bodzio_g 02.03.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Tak se siedza i myśla, czymu na forum ślonskim nie godo się po naszymu??? Czyżby prawdziwe Ślonzoki były już na wymarciu??? Katać to ani jednego ślonskigo postu nie idzie znalyźć??? A może Wom baby bronią godać po śląsku?? czasami sie godo a czasami ... fansoli luknij se slonskie fansolynie i naszkyrtej cóś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 03.03.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 jamles, zostawiłem Ci wiadomość na privie dopiero dzisiaj przeczytałem, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 05.03.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Witam.. Szukam dobrych bloczkow fundamentowych w okolicach Rybnika.. PozdrawiamParadox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grego 05.03.2006 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Czy forumowicze mający okna i drzwi balkonowe z profilu Roplasto 7001 (najlepiej w kolorze) mogą podzielić się swoimi opiniami o produkcie a może i producencie z okolic Ślaska? Jeśli nie te, to jakie byście radzili na szerokie okno 210x150 (2 skrzydła) i drzwi tarasowe 180x235? Pozdrawiam. Na wiosnę startuję w Tarn. Górach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yupiter 05.03.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Witam i mam pytanie, czy ktoś może polecić jakąś ekipę z okolic Mikołowa do podłóg, a mianowicie:-- położenie ok. 60 m2 deski (merbau lub dąb, 80 - 120cm) na klej + cyklinowanie + olejowanie;-- położenie ok. 80 m2 deski barlineckiej (lub podobnej).Macie jakies doświadczenia cenowe w tym zakresie???Pozdrowieniayp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yupiter 05.03.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.03.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Witam.. Szukam dobrych bloczkow fundamentowych w okolicach Rybnika.. Pozdrawiam Paradox Lubar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 07.03.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Witam.. Szukam dobrych bloczkow fundamentowych w okolicach Rybnika.. Pozdrawiam Paradox Lubar a jeszcze taniej to bedzie w cegielni w Bukowie ...mozna sie dogadac z nimi zeby "taxu" nie liczyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 07.03.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Tak se siedza i myśla, czymu na forum ślonskim nie godo się po naszymu??? Czyżby prawdziwe Ślonzoki były już na wymarciu??? Katać to ani jednego ślonskigo postu nie idzie znalyźć??? A może Wom baby bronią godać po śląsku?? Mieli my tu jakiś czas tymu tradycja, że godało się po śląsku...ale jakoś tak się przestało godać...wszystko przez jamlesa Yupiter fajny mosz tyn domek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 07.03.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Witam.. Szukam dobrych bloczkow fundamentowych w okolicach Rybnika.. Pozdrawiam Paradox Nie wiem jak teraz ja kiedyś kupowałam w Eleasie, ale wiem, że teraz tę betoniarnię przejął Budozbyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 07.03.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Mieli my tu jakiś czas tymu tradycja, że godało się po śląsku...ale jakoś tak się przestało godać...wszystko przez jamlesa zaś skuli mnie przipomnij mi, bo jo już sie trocha zapominom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 07.03.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Mieli my tu jakiś czas tymu tradycja, że godało się po śląsku...ale jakoś tak się przestało godać...wszystko przez jamlesa zaś skuli mnie przipomnij mi, bo jo już sie trocha zapominom Nie przipomnam Ci bo sama nie pamietom...może jakieś 20 stron tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 07.03.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Witam Dziekuje wszystkim za namiary na bloczki fundamentowe...wlasnie zakupilem 38x25x14 B20 w cenie 2.25..... Mam nadzieje ze jest to dobra cena??? PozdrawiamParadox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 07.03.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 ja płaciłem chyba 1.80-1.90 zł w lato ...moze sie cos zmieniło od tej pory beton jak bedziesz potrzebowac to dosc atrakcyjną cene i co wazne nie-cyganiony na klasie http://bruksc.wb.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 07.03.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 W sprawie szkód górniczych - myśle że najlepiej pytania dotyczące szkód zadawać kierownikowi budowy, w odpowiedzi na pytanie czy wstrząsy pochodzenia górniczego o przyspieszeniu drgań do 40mm/s2 oznaczają jakiś stopień szkód moge jedynie powiedzieć, że u nas był to wskaźnik 120mm/s2 co oznacza drugi stopień szkód górniczych kategoria szkód zwiazana jest z przewidywana deformacją gruntu i obejmuje parametry: wektor poziomy przemieszczenia gruntu -e(im mniejsze tym lepiej) nachylenie T (im mniejsze tym lepiej) promień krzywizny R (im wieksze tym lepiej) -to wszystko obrazuje o ile chałupka moze sie przekrzywić Przyspieszenie drgań jest czym innym i sa do tego osobne kategorie sejsmiczne. 40 mm/s2 to jest wg literatury o ile pamietam niezauważalne przez człowieka a tylko rejestrowane przez aparaturę. 120mm/s2 jest podawane jako srednie -juz odczuwane przez czlowieka ale nie ma wpływu na budynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2katarzyna 08.03.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Wykonawca zaproponował cenę 20 000 za fundament, mury, stropy akermana i dach ( więźba i położenie dachówki cementowej). Dom (z poddaszem uzytkowym) ma wymiary 11x11m. Wykopy i ławę zrobimy sami. Poradźcie, czy to dobra cena? Muszę zbić koszty do minimum i zastanawiam się, czy szukać dalej. Czy będzie taniej, jeśli wezmę kilku wykonawców zamiast tego jednego do całości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKARE 09.03.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Wykonawca zaproponował cenę 20 000 za fundament, mury, stropy akermana i dach ( więźba i położenie dachówki cementowej). Dom (z poddaszem uzytkowym) ma wymiary 11x11m. Wykopy i ławę zrobimy sami. Poradźcie, czy to dobra cena? Muszę zbić koszty do minimum i zastanawiam się, czy szukać dalej. Czy będzie taniej, jeśli wezmę kilku wykonawców zamiast tego jednego do całości? Ja mam taką samą cenę za prace od stanu zerowego po dachówkę, dom ma podobne wymiary. Przegląd brygad był na jesieni i te 20 tys. to było najmniej. Jeśli są solidni to ich bierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grego 09.03.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Czy ktoś może polecić, dobre, sprawdzone bloczki fundamentowe z okolic Tarnowskich Gór i po ile? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yupiter 09.03.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Witam i mam pytanie, czy ktoś może polecić jakąś ekipę z okolic Mikołowa do podłóg, a mianowicie: -- położenie ok. 60 m2 deski (merbau lub dąb, 80 - 120cm) na klej + cyklinowanie + olejowanie; -- położenie ok. 80 m2 deski barlineckiej (lub podobnej). Macie jakies doświadczenia cenowe w tym zakresie??? Przypominam sie z zapytaniem. Katać to wszyscy kładli se tyn drewniany zol samymu??? Pozdrowienia yp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 09.03.2006 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 I w końcu was znalazlam Ślązaczka budująca! Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts