanie było tak przy okazji.Dobrze jednak wiedzieć co mnie czeka.Póki co podejmuję decyzję czy zrobić wylewkę na gruncie czy zastosować te betoniki na prętach.Za drugim rozwiązanie przemawia fakt,że tak na mój "babski rozum" to nie muszę się martwić czy piasek dobrze zagęszczony,nie ma szans na podmakanie gdyby co i oczywiście mała próżnia-dory izolator ciepła. ale po wypowiedziach w wymianie doświadczeń sama nie wiem co zrobićpozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 14.08.2002 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2002 Z tym dobrym izolatorem to nie do końca prawda. Pustkę pod podwieszonymi płytami należy wentylować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 14.08.2002 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2002 Aziel jakie masz fundamenty z bloczków czy monolit.Wydawało mi się,że jestem taka uwiadomiona w temacie budowa a im bliżej tym więcej obaw mnie męczy.pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 16.08.2002 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2002 Fundamenty zbrojone lane z gruchy. Ponieważ mam piwinice, dalej ściany piwnicy z pustaków wibroprasowanych. Ze względu na poziom wody gruntowej, na fundamentach płyta fundamentowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 20.08.2002 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2002 Ja też się chyba zdecyduję na lane z gruchy.Do jpawl mam namiary na te drugie schody - mają siedzibę naprzeciw Merkpolu w Rybniku można ich zobaczyć również w internecie schody Centrum Informacji o Schodach region śląsk Strzałka.pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 22.08.2002 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2002 W ostatnim /wrześniowym/Numerze Muratora są namiary na firmę Stzałkapozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin30 22.08.2002 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2002 Cześć.Jestem z Jastrzębia Zdroju, buduję w Zebrzydowicach.Pozdrawiam wszystkich budowniczych a zwłaszcza Boba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 23.08.2002 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2002 Witamy serdecznie nowych członków Klubu Ja buduję w okolicach Rybnika zatem Marcin mamy blisko. pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin30 24.08.2002 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2002 Edzia to świetnie, rzeczywiście mamy blisko.U mnie są narazie ławy, a od września buduję dalej, do chwili gdy pogoda powie stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZOOLO 25.08.2002 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2002 CZY KTOŚ Z GRUPY ŚLĄSKIEJ SPOTKAŁ SIĘ Z PROJEKTAMI FIRMYhttp://www.PPPIK.COM.PL Z ŻOR[WASZE STRONY]JA JESTEM Z OKOLIC WROCŁAWIA ,KUPIŁEM ICH PROJEKT DUNNA FOTKACH WYGLĄDA NIEŻLE,A MOŻE KTOŚ BUDUJE DOM W/G ICH PROJEKTÓW.BĘDĘ WDZIĘCZNY ZA KAŻDĄ INF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawio 03.09.2002 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 Nie wiem, czy przyjmiecie mnie do grupy?Buduję na Śląsku. Na łamach Forum zaprezentowałam się pod tematem Forum-debiut!!! - i aby nie potrzebnie narażać Was na powtórki z rozrywki - mam nadzieję, że ktoś o mnie już czytał? - nie będę już się powtarzać. Chętnie, chętnie bardzo chętnie podzielę się z Wami moimi wrażeniami (z budowy).Lawio [ Ta wiadomość była edytowana przez: lawio dnia 2003-01-08 07:56 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawio 03.09.2002 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 No cieszę się, pierwsze koty za płoty w Waszej grupie, co ja piszę w Naszej grupie i to przez duże N. Trzeba ratować buldożery przed Bobiczkiem, a może odwrotnie!!!! Lawio [ Ta wiadomość była edytowana przez: lawio dnia 2003-01-08 08:00 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirzaw 03.09.2002 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 A co z tym Buldożerem u Bobiczka ?Jakoś nie jestem w temacie...Właśnie dosałem kredyt.... wreszcie można poszaleć...warunki nawet - opr.CHF 2,92% prowizja 0,5%Mirzaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawio 03.09.2002 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 Mirzaw!Nic się nie martw w temacie to ja też nie jestem. Dlatego napisałam tak jak napisałam. Może Aziel coś bardziej uszczególowi z tym Bobiczkiem.Gratuluje kredyciku!Wiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 04.09.2002 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 Witam Lawio moja radość jest tym większa, że jesteś inwestorką bo panie jakoś wykruszyły się z naszego Klubu.Faktycznie zaniedbałam się na Forum ale prace na budowie ruszyły.Przydałby się na moje kłopoty Bednarski bo one są ostatnio moją specjalnością.pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawio 04.09.2002 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 Witam Cię Ewo! Witam również pozostałych Forumowiczów.Niezmiernie się cieszę, że Ty się cieszysz. Ale namieszałam! Dzięki za odpowiedź, bardzo na nią czekałam i tak już traciłam nadzieję, że ktoś naskrobie do mnie parę słów. Na jakim etapie budowy jesteś? Ja w tej chwili powoli szykuję się do zalania stropu na parterze. Pozostało tylko moim murarzom dokończyć jedną ściankę - którą im wcześniej zburzyłam. Jeszcze mordują się nad belkami nad oknami, bo sobie wymyśliłam, że chcę mieć schowane w nich skrzynki z roletami. Troszkę się nad tym głowią. No i oczywiście pozostanie mi jeszcze troszkę pracy przy szałowaniu i zbrojeniu. Mam jednak nadzieję, że do końca września się wyrobimy. PozdrawiamWiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 04.09.2002 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 Ja buduję dom z bali drewnianych i garaż murowany.W tym roku zaplanowałam stan "0" i też myślę,że się wyrobią.Dziś z tego co wiem kończą kopać fundamenty mam nadzieję,że pogoda będzie nam dalej dpoisywać i jakoś się wyrobią.Zatrudniłam firmę dość drogą ale za to nie muszę się o nic martwić.Materiały załatwiają oni jest to duże ułatwienie ponieważ budują tylko w godzinach pracy od 7-15 zatem nie mam z nimi żadnego kontaktu oprócz telefonu.Trochę budowy pilnuje mój szwagier i inspektor nadzoru.Mam nadzieję,że wszystko zrobią dobrze.Ja siedzę jak na igłach w domu z chorym dzieckiem i jedyna łączność ze światem i budową to tel. i komp.pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawio 04.09.2002 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 Ewo!Co z Twoim dzieckiem, mam nadzieję, że wkrótce wyzdrowieje.Miałaś rację wynajmując firmę. Święty spokój. Ja przekonałam się o tym dopiero teraz. Piwnice murował nam murarz, który miał być dużo tańszy niż firma. A co się okazało. Całość dużo droższa niż wg. kosztorysu, dlatego też do dalszej części wynajęliśmy również firmę - na razie jest O.K. Świety spokój, choć nie tak jak u Ciebie, ponieważ materiał kupujemy we własnym zakresie, a w zasadzie to mieliśmy już kupiony wcześniej. Pozdrawiam Ciebie i niech Twój maluch zdrowieje. Chłopczyk, czy dziewczynka. Ja mam syna prawie już dorosły, bo ma niecałe 4 latka. Wiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts