piejar 13.04.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Czy dobrze rozumiem, że jeśli nie wypompujesz wody ze studni to masz ją w piwnicach? Dokładnie tak, bo inaczej być nie może, z tym, że izolacja i ściany fundamentowe nie są jak sito. Woda przedostaje się do piwnic powoli. Pompa może się zepsuć jak wszystko inne - nie ma rady. Można połączyć dwie równolegle - pewno nie zepsują się jednocześnie. Jak pisałem, u mnie jest to rozwiązanie tymczasowe. Masz rację, że wodę trzeba trzymać daleko od domu. Też tak zrobię ale nie da się tego osiągnąć w 100% podobnie jak b. trudno jest zrobić całkowicie szczelną izolację przeciwwilgociową piwnic i fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 13.04.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 fotkon - wapno kupuje się w workach (takie 30kg - w przeciwieństwie do cementu - 25kg) i nastepnie np. w wannie (którą pewnie masz na budowie :) ) zalewa się wodą na dzień przed robotą. Na drugi dzień chłopy wchodzą na robotę i do betoniary walą już wapno zgaszone (ciasto - jak to nazwałeś). Jeżeli chodzi o LING'a to: generalna różnica polega na komorze spalania - własnie chodzi o te katalizatory - tutaj cała komora spalania obłożona jest tymi katalizorami a u Malejki tylko taki mały krążek nad paleniskiem. Również sprawność VIADRUS ma wiekszą, ciężar też - mój piec ma prawie 0,5tony (bez paru kilo). System drzwiczek jest troche inny, rozwiązania konstrukcyjne (patenty) są inne. Natomiast w momencie zakupu pieca nie wiedziałam że Malejka robi tez kotły retortowe, bo bym kupiła u niego, ale ze względu na bliskość :) zamieszkania (czyt. gwarancja i serwis). Generalnie VIADRUS jest lepiej wykonany (słowa Malejki: młodego -szef firmy - i starego - ten co zna się na robocie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotkon 13.04.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Witam! Pozwolę sobie włączyć się w dyskusję dotyczącą kotłów. Po przeglądnięciu ofert kotłów na eko-groszek chyba wybiorę kocioł żeliwny KIELAR-ECO 2. Czy ktoś interesował się takimi kotłami? Co o nich sądzicie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bochyn 13.04.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 kapilara ....hmm to mi sie z cieczą bardziej kojarzy ... ja nie-znaju o so chodzi caterpillar jak przeczytasz to brzmienie bedzie podobne jak napisalem ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKARE 13.04.2006 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 mam takze stęple z ubiegłego roku do stropu wysokie na 2,70 moze tez ktos potrzebuje A ile chcesz za te stemple? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 14.04.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Kieler, to bardzo dobre kotły, ale z tego co wiem, to ich cena jest jeszcze wyższa od VIADRUSa. Mój znajomy ma taki, ale wymiennik żeliwny, płynna elektroniczna regulacja ilości doprowadzanego powietrza i jeszcze kilka bajerów. On za piec 28kW zapłacił 2 lata temu netto 12kPLN :(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 14.04.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Tynkarze mają wejść na budowę w środę- będą kładli recznie tynki cementowo-wapienne ( mój materiał) więc jeszcze mam czas na zmianę decyzji. Panowie chcą 10 zł za m kw.- czy to oky? Proszę napiszcie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 15.04.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Witam Środa już blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 16.04.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 moja "ekipa" tez tyle liczy sobie koledze robili za 6zł ..ale piwnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 17.04.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 To mnie uspokoiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sinta 17.04.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 WitamSzukam okien gdzie najlepiej się udać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calk 17.04.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 ojjojoj 4. kosztorys gdzie tu kiedys bylo przeliczenie ile trzeba bloczkow na m2 w przypadku pth, a ile w przypadku maxa- ktos wie gdzie przepadlo? Witam! Porotherm gr. ściany 30cm - 16 szt/m2 gr. ściany 25cm - 11 szt/m2 Pustak Max gr. ściany 28,8cm - 23 szt/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gali_13 18.04.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 witam serdecznie!!!Szczerze powiem ze licze na Wasza pomoc, poszukuje ekipy budowlanej solidnej i w miare szybkiej na już!!!!!Dlategotez Wasza pomoc jest niezbędna, prosze o jakiej namiary PLISSSSSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REMIGIUSZ 18.04.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 hahaa na już ..... to zycze powodzenia . bo albo znajdziesz drogich albo takich ktorych nikt nie chce. ale trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gali_13 19.04.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 wiem wiem... ale skoro w sumie wszystko udało nam sie zalatwi tj pozwolenia, projekt itd to nie ma na co czekac ale kciuki sie przydadza bardzo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yupiter 19.04.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Kto doradzi, gdzie można w okolicach Mikołowa, Tych, Katowic zlecić wykonanie obróbek blacharskich, najlepiej z blachy tytanowo - jakiejśtam (jakiej nie pamietam ). yp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaOs 19.04.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witam Mam zamiar budowac za 2 miesiace M07 Wdzieczny z YTONGA - czy ktos moglby mi z czystym sumieniem polecici inspektora budowlanego??? Budowa oczywiscie na Gornym Slasku KaOs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamusG 21.04.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Witam mam na zbyciu wiatę drewnianą ( wymiary 3x2 solidne stalowe drzwi ) idealną na budowę ... do wiaty dorzucam WC całości ..aż 100PLN:) wiatę oczywiście należy sobie samemu rozebrać i przewieść na koszt własny Zainteresowanym mogę podesłać zdjęcia ...... wita znajduje się w Mysłowicach na os. Brzęczkowice pozdrawiam AdamG tel. 601459362 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bleon 21.04.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 WitamCzy znacie może jakiegoś solidnego, sprawdzonego wykonawcę przydomowych oczyszczalni ścieków? Chodzi mi o materiał i wykonanie jej na niewielkiej działce. Najlepiej gdyby firma była z okolic Mikołowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 22.04.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 witam serdecznie!!! Szczerze powiem ze licze na Wasza pomoc, poszukuje ekipy budowlanej solidnej i w miare szybkiej na już!!!!! Dlategotez Wasza pomoc jest niezbędna, prosze o jakiej namiary PLISSSSSS mam namiary na ekipę widziałam ich budowy. Podam nr mojego tel na priva a jak zadzwonisz dam ci namiary, pzdrw, Monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts