Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Do jpawl. Czy dalej szukasz grzejników Kermi jeśli tak to zerknij na stronę firmy Activa Katowice (http://www.activa.katowice.pl)Wirtualna Polska w opisówce do strony podaje, że prowadzą sprzedaż tych grzejników, chociaż na ich stronie tego nie znalazłam. Mają masę odbiorców w Gliwicach, są podane numery telefonów może akurat coś znajdziesz.

Dzięki HARY, ale jest mały problem. Telefonów firma nie odbiera, a sprawdzenie "w naturze" wykazało, że pod tym adresem znajduje

się aktualnie budowa Drogowej Trasy Średnicowej :smile:

Jeszcze jedno pytanko: czy cena 44,5 zł netto za m2 systemu

ociepleń EKOROCK-L Rockwoola jest dobra, czy mam męczyć dalej ?

Witajcie

Na targach byłem - w Katowicach Bytkowie na terenach MTK.

Jak zwykle mnogo bruku, okien ale targi powoli zamierają. Tak naprawdę zajmują tylko jdną Halę - 3. Poza tym coś niecoś znalazłem. Np. ciekawe, ładne drzwi wewnętrzne - powoli będe ich musiał 8 kupić. Poza tym jest tylko jedna oczyszczalnia ścieków, bruk i kilka pieców C.O.

Takie targi nie bowinny się nazywać Budownictwa tylko Elementów budowania do stanu surowego.

Jeszcze pytanko - czy ktoś ma z was oczyszczalnie ścieków - podzielcie się informacjami na temat kosztów zakupu, montażu i eksploatacji.

Mirzaw

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: mirzaw dnia 2002-09-27 08:41 ]

Gość Peter

Też byłem dziś w Bytkowie. Nędza z biedą. Całe targi można było zwiedzić w pół godziny i to powoli. Królowała stolarka otworowa.

Ale udało mi się uzyskać 10% upustu na bramę garażową u producenta.

Peter

Cześć!

Na targach budownictwa w tym roku byłam, ale w Bielsku .

Nie narzekajcie na Sląskie!

W Bielsku trzy stoiska na krzyż -okna, kostka, kominki.

Jedyne co mnie zainteresowało, to centralne- nadmuchowe, jednak cena nie na naszą kieszeń.

Orientacyjnie wersja podstawowa ok 30tys.

A propo drzwi prześlijcie na priv jakeś namiary!

Dzięki!

No właśnie... kiedy się wprowadzam...?

Chciałem na Gwiazdkę - no wiecie choinka, śnieg, światełka itp...

Ale.. niestety nie chce mi się ....

Zapatował taki marazm w mej głowie... chyba się trochu wypaliłem.

Trzeba podjąć kilka decyzji związanych z deskami na podłogę, oczyszczalnią ścieków, ogrodem itp.., że chyba wprowadze się po zimie.

A swoją drogą jak sądzicie. Lepiej wprowadzić się przed czy po zimie?

Mirzaw

No to faktycznie masz problem, z jednej strony presja czasu, która nie sprzyja trafnym decyzją i w perspektywie nastrój Bożego Narodzenia we własnym domu. U nas jest taki przesąd, żeby nie przeprowadzać się w czasie adwentu.Ja chyba poczekałabym do wiosny.Nowe życie przyrody, nowe życie we własnym domu. Myślę,że wisenne słońce bardziej pobudza do chęci do życia i dalszego działania.Zimą możesz trochę odpocząć a wiosną będzie lepiej. Ale to moje zdanie.A domek masz super i nie dziwię się,że Cię do niego już ciągnie.

Mirzaw: jeżeli masz już schody i drzwi wewnętrzne, to i tak trzeba grzać całą zimę. Jeśli trzeba grzać, to już lepiej być na miejscu!

Ja w październiku już nie zdążę, w listopadzie podobno się nie przeprowadza, myślę że na Mikołaja będzie w sam raz.

Edzia: Święta w nowym domu to naprawdę mobilizuje. Próbuję wykrzesać więc resztki sił i kasy żeby na pewno zdążyć!

Gdyby ten kafelkarz się nie pochorował, byłbym spokojniejszy.

Dostać w tej chwili kafelkarza poleconego i sprawdzonego po prostu nie sposób, a sam nie zdążę się nauczyć!

Popieram aziela, już chyba za dużo cennych rzeczy masz w środku, by ryzykować, że się ktoś nimi "zaopiekuje"...

Swoją drogą gratuluje talentu negocjacyjnego przy kupnie kotła (BTW ktoś wygrał konkurs ?? :smile: - może pochwalisz się okolicznościami zakupu i zareklamujesz sprzedawcę :smile:

Jeszcze w sprawie "moich" grzejników. Activa faktycznie jeszcze działa :smile:, ale nie sprzedają grzejników Kermi. Mają tylko Brugmany (chociaż reklam innych producentów jest u nich pełno). Więc gdyby ktoś widział...

Moja wypowiedź była autopsyjno - teoretyczna.Dla mnie późna jesień i zima to okres uśpienia i wolę go przeczekać ciepłych kapciach.Zdecydowanie wolę zmiany wiosną i wtedy napewno będę się przeprowadzać.Ale to kwestia indywidualna każdego z nas.

Jednak wprowadzać się będę po zimie. Dzięki za wszelkie sugestie - ale mi się nie chce....

Wole na spokojnie dograć wzszystkie elementy wykończeniowe itp, itd..

Zima nasza lato...

Jeśli chodzi o kocioł to udało mi się żeczywiście. Nawet załatwiłem w tej samej cenie jeszcze jeden ale już poszedł do znajomych c też budują. Co do miejsca to polecam: Pan RYSIO Builder Gliwice. Choć nie ręcze ża ma jeszcze coś tak ciekawego.

Co do gratów w mieszkaniu to na razie nie ma co wynosić. I planuję tak wykańczać by nic nie szło wynieść.

Mirzaw

Jakie nastroje wywołuje u Was taka pogoda jak za oknem czyli ciemno, zimno i deszczowo a na placu budowy stan surowy otwarty czyli smutne, mokre mury czekające na dach i piękną złotą, polską jesień czy ona wtym roku jeszcze nadzejdzie, czy należy się spodziewać raczej śniegu :cry:

pozdrawiam ciepło Ewa