Artur69 21.02.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów Czy ktoś zna się i może nam poradzić, która metoda impregnacji drewna na więźbę jest lepsza:zanurzeniowa czy ciśnieniowa ?? lepsza ciśnieniowa, tańsza zanurzeniowa, bo możesz to zrobić sam........ jeżeli masz chęci i czas........ja tak robiłem Ja też sam impregnowałem moją więźbę, a było tego ponad 11 kubików drewna. W pracy bardzo pomagał opryskiwacz ogrodniczy pojemności 5l. Malowało się bardzo szybko. "Przeleciałem" całość trzykrotnie w kilkudniowych odstępach czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JW 21.02.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Ja byłem w PSB Świeochłowice, Gliwice, Builder w Gliwicach, Profit Zabrze, CMB Zabrze i najszybciej i kompleksowo tylko Builder, dałem projekt - wszystko w ciągu 2 dni. Ceny ważne do końca lutego. (krótki termin( Przykładowe ceny brutto: bloczek bet - 3,6 porotherm 44 - 5.16, por. 38 - 4.46, dachówka koramic 2,46. Może macie jakieś inne oferty??! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 21.02.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 kolega w Budozbycie w Rybniku kupił porotherm30 po 2,98 a 24 i 11,5 po 4,20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 22.02.2006 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 "Przeleciałem" całość trzykrotnie w kilkudniowych odstępach czasu. Moje doświadczenia są podobne. Lepiej to zrobić samemu bo przynajmniej wiesz co masz. Jeżeli drzewo jest mokre (świeże z lasu) to żadna impregnacja w tartaku nie pomoże - mokre drzewo nie wpije impregnatu. Zostanie Ci barwnik na powierzchni. Lepiej kupić je trochę wcześniej, przesuszyć i impregnować. Co do oszukiwania przy impregnacji to podzielam opinię że kolor zaimpregnowanego drzewa powoduje barwnik a nie sam impregnat. Ja miałem taki impregnat (solny), w którym barwnik można było dodać lub nie. JW - nie wiem skąd cena na bloczek betonowy - ja brałem po 2,10 z Budozbytu Jejkowice. Dachówka jest w dobrej cenie (o ile jest to brutto) i raczej bym ją brał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKARE 22.02.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Proszę o opinie czy drewno na wiźbę po 620 netto (impregnowane) za kubik to tanio czy drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 22.02.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 ...po 620 netto (impregnowane) za kubik to tanio czy drogo? Ja kupiłem drzewo impregnowane po 540 netto za kubik ale żałuję tego zakupu. Jeżeli jest to impregnacja ciśnieniowa to cena jest godna rozważenia. Ja miałem w okolicach Rybnika oferty po 540-580 netto plus 110-120 za impregnację ciśnieniową lub 40-60 za zanurzeniową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKARE 22.02.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 w tej cenie jest 80 zł za impregnację zanurzeniową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 23.02.2006 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 80 za zanurzeniową to moim zdaniem przesada. Wiem, że niektóre impregnaty są drogie. Ja na 100% nie miałbym zaufania do wykonawcy że użył faktycznie tego impregnatu przez określony czas ale to moje osobiste uprzedzenia. Poza tym, jak pisałem - jeżeli drzewo jest mokre (prosto z lasu) to nie napije się impregnatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKARE 23.02.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 a gdzie można kupić za 540 zł drzewo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REMIGIUSZ 23.02.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 a ja bym w rybniku albo okolicach nie kupował drzewa impregnowanego bo impregnacja u nas jest bardzo licha i polega tylko na tym ze mokre drzewo łapie ładny zielony kolor ale z impregnacją wgłebną neiwiele ma to wspolnego, lepiej kupic surowe, przesuszyc i samemu zaimpregnowac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 23.02.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 kupie steple okolo 200 sztuk-Bytomprosze na priv cene podac i jakie sa mozliwosci odnosnie transportu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 23.02.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Witajcie W Buildierze w Gliwicach więźba impregnowana kosztuje 817 za kubik, trochę to drogo więc jeszcze będę szukać. Wczoraj kupilismy dachówkę brassa celtycką-braz, wygrała cena za cały dach 187 m 2 10167 zł. Jutro zaczynają się w Gliwicach targi budowlane, czy się wybieracie? ja mam zamiar iść w sobotę może znajdę coś ciekawego Pozdrawiam Jolla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redrum 25.02.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 WitamWidzę że w klubie niektórzy sprzedają a inni kupują.To i ja.Jeżeli ktoś będzie chciał ogrzewać dom gazem płynnym - chętnie pomogę - mimo że obszar mojego działania do dolnyśląsk to dzięki A4 krainy się zbliżyły. Szczegóły w ogłoszeniu w "stopce" lub na priv czy telefonicznie.pozdr ol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mx 27.02.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Witam! poszukuję dobrej ekipy do budowy garażu i wykonania ocieplenia domu.Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golewo 28.02.2006 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 A czy znajdzie się ktoś ze Śląskiego ale z okolic Cieszyna?!?!!.....no bo to też Śląsk tylko Cieszyński;).....albo może ktoś gdzieś indziej widział kogoś z tych okolic to proszę o namiar, bo we "dwójkę" to się raźniej buduje;) pozdrawiam wszystkich jednocześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur69 01.03.2006 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 jamles, zostawiłem Ci wiadomość na privie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 01.03.2006 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Witam wszystkich. Chętnie sie przyłączam. Planuję budowę pod Gliwicami domu parterowego LMB 11 z pracowni Lipińskich. Ściany zewnętrzne Ytong 36,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 01.03.2006 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 W związku z tym mam pytanie cena za Ytong 36,5 - 305zł/m3 mogę byc zadowolony z negocjacji, czy dałem się wpuścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 01.03.2006 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 zazwyczaj sprzedawcy podają cenę za m2. dobrą ceną jest 93-95zl/m2.ogólnie można uzyskać ok 20% upustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yupiter 02.03.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Czy znacie jakąś firmę robiącą obróbki blacharskie z blachy tytanowo - cynkowej??? No i jeszcze jedno pytanie, czy ktoś ma jakiś namiar na podłogowe deski dębowe? Ostatnio dowiedziałem się, że ma takie w swojej ofercie VOX ale jeszcze ich nie widziałem. Podobno krótkie.... Pozdrowienia yp Tak se siedza i myśla, czymu na forum ślonskim nie godo się po naszymu??? Czyżby prawdziwe Ślonzoki były już na wymarciu??? Katać to ani jednego ślonskigo postu nie idzie znalyźć??? A może Wom baby bronią godać po śląsku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts