Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

Cena jest chyba okrutna.

Ja kupiłem 1100 sztachet u górali po 1,80zł sztuka.

Do tego wylałem stopy pod słupy i wymurowałem słupy z bloczka który mi został po garażu.

Trochę metalowych profili na połączenia między słupami, a na dole takie 2-metrowej długości i 30cm wysokości płyty betonowe (takie jak na przęsła tylko niższe) płaciłem za nie chyba coś ok 800zł.

Prezentuje się nieźle.Zapraszam Janewa do Stolarzowic. :D

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj

mirola75

Skojarzenie ulicy było chyba od ilosci cementu , który tam się unosił, ulica istotnie nazywa się Ceglarska

tel.032/2309178

Dzis przywieźli mi cały strop na plac budowy , jutro chyba wykonawca zacznie układac , a we wtorek jak pogoda pozwoli zaleawać :lol: [b[/b]

Witam na forum to mój pierwszy post.

Buduję dom w Mikołowie, dziś właśnie moja ekipa rozebrała szałunki stropu i w związku z tym mam do sprzedania stemple budowlane o długości 2,7 - 3,0 m w ilości 160 szt.

Jeśli ktoś byłby zainteresowane to mam również ok. 80 szt. pustaków stropowych akermana o wysokości 18 cm "zadeklowanych"

Witaj Jolla

Bardzo dziękuję za tak szybką odpowiedź.

Jeżeli znajdziesz chwilkę to wstaw kilka fotek z realizacji i jak możesz to napisz co tam Twój majster budowy na temat tego materiału powiedział, bo na dniach będę to zamawiał i chciałbym poznać opinie innych użytkowników.

A tak w ogóle to jak daleko jesteście z dachem, bo mam namiar na - podobno_ tanie drzewo i może będziecie chcieli to sprawdzić.

Pozdrowionka

Witam

Ostatnio roboty posuwają się wolniej, nadproża już położone, ale dosyć dużo przy tym pracy, więc chyba zalewanie się przesunie. Jeszcze trzeba postawić komin systemowy. Więźbę mam już zamówioną w Nidzicy, impregnowana za 640 zł z transportem, namiary dostałam od przyszłego sąsiada Rafała_m

O jakości stropu mogę się wypowiedzieć za 2 -3 dni :D

Jolla - jeżeli drewno masz z Nidzicy, to będzie raczej górskie, a więc zrobiłaś kiepski interes :evil: :evil: :evil: . Jeżeli możesz zrezygnować z górskiego drewna to zrób to najszybciej jak możesz!!!! Pominę fakt, że drewno górskie (głównie świerk) jest po 500-550PLN za kubik z dowozem na śląsk i impregnacją, to nawet ekipy górali odradzają stosowanie na więźby dachowe drewna z gór!!!