bodzio_g 09.03.2006 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 I w końcu was znalazlam Ślązaczka budująca w Gostyni! Pozdrawiam serdecznie witej u nos Beciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 10.03.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 zazwyczaj sprzedawcy podają cenę za m2. dobrą ceną jest 93-95zl/m2. ogólnie można uzyskać ok 20% upustu. bloczek Ytong ma 20 cm wysokości, więc na m3 wychodzi 5m2 dobrze liczę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 10.03.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 zazwyczaj sprzedawcy podają cenę za m2. dobrą ceną jest 93-95zl/m2. ogólnie można uzyskać ok 20% upustu. Witaj ashen, a mozesz podac namiary na jakas taka ugodowa hurtownie, w okolicy Gliwic/Zabrza minimum to 105 za m2 (36.5cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 13.03.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 yupiter - mój mąż układam samodzielnie panele z Wołomina (to inny producent, ale panele takie same jak Barlinek, tyle że tańsze) i efekt jest imponujacy. To na prawdę prosta robota. A tych wykonwaców których pytaliśmy to chcieli około 40PLN za m2 (własnie z okolic Mikołowa i Katowic). Co do parkietu to nie wiem, bo jak pytałam w zeszłym roku, to proponowali mi (z Mikołowa, Lędzin i Rudy Sląskiej) po 150-170PLN za m2 gotowego parkietu z I gat. dębu (materiał wraz z robocizną: 4 razy cyklinowany i 3 warstwy lakieru chemoutwardzalnego - bo jak powiedzieli, te wodorozcienczalne to straszny badziew - po prostu nie dają gwarancji na swoje wyroby). O olejowanie nie pytałam, bo cena już samego parkietu mnie przygięła. Tak więc mam na parterze Wołomin, a na poddaszu Classen Prestigo AC4 - 8mm i jest OK (układał tez mój chop). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 13.03.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Wykonawca zaproponował cenę 20 000 za fundament, mury, stropy akermana i dach ( więźba i położenie dachówki cementowej). ... Cena jest b.dobra. Czy ten dom jest podpiwniczony? Bo jeżeli tak to już absolutna rewelacja. Uważaj tylko drobiazgi w stylu "ale strzemiona muszą być gotowe". Dokładnie dogadaj się co do zakresu prac i spisz sobie umowę (albo przynajmniej pisemnie uzgodnij zakres prac). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 13.03.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 z okolic Gliwic to kojarze tylko Budmana Mańko na Cmentarnej 6.Dobre ceny na ytonga ma też forumowicz Estech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 13.03.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Czy ktoś z tej grupy używa do ogrzewania domu kominka z DGP? Wiem. że mieszkamy na Śląsku i dostęp do groszka jest na bieżąco, ale ja bym tak chciała drzewem...I po przyglądnięciu się częstotliwości wpisów widać, że trochę tu niemrawo A ja jestem gaduła! A tak poważnie mam wiele pytań tylko boję się ich zadawać żeby nie wyskoczyło- idż sobie na "szukaj".. Obecnie mam stan surowy zamknięty i szukam kogoś od tynków cementowo- wapiennych - mieszkam blisko Mikołowa, Tych... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 14.03.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 ja mam kominek z DGP. Wkład Jotul Harmony. Oprócz tego kotłownia olejowa Vaillant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 15.03.2006 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Ja jestem zainteresowany. Jesteś wykonawcą, handlowcem czy towarzyszem niedoli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebakor 15.03.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 witam wszystkich jestem tu nowy od przełom kwietni-maja rozpoczynam budowe w Orzeszu i z wiązku z tym mam kilka pytań: 1. Gdzie w okolicy Orzesza są sprawdzone skłądy - dobre ceny 2. Czy możecie polecić ekipę do budowy od ław do dachu - głównie ławy, mury i stropy(dach osobno) - w miare tanich i spawdzonych kontakt; GG 1298413 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucky1506 15.03.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Cze sebakor ja się buduje w Łaziskach a zaopatruje między innymi w Ornontowicach (Hurtownia Giebel -Ornontowice ul. Bujakowska 2) rozmawiaj z Łukaszem Gieblem z nim można się dogadać. A tak w ogóle to bez targowania lepiej nigdy nie kupuj, każdy ma swoje nażuty a i tak płączą że ci sprzedają prawie po kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebakor 15.03.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 lucky1506 dzięki za namiar pojade tam z projektem do wyceny zobaczymy co będzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucky1506 15.03.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 W naszym rejonie ostro działa Lubar z rybnika maja wszystko od A do Z (sami produkują beton) itd jak chcesz sobie wycenić cały projekt to może lepiej do nich.W Rydniku od 31marca do 2 kwietnia są targi DOM, tam wystawiają się nasi lokalni budowlańcy - może przy okazji coś ciekawego znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 15.03.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 lucky1506 dzięki za namiar pojade tam z projektem do wyceny zobaczymy co będzie dalej jak będziesz w Ornontowicach to chyba na Kolejowej jest firma budowlana DAKPRO, może Ci wybudują, tylko czy tanio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 15.03.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 W naszym rejonie ostro działa Lubar z rybnika maja wszystko od A do Z (sami produkują beton) itd jak chcesz sobie wycenić cały projekt to może lepiej do nich. Tańszy podobno jest Budozbyt i też ma beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebakor 15.03.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 dzięki za rady popytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucky1506 15.03.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Możliwe że Budozbyt jest tańszy, a dodatkowo jedąc z Orzesza jest na wieździe do Rybnika (Paruszowiec-na pierwszych światłach po prawj stronie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REMIGIUSZ 15.03.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 witam wszystkich 2. Czy możecie polecić ekipę do budowy od ław do dachu - głównie ławy, mury i stropy(dach osobno) - w miare tanich i spawdzonych a szkoda że do dachu już nie tak chętnie bo bym sie zaoferował. trudno sie mówi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebakor 16.03.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 do REMIGIUSZ jak będe tak "daleko to napewno się odezwe na razie dzięki, a możesz zrobić kosztorys dachu - jeśli tak to daj znaćpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaba1719499177 16.03.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 sebakor,my również budujemy w Orzeszu a dokładnie w Jaśkowicach.jesteśmy na etapie wykończeniówki i mogę polecić następujące hurtownie w których dostaliśmy najlepsze ceny. Niestety nie wszystko było najtańsze w jedne hurtowni:- Buster (Gliwice, Mikołów) - bloczki betonowe, ocieplenie fundamentów, płyty k-g, okna połaciowe- Builder (Tychy, Rybnik) - Porotherm, dachowka- okna (Therma Tychy)- Lubar - beton- Ornontowice Giebel - mniejsze zakupy Niestety ceny w Budozbycie nie były zbyt atrakcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts