piejar 04.02.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 ...nie wiem jak sprawuje sie program Buduj Dom z PSB ma ktos moze doswiadczenia zwiazane z tym programem? No to sprawuje się tak: w grudniu 2004 wypełniłem wniosek w firmie C w Rybniku i do dzisiaj nie ma żadnego odzewu ze strony PSB - żadnej korespondencji nie wspominając o karcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 04.02.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 piejar masz racje ale wynika to raczej z tego ze chyba fakycznie jestesmy slazacy kasiasci bo nikt sie nie targuje , ludzie sa u nas tacy ze ida do pierszego lepszego skladu i kupuja. sprzedawcy nie sa przyzwyczajeni do targowania .moze sie myle ale osoby ktore zanam wlasnie tak kupuja , glownie gornicy . pajer chyba bede kupowal tak jak ty czyli tam gdzie taniej , chociaz chcialbym wziasc wszystko u jednego . a z cenani to glupna , np . u nas styropian kosztuje obecnie 115zl/m3 a w polsce mozna kupic za 95zl/m3 i tak z wszystkim PH30 u nas 4,4zl/szt a w posce ponizej 4 zl . strasznie te nasze hurtownie rozpuszczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 04.02.2006 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Witam Kupiłam narazie materiał na sciany w małej rodzinnej firmie, Porotherm W 30 po 3,05 a 25 po 4,07 , co prawda w Buldierze było taniej ale bardzo podobała mi sie obsługa w małej rodzinnej firmie z tradycjami. Pan bardzo rzeczowo doradzał co i jak, a poza tym zasięgnęłam opini ludzi którzy juz tam kupowali materiał jest dowozony w takich ilosciach jak potrzeba, a własciliel dogaduje się z wykonawcą i pyta na bierzaco co mu bedzie potrzebne w najblizszym czasie ( mam nadzieje że tak bedzie)chociaż brzmi to jak bajka. czas pokaże. Teraz tylko byle do wiosny , no i jeszce szczegół pozwolenie na budowę czekam od 27 grudnia. pozdrawiam Jolla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadek 05.02.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 ...nie wiem jak sprawuje sie program Buduj Dom z PSB ma ktos moze doswiadczenia zwiazane z tym programem? No to sprawuje się tak: w grudniu 2004 wypełniłem wniosek w firmie C w Rybniku i do dzisiaj nie ma żadnego odzewu ze strony PSB - żadnej korespondencji nie wspominając o karcie. Tak tez myslalem...zwykły chwyt handlowy nic wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKARE 05.02.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 A ja kupiłam porotherm 30 pw po 2,80 brutto za szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciapek 05.02.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Ja jak budowałem to tam gdzie nie poszedłem zawsze płakałem o rabat ,z tego powodu żona sie ze mną wstydziła chodzić do hurtowni.Ale zawsze coś wycyganiłem .Przewarznie kupowałem w Budozbycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadek 05.02.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Witam Kupiłam narazie materiał na sciany w małej rodzinnej firmie, Porotherm W 30 po 3,05 a 25 po 4,07 , co prawda w Buldierze było taniej ale bardzo podobała mi sie obsługa w małej rodzinnej firmie z tradycjami. Jolla Podaj jezeli możesz namiary na te firme albo adres www. bo zawsze warto pojechac i pogadac moze faktycznie maja dobrą oferte.. Z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia33 06.02.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Witajcie. Też planuję wiosną ruszyć. Na razie mam obiecaną decyzję o war. zabud - bo tam gdzie chcę budowac nie ma planu. Mam projekt indywidualny w trakcie poprawek. Mam ekipę i wielkie plany.... A co z tego wyjdzie ??Budować chcę między Rybnikiem a Raciborzem - uciekam z Popielowa w Rybniku (no cóż niektórzy tu budują.. POZDRAWIAM). Ogrzewać chcę kotłem jednofunkcyjnym na olej z zamkniętą komorą spalania. Wiecie może gdzie coś takiego znaleźć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 06.02.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Wkurzyłam się totalnie!!!Mąż dał tydzień temu projekt szefowi firmy, który być może będzie budował nasz domek. I dziś dzwoni, by dowiedzieć się, na ile wycenił robociznę itp. a on na to, ŻE PROJEKT JEST NIECZYTELNY I NIC Z NIEGO NIE WYNIKA!!!Dodam, że to projekt gotowy z firmy archon.i ŻEBY ARCHITEKT ADOPTUJĄCY COŚ Z TYM ZROBIŁ.Normalnie mnie zatkało.Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 07.02.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 witam,zauważyłam, że była tu mowa o firmie DAMBUD z Mikołowa. Moge o nich nieco poopowiadać, bo to oni budowali nasz dom. Wszelkie informacje podam tylko na priv, ale zaglądając m.in. do mojego dziennika budowy na forum można o nich zebrać jakieś informacje,Pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia d 07.02.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Cześć, ja mam już za sobą stan surowy otwarty i w związku z tym poszukuję chętnego na stemple ok 200szt. o długości 2,10 - 2,80. Stemple leżą na budowie w Marklowicach koło Wodzisławia Śl. Zainteresowanych proszę o kontakt pod 0502 032 838 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 07.02.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Witam Mam pytanko...w jakiek cenie kupowaliscie porotherm 38... Sprawdzalem kilka firm m. innymi Budo-zbyt w Rybniku i Albud w Jastrzebiu tam maja po 5.37..... moze znacie firme z lepsza cena... PozdrawiamParadox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 07.02.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 ok. Hurtownie w okolicach Gliwic Pisać mi tu zaraz...:) A i jeszcze.. w koncu ile zaplace wiecej jesli bede chcial ogrzac gazem moje 85 mkw w porownaniu do groszka...TEMAT rzeka:) Grzeje ktos gazem taki metraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mgielka 07.02.2006 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Witam serdecznie Kiedyś kilka razy odezwałam się tutaj na forum (zwykle ograniczam się do pochłaniania informacji tu nabytych ) z nadzieją, iż kiedyś będę mogła aktywnie wypowiadac na temat postępów swojej budowy. Niestety mamy ogromnego pecha, gdyz działka, którą od kilku lat obiecywał nam dziadek.. gdzie kupiliśmy już bloczki betonowe.. stemple.. i wybraliśmy projekt.. stała się tylko marzeniem, ponieważ dziadek niestety nie przepisał nam jej Powstało wiele problemów głównie przez nowe plany zagospodarowania i działka nie będzie nasza.. W obecnej chwili jesteśmy w trakcje zakupu domu w Rybniku. Z tego względu nie potrzebujemy już bloczków i dlatego dla ZAINTERESOWANYCH podaję nr telefonu 602 555 797. Mamy do sprzedania dokładnie 2450 szt. w przystępnej cenie, ponieważ bardzo zależy nam na szybkiej sprzedaży, wymiary bloczków 40 x 25 x 13. Są to największe bloczki betonowe, dobrej firmy, do zakupu od zaraz :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 08.02.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 ok. Hurtownie w okolicach Gliwic Pisać mi tu zaraz...:) Miałem kontakt z PETEES - dali dobrą ofertę na dach. W sumie wziąłem z Budozbytu ale cena z Gliwic była tylko minimalnie większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadek 08.02.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 ok. Hurtownie w okolicach Gliwic Pisać mi tu zaraz...:) A i jeszcze.. w koncu ile zaplace wiecej jesli bede chcial ogrzac gazem moje 85 mkw w porownaniu do groszka...TEMAT rzeka:) Grzeje ktos gazem taki metraz? Hmm trudne pytanie jesli chodzi o ogrzewanie.. Powiem tak przygotuj sobie miejsce w kotłowni na dwa piece (eko i gaz) i jezeli masz dostep do wzglednie taniego i dobrego Eko-groszka tu kupuj piec Eko, wychodzi to jednak taniej niz gazem ale zawsze zostaw sobie plan B czyli miejsce na wygodny piecyk gazowy:) Składów budowlanych jest cala masa w Gliwicach pewnie cos znajdziesz zobacz Domex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 08.02.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Sadek.. to pytanie nie jest trudne..ono jest ARCYTRUDNE ,wiem ze groszek bedzie tanszy.. pytanie tylko o ile? Bo jesli na sezon mam doplacic te 3 stówy wiecej za grzanie gazem to piecyk na groszek uznam za "spalony"pomysł .. Plotka głosi że przy domkach z takim metrażem różnica miedzy groszkiem a gazem jest nieznaczna... Prawda leży pośrodku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadek 08.02.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Sadek.. to pytanie nie jest trudne..ono jest ARCYTRUDNE ,wiem ze groszek bedzie tanszy.. pytanie tylko o ile? Bo jesli na sezon mam doplacic te 3 stówy wiecej za grzanie gazem to piecyk na groszek uznam za "spalony"pomysł .. Plotka głosi że przy domkach z takim metrażem różnica miedzy groszkiem a gazem jest nieznaczna... Prawda leży pośrodku? Przepraszam Cię bardzo nie doczytałem metrażu Faktycznie w tym wypadku nie ma sensu montowac Eko bo roznica na dzien dzisiejszy nie bedzie wieksza niz 300zł. Zreszta widze ze znasz ogólne dane np. z gazet bo podaja ze wlasnie ta roznica wynosi 300 zł Pamietaj aby dobrze dobrac moc piecyka i brac marke z tych znanych (serwis). Wygoda przy gazie jest bardzo znaczna a podajnik to wcale nie takie cudo..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 09.02.2006 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Kupię ok 200 stempli (jaworzno, mysłowice, sosnowiec). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 09.02.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Kto jeszcze jest za tym żeby Hal zalozyl sobie GAZ!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts