Artur69 16.03.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 sebakorto ja jeszcze ze swojej strony dodam:- sklep HERDZINA w Czerwionce przy przejeździe kolejowym na ul. Furgoła- hurtownia MEDREM w Rybniku przy wylocie na Wodzisław (najlepiej jechać ty nowym kawałkiem obwodnicy obok dworca PKS)- firma GRZEŚ w Stanowicach (po lewej stronie, jadąc od Orzesza w kierunku Rybnika, 200m za rondem na Czerwionkę i Żory) - mają sporo płytek i gresów oraz ceramikę sanitarną, na zamówienie sprowadzą wszystko co sobie wymyślisz - w przystępnych cenach poza tym:- GIEBEL jest OK- w Budozbycie też się można było kiedyś dogadać co do cen, sposobu i terminu płatności - szczególnie przy większych zakupach, ale raczej trzeba pojechać na ul. Wierzbową (obok zajezdni MPK) , bo tam jest centrala. Na Paruszowcu chyba nie są tak chętni do współpracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REMIGIUSZ 16.03.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 do REMIGIUSZ jak będe tak "daleko to napewno się odezwe na razie dzięki, a możesz zrobić kosztorys dachu - jeśli tak to daj znać pozdrawiam moge zrobić ale robocizny bo materiał to niech sobie hurtownia liczy ja nie mam na to czasu. prosze przesłac rzut dachu na mój emeil. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebakor 17.03.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 do REMIGIUSZ nie ma sprawy dziś lub jutro będziesz miał na e-mail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bochyn 17.03.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 wczoraj odebrałem projekt, za godzinke jade złożyc do UMpapiery o pozwolenie na budowe.niestety w projekcie nie mam zestawienia materiałów nie mówiąc o kosztorysie. czy któryś z szanownych grupowiczów zlecał wykonanie kosztorysu? jesli tak to: - ile ta przyjemnosc kosztowała? (moj domek 120m2)- gdzie go wykonywaliście? prosilbym o jakis namiar telefoniczny. pozdrawiamPiotr[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebakor 17.03.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 do bochyn ja zawiozłem wczoraj projekt do wyceny kosztorysu materiałów do firmy Lubar i Budo-Zbyt w Rybniku - kosztorys jest darmowy a teraz poszukuje brygady do murowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 17.03.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Zastanów się nad firma LUBAR. WIele osób ma bardzo złe doświadczenia z tą firmą. Są najtańsi, ale np. u nich 1 m3 betonu, to u innego dostawcy 0,8m3. To taki szczegół. Pomijam już, że do betonu dodają pyły elektrowniane. Mój wykonawca musiał zlewać, a później kuć (bo mu się zpomniało o kilku prętach przy schodach) betoz z ELEASA i był zaskoczony (in PLUS) jego jakością. Sam zawsze polecał i pracował z LUBAR'em, ale po moich doświadczeniach zrezygnował z LUBARu. Ja jak wyliczyłam że ma starczyć 14 m3, to starczyło, a w LUBARze zawsze braknie (jak mawiali robotnicy - w LUBARze są mniejsze kubiki :) . Natomiast decyzja o wyborze dostawcy materiałów należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 17.03.2006 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 ELEAS-a już nie ma bo wykupił go Budo-zbyt. Moi budowlańcy też polecali mi Eleas więc stamtąd wziąłem cały beton. Co do Lubar-u to nie mam zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bochyn 17.03.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 do bochyn ja zawiozłem wczoraj projekt do wyceny kosztorysu materiałów do firmy Lubar i Budo-Zbyt w Rybniku - kosztorys jest darmowy a teraz poszukuje brygady do murowania a miałes w projekcie przynajmniej zestawienie materiałów? bo bez tego chyba na żadnym składzie nie zrobia mi kosztorysu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 17.03.2006 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 bochyn do wyliczenia materiału wystarczy sam projekt, jak przeanalizujesz go kilkanascie razy tam i z powrotem sam będziesz potrwfił obliczyć materiał typu: bloczki, cegły, dachówka, folia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 18.03.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Hej Gdzie można w okolicy Mikołowa, Tychów kupić tanie kręgi betonowe do obudowy studni? Potrzebuję 3 kręgi 1000x500 i pokrywę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2katarzyna 18.03.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Poszukuję solidnej i sprawdzonej firmy. Wykonawca, który obiecywał, że wybuduje za 20 000 się rozmyślił. Szukam więc dalej. Okolice Lublińca już prawie sprawdziłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REMIGIUSZ 22.03.2006 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 A JA COSIK WPISZE BO NIE LUBIE JAK "NASZ" WĄTEK ZANIKA W ODDALI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebakor 22.03.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 witam mam pytanie czy 26tys za całą murarkę domu (tj. piwnica(ławy,ściany, strop, schody)12tys; parter(ściany,strop+garaż)9tys; poddasze(bez dachu)5tys) czy to dużo? dom 12,5 x 10 + garaż 6,6 x 6,4ps prosze o szybą odpowiedź do piątku mam dać znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.03.2006 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 moim zdaniem do przyjęcia, ale próbuj jeszcze coś urwać albo coś dołożyćdo zrobienia np. izolacje ścian piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebakor 22.03.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 ten kosztorys dała mi jedna ekipa i jeszcze dziś wieczorem lub jutro mam dostać od innej porównam i będe negocjowaćdzieki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKARE 22.03.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 a ja jestem na etapie przyłacza prądu i w związku z tym mam pytanko:czy ktoś ma do sprzedania budowlaną skrzynkę elektr. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romario1108 22.03.2006 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Witam serdecznie1Rozpoczynam budowe na wiosne w Miasteczku Ślaskim i poszukuje dobrej oferty na Ytonga 36,5cm- obecnie mam cene 117zl za m2Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotkon 23.03.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Witam! Poszukuję sprawdzonej i sprawnej ekipy do wykonania w Mikołowie kilku ścianek działowych oraz schodów zewnętrznych (1/4 koła) i tarasu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calk 23.03.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 W środę, około godz. 10.00 na zapleczu jednego z pawilonów przy ulicy 3 Maja, nieopodal Placu Wolności wybuchł gaz.Sześć osób zostało rannych. Dwie przewiezione zostały do szpitala w Siemianowicach Śl., jedna osoba przebywa w rybnickim szpitalu, a trzy pozostałe, po opatrzeniu ambulatoryjnym, opuściły szpital w Rybniku.Na miejscu ciągle pracuje pogotowie gazowe i energetycy, straż pożarna, policja oraz prokuratura. W kilku budynkach w promieniu 100 metrów od miejsca wybuchu wypadły szyby, przechyliła się tylna ściana w sklepie, w którym eksplodował gaz.W związku z wypadkiem ruch w tym rejonie został zablokowany - nie ma przejazdu ulicą 3 maja, od Placu Wolności w stronę skrzyżowania z ulicą Chrobrego.http://www.rybnik.pl/_files_/Nowy%20folder/wybuch2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REMIGIUSZ 23.03.2006 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 W środę, około godz. 10.00 na zapleczu jednego z pawilonów przy ulicy 3 Maja, nieopodal Placu Wolności wybuchł gaz. Sześć osób zostało rannych. Dwie przewiezione zostały do szpitala w Siemianowicach Śl., jedna osoba przebywa w rybnickim szpitalu, a trzy pozostałe, po opatrzeniu ambulatoryjnym, opuściły szpital w Rybniku. Na miejscu ciągle pracuje pogotowie gazowe i energetycy, straż pożarna, policja oraz prokuratura. W kilku budynkach w promieniu 100 metrów od miejsca wybuchu wypadły szyby, przechyliła się tylna ściana w sklepie, w którym eksplodował gaz. W związku z wypadkiem ruch w tym rejonie został zablokowany - nie ma przejazdu ulicą 3 maja, od Placu Wolności w stronę skrzyżowania z ulicą Chrobrego. http://www.rybnik.pl/_files_/Nowy%20folder/wybuch2.jpg no i ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts