forum_user 17.08.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Znacie kogoś kto robi wylewki (dobrze) budowa MysłowiceNajlepiej mixokretem, moge załatwić beton z betoniarni.Dajcie znać lub mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 17.08.2006 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Służę pomocą , powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcioizi 17.08.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 w poniedziałek mam odebrac pozwolenie na budowę nareszcie Szukam PILNIE ekipy do fundemantów ( najlepiej górale) i do budowy całego domu buduje sie w Gostyni koło Wyr i MIkołówa POTRZEBUJE NAMIARY ludzie pomocy macie kogoś do polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryol 18.08.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Mogę podać Ci namiary na ekipę - właśnie górali - ale mają swego szefa w Tychach - nazywa się A.Baron - 032 218 29 61 . Wiem, że byli chętni podjąć się roboty na naszej budowie od września. Nie wiem, niestety jak budują choć sprawiają wrażenie rzetelnych, poza tym można zobaczyć wybudowane przez nich domy - szefu jest bardzo przystępny w dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 19.08.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Ziemi z wykopów ktoś nie potrzebuje?Na granicy Świętochłowic, Rudy Śląskiej i Chorzowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopytko 20.08.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 mam do sprzedania stemple dł. ok. 2,6 m ok 100 sztuk proste nie zacinane w cenie po 3 zł za sztukę tel 606660510 okolice Sośnicowic obok Gliwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.08.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Witam wszystkich, jeśli pozwolicie dołącze do klubu. Budowa na granicy chorzowa katowic i siemianowic zacznie się na wiosnę. Na razie trwają prace nad projektem. Oprócz działki i dużej ilości dylematów nie mam jeszcze nic Mam nadzieję, że to się kiedyś zmieni Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_IRON_ 21.08.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 mam do sprzedania stemple dł. ok. 2,6 m ok 100 sztuk proste nie zacinane w cenie po 3 zł za sztukę tel 606660510 okolice Sośnicowic obok Gliwic A ja mam do sprzedania stemple 2,7 m ok 80 sztuk za 2,5 PLN, po pierwszej budowie. Zostaly mi jeszcze Porothermy 25 cala paleta (cena do negocjacji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 22.08.2006 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Podczytuje Was od jakiegos czasu, teraz sama zaczynam (działeczka w Mysłowicach Krasowy, w piatek notariusz i zaczynamy). Mam pytanko, czy ktos z forumowiczow zna firme CEZBUD z Tarnowskich Gor?, firma jest "córką" pilskiej ESC. Specjalizuja sie w Ytongu. Postanowilismy ich wybrac bo załatwiają wszystko, a dla totalnych laików z wiecznym brakiem czasu to najlepsze wyjscie.Moze ktos zetknął się z jakimiś opiniami o tej firmie, bardzo jestem ciekawa.A moze macie do polecenia kogos sprawdzonego?Pozdrawiam budujących i tych zbudowanych szczęściarzy także. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garcia27 22.08.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Efilo, leli1! Czy szukałyście już elektryka?Dobrze jest, żeby budowlańcy zrobili uziom fundamentowy, nie ma potem problemów i kosztów. Co do instalacji zapraszam. Mogę zrobić wstępny kosztorys. Jestem z Katowic - Dąbrówki, więc rzut kamieniem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 22.08.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Garcia27 uziom znaczy kawałek bednarki przytwierdzony do zalewanych prętów zbrojeniowych, czy tak? Co do kosztorysu to na pewno się zgłoszę - jak tylko będę miała z czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garcia27 22.08.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Efilo, w skrócie tak. Chodzi o wykorzystanie zbrojenia fundamentu jako uziomu. Jeśli firma budowlana nigdy tego nie robiła (a bardzo często się tak zdarza, niestety) to przed zalewaniem fundamentów skonsultuj to z elektrykiem( który jest w temacie), on wytłumaczy budowlańcom.W zasadzie uziom fundamentowy powinien być rozrysowany w projekcie, ale z tym też róznie bywa.Pozdrawiam, i służę pomocą w sprawach napięciowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 23.08.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Znacie kogoś kto robi wylewki (dobrze) budowa Mysłowice Najlepiej mixokretem, moge załatwić beton z betoniarni. Dajcie znać lub mail [email protected] Też bym prosił o namiar na kogoś od wylewek - rejon: Radlin, Rybnik, Wodzisław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 23.08.2006 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Garcia27 uziom znaczy kawałek bednarki przytwierdzony do zalewanych prętów zbrojeniowych, czy tak? Co do kosztorysu to na pewno się zgłoszę - jak tylko będę miała z czym Byle ten wystający kawałek bednarki nie znalazł się w całości pod wymurowaną ścianą . Od biedy można to potem dorobić o ile masz dom podpiwniczony. Jeżeli zasypiesz fundament to ciężko się dokopać do zbrojenia. A jak nie zrobisz tego uziomu to nie skacz z mostu - zawsze możesz zakopać kawałek bednarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 23.08.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Witam serdecznie - i ja ze Śląska (Jaworzno - konkretnie). Jeszcze nie buduję, za to poszukuję działeczki (gdyby ktoś miał informacje o ciekawym gruncie pod zabudowę poproszę o info - przy okazji) Mam już typy projektowe. Teraz "tylko" znaleźć działkę, podpisać kredycik i można zacząć działać PS. Domyślam się, że przede mną dłuuuga droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 23.08.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 przyjdzie mi sie wycofac z umowy przedwstepnej dot. dzialki w Myslowicach - firma ktora mi ma budowac domek nie podejmuje sie robic tego na klasie 5 szkod gorniczych.Przy okazji do budujacych w Myslowicach - mieliscie z tym jakies problemy?Tak ze szukam dalej-wczoraj oglądałam piekna dzialeczke w Imielinie, tyle ze dla mnie za duza a wlasciciel jest sklonny podzielic - moze poprzedniczka sie zainteresuje? dzialka w otoczeniu domow jednorodzinnych, media w drodze, wada taka ze do centrum ok. 2 km - dzialka po podziele bedzie miala ok 1200m, 60 zl za metr. Daj znac czy Cie to interesuje?A moze ktos z forumowiczow ma namiary na fajne dzialeczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 23.08.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Leli1 Zapomniałam napisać, że ja mam do dyspozycji działkę - właśnie w Imielinie Rodzice jakiś czas temu ją kupili z myślą o budowie własnego domu. Zbudowali gdzie indziej, więc działka została. Problem w tym, że nie podoba mi się sąsiedztwo - a właściwie jego brak Okolica.... hmm.. okolice w sumie też znam ciekawsze. Z tego powodu szukałam czegoś innego. No ale jeśli miałabym mieć "całkiem nową" Sąsiadkę/Sąsiada, to może... Ciekawe jak daleko od siebie obie działeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.08.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Jeśli chodzi o Mysłowice to znajomi się tam budowali. Pod spodem mają dwie kopalnie i szkody górnicze całkiem całkiem. Podobno budowa nie stanowi problemu tyle że fundamenty są mocno skomplikowane i drogie, bo dużo stali trzeba wpakować.Za to od obu kopalń dostali odszkodowania. Z tego co pamiętam to koło 10 kafli od każdej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 23.08.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Aniu jak mozesz to podaj mi swoje gg na priva - pogadamy o działeczkach . Podobno coraz gorzaj uzyskac zwrot kosztow za zbrojone fundamenty-kopalnie nie chcą płacić, argumentując ze przy sprzedazy nabywca WIE o wadzie jaką grunt posiada. Zreszta co mi po odszkodowaniu jak dom mi zacznie siadac za jakis czas. Załuje bardzo, bo w sumie zakochałam sie w tamtych terenach, ale nie bede za wszelka cene brnęła w to, nie chciałabym potem żałowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Nowak 23.08.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Witam wszystkich,bardzo prosze o pomoc, poszukuje namiarow na dobrego architekta z okolic Sosnowca, Będzina, Katowic itd ktory zrobi mi adaptacje projektu szybko i solidnie. Dzialke mam w Rogozniku, projekt juz kupiony, czekam na mape od geodety. Bede wdzieczna za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts