kopytko 10.09.2006 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Może ktoś ma namiar na sensowną ekipę do zrobienia ogrodzenia ( boki siatka, z przodu murowane) tel 606660510 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKARE 11.09.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 poszukuję cegły klinkierowej na wystające części kominów. Gdzie kupię tanio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
richard.r 11.09.2006 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 cegłę klinkierowš najtaniej udało mi się kupić w PSB BUSTER Mikołów.Szukam dobrej i taniej ekipy do docieplenia domu ok.300m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroMan.. 12.09.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Szukam dobrego dekarza z okolic Gliwic i kogos od systemów alarmowych...poleccie kogos pozdrooo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 12.09.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Szukam dobrego dekarza z okolic Gliwic i kogos od systemów alarmowych...poleccie kogos pozdrooo.. na Daszyńskiego w Ostropie jeżeli dobrze pamiętam nazywa się Kowol miałem telefon, ale musiałbym poszukać, podobno dobry, ale nie najtańszy jak znajdę telefon to poślę na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 12.09.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Evana: Pytałaś o Pref-Bud z Mysłowic, widziałem ich domy modelowe, też mi się podobały, ale ... Moim zdaniem główne wady to: - ostateczna wycena - do 3 miesięcy ;) - takie dostałem od nich info (czekają aż Legalet zrobi swoje itd) - Legalet i szkody górnicze - o to jest pytanie (ja mam III kategorię) - płatność z góry - czyli zanim zaczną przygotowywać ściany trzeba dać im kase na jej wykonanie Zalety: - podobno szybko, - realizacja przez jedną firmę - mniejsze obciążenie dla Ciebie Co do samej firmy - firma jak każda inna. Pozdrawiam Enio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 13.09.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 richard.r - muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem, że w BUSTERZE udało Ci się coś kupić tanio . Wg mojej skromnej opinii, to najdroższy skład w okolicy, o jakości obsługi że nie wspomnę. No ale może ja mam inne doświadczenia :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wis10 13.09.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 WitamKtora betoniarnie z sosnowca polecacie ?Lada dzien bede zalewal lawy potrzebuje ok 16 m3 betonu B20 a pozniej oczywiscie bloczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 14.09.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Witam, mam juz conieco budowy za soba wiec opowiem o moich doswiadczeniach z dostawcami. Potwierdzam, ze Buster w Mikolowie ma niezle ceny, mozna z nimi ponegocjowac natomiast wada jest transport - hds nieosiagalny, woza zlomem, z ktorych jeden zapalil sie u mnie na budowie dodatkowo kierowcy nie skalaja sie podniesiem choc jednej cegły. Budohurt Katowice - dobre ceny ale dopiero po mocnych targach. Przedstawiciel udziela sie na forum, sympatyczny chlop ale ruch na rynku chyba go przerasta, bo widac duze rozbieznosci miedzy terminem obiecanym a dotrzymanym. Dodatkowo z dokladnoscia przy wyliczeniach materialow z planu jest na bakier. BK bet Tychy - beton. Dobre ceny, dobry beton, elastyczni, dobrze traktuja stalych klientow. Wady, jak w wiekszosci betoniarni chyba, przestarzaly awaryjny sprzet. No i super kwiatek - operator, ktorego nie chca widziec na budowie cale Katowice. Nie znam nazwiska, ale to taki lysawy, gruby starszy gosc z bardzo mocnym zarostem Drugi operator natomiast jest geniuszem pompy Masbet Tychy beton - dobre cany, natomiast obsluga klienta i rzetelnosc na poziomie tak tragicznym, ze cisnienie mi skacze Instalator Mikolow - bardzo duzy wybor, niezle ceny. Teks Myslowice - duzy wybor, elastycznosc cenowa. Lekcewazace podejscie do klienta ze strony handlowcow. Stalbud Stalexport K-ce - relatywnie bardzo dobre ceny stali, swietna realizacja (prety ometkowane, pogrupowane) Niestety dlugie terminy realizacji, lekcewazenie detalistow i zero preferencji dla stalych klientow. Panewnik K-ce stal - wysokie ceny, nieprecyzyjne wykonanie zamowienia, material dostarczaja jako gore poplatanego zelastwa. Chyba dlatego maja dosc krotkie terminy realizacji, bo kto ma czas bierze ze Stalbudu. An-bud K-ce i Tadeusz K-ce - polecam budujacym na poludniu Katowic jako dostarczycieli masowki budowlanej. W An-budzie mozna brac "na zeszyt". Uwagi ogolne: - materialy niech licza conajmniej 3 osoby niezaleznie od siebie. - zawsze licz towar (bez ekstremow, tylko ten wartosciowy, gwozdzi nie ) i porownuj z wz, nawet jesli sztuki ida w tysiace, - nie przymykaj oka na uchybienia dostawcow. Mam niestety wrazenie, ze to swego rodzaju sondowanie i jakosc dostaw i uslug w przypadku braku reakcji systematycznie sie pogarsza. Pozdrawiam budujacych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 14.09.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 KiZ - ja się wybudowałam w Mikołowie, i... 1) BUSTER - komplenta porażka - fachowość i ceny , 2) BUILDER Tychy - tam najwięcej kupowałam - ceny i terminowość OK; obecnie po zmianie kierownika miałam problemy z jednym gościem (terminowość zamówień i realizacja) - jak się poskarżyłam szefowi, to wszystko wróciło do normy, 3) nie pamiętam nazwy, ale hurtownia jak się skręca z Bujakowa do Ornontowic - poza piaskiem (pełna porazka) ceny i terminowość OK (często znacznie lepsze niż BUILDER), 4) jakość towaru chyba najwyższa (ceny średnie i wysokie), terminowość i dostęponość towaru - najwyższa - Pani Stencel w Mokrym, 5) Beton towarowy brałam z ELEASA z Rybnika - najlepsza cena, jakość, terminowość, itp., itd (z powodu nie dojechania na czas - wywaliłam z budowy firmę z Żor i LUBARA z Rybnika - chyba najwięksi kombinatorzy na rynku - u nich 1 kubik ma tyle pojemności ile u innych 0,8-0,9 a jakość to beton B20 to może widział taki ale na innej budowie). 6) generalnie jak zauważyłam negocjując ceny - najgorzej jest w składach grupy PSB - obsługa nie zna się na tym co robi, ceny z księżyca, mozliwość negocjacji prawie żadna, transprt różnież pozostawiający wiele do życzenia. Stal brałam z Tychów (skład za Browarem w kierunku na Bieruń/Oświęcim), drewno na więźbę - tartak Olczyk (jestem z niego bardzo zadowolona). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.09.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Ludziska-pomóżcie mi proszę. Już do niektórych z Was pisałam na priv z prośbą o namiary na ekipe budująca w okolicy Jastrzębia Zdroju (budowa w Zebrzydowicach) i namiary otrzymałam.Miałam tez takie które zdobyłam skądś indziej. Podzwoniłam sobie do tych wykonawców i : albo już nie ma wolnych terminów , albo za daleko , albo jeszcze cos innego . W zasadzie została mi jedna firma która reflektuje (aczkolwiek też daleko). Budowę zaczynam na wiosne przyszłego roku i musze juz teraz kogos znaleźć , bo potem może już być za późno. Zależy mi na firmie która wybuduje mi domek 120m + garaż dwustanowiskowy bez podpiwniczenia (budowa w ścianie jednowarstwowej z betonu komórkowego 36,5 ; na dachu blachodachówka) w stanie surowym otwartym tylko zadaszonym. Ludziska-pomóżcie....poradźcie kogoś, plisssss. Pozdrawiam-Dagmara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 15.09.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Beton towarowy brałam z ELEASA z Rybnika - najlepsza cena, jakość, terminowość, itp., itd Ja też całość betonu miałem z ELEAS-u (teraz Budo-Zbyt) i jestem zadowolony. Na jednym stropie miałem niezłą "próbę obciążeniową" i wszystko jest OK . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 16.09.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Witam wsztstkich ze Śląska! Ja mam zamiar zaczą budowę na wiosne w Rudzie Śląskiej (Kochłowice) jestem na etapie wszystkich papierków i niedawno odebrałem mapy zasadnicze z uzbrojeniem i nie wiem co oznacza symbol przy czerwonej linii pANN lub eANN znaki sa mało czytelne. Bardzo prosze o pomoc Nasz wymarzony dom to DOM W RODODENDRONACH 6 Z PODWÓJNYM GARAŻEM - Archon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 16.09.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Witam wszystkich, bardzo prosze o pomoc, poszukuje namiarow na dobrego architekta z okolic Sosnowca, Będzina, Katowic itd ktory zrobi mi adaptacje projektu szybko i solidnie. Dzialke mam w Rogozniku, projekt juz kupiony, czekam na mape od geodety. Bede wdzieczna za pomoc. Pozdrawiam Mój architekt właśnie walczy z projektem. Skończy za jakies 3 tyg. , do tej pory był całkiem ok i weźmie ok 2000 za dużo zmian łącznie ze zmianą stropu, garażu, komina,fundamentów itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 16.09.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 remle, eANN - przewód energetyczny niskiego napięcia powierzony według wskazania aparatury do wykrywania przewodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka_tychy 17.09.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 wszystko zalezy od wyceny fundamentow, znalazlam firme z tychow z poleceniai jak sie wyrobie z kredytem przed mrozami to mi zrobia, czy zna ktos jeszcze kogos z okolicy kto moze mi oszacowac swoje koszty fundamentow, albo kogo unikac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzsieeek 17.09.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Witam serdecznie. Jestem tu nowy. Mam na imię Krzysiek , mieszkam w Rudzie Śląskiej. Mam nadzieję ,że w wielu sprawach będę mógł służyć pomocą i jednocześnie liczyć na Wasze wsparcie.Mój budynek już stoi na mocnych fundamentach , tylko teraz poszukuję ekipy do wykonania dachu(więźba ,dachówka). Nie muszą być bardzo tani , tylko uczciwi i dobrzy w swoim fachu i mieć wolne moce przerobowe, gdyż umówiona brygada jak większość wyjechała do UE .Czy możecie kogoś polecić.Pozdrawiam Wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroMan.. 17.09.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Krzysiek i wszyscy, ktorych to interesuje!!!!!..............polecam strone slaskiego stowarzyszenia dekarzy tzn. http://www.ssd.pl pozdrooooooo.. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka_tychy 17.09.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 witam budowe jak dobrze pojdzie zaczniemy jeszcze przed zima w chełmie śląskim , mieszkamy narazie w tychach, licze na jakieś rady budujących sąsiadów, praktycznie na każdy etap budowy, mam juz pozwolenie tez pomoge radami co do tego etapu, szukam teraz ekipy do wyceny fundamentow, mamy szkody gornicze III st, i jeszcze chce zrobic studnie bo woda to bedzie pozno a z czyms trzeba zaczac pozdrawiam wszystkich w naszej grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzsieeek 17.09.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Daroman.Dziękuję za informacje. Nie wiedziałem, że takie stowarzyszenie istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts