KubaB 23.09.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 działka jest w rejonie ul. Piaskowej/Świerkowej- dawne sady Rolniczej Spółdzielni Produkcyjnej SAD. Jadąc Katowicką do Tychów, przed szkołą skręca sie w prawo.Chcesz mnie odwiedzić na "budowie"? Zapraszam. Szczegóły proponuję uzgodnić na priv. KubaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 23.09.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Mam pytanko o centralne ogrzewanie. Ciągle kombinuję jakie centralne ogrzewanie? czy tylko pellet, czy pellet i groszek. Ostatnio jednak zastanawiam się nad możliwościami instalacji , czy ktoś powie mi czy lepiej instalacja tradycyjna czy rozdzielaczowa? pozdrawiam remle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzsieeek 24.09.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Witam.Trochę czasu mnie nie bylo , ale ekipa od dachu już jest i więźba już stoi.Tak że sprawa jest nieaktualna.Wszystkim zainteresowanym dziękuję za pomoc.Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luczak84 24.09.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 borowa wieś to pewnie podobnie jak cała ruda śląska a wniej wszędzie jest 3 stopień szkód górniczych. czy ulica polna jest blisko autostrady? albo się mylę Ulica Polna jest przy trasie "44" gliwice-tychy, umiejscowiona w pobliżu Restauracji Waldik, ktoś wspomniał o problemie wód gruntowych w tym rejonie, wokoło buduje się jakieś 50 nowych domków, wydaje mi się że gdyby teren miał problemy z wodami gruntowymi nie był by tak popularny. aha jeszcze jedno, zakładając ze jest tam 3 poziom szkód górniczych, o ile wzrasta koszt budowy fundamentów (z tego co wiem trzebe się zwrócić do kopalni i zwracają róznice)? pozdrawiam: Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garcia27 24.09.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Witam. Czy zastanawialiście się nad "inteligentną" instalacją elektryczną, czy raczej Standart bez "udziwnień" . Pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 24.09.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 KubaB - ja mialam podobną sytuację, nawet gorszą - wodociąg szedł (idzie) krajem mojej działki, natomiast warunki dostałam.... no coż ..... Efekt końcowy był taki za przyłaczenie sie do wody (w MIKOLOWIE) zapłaciłam 9 000,00PLN i .... za darmo przekazałam to do ZIM Mikołów. Takie jest niestety życie :(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 24.09.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 aha jeszcze jedno, zakładając ze jest tam 3 poziom szkód górniczych, o ile wzrasta koszt budowy fundamentów (z tego co wiem trzebe się zwrócić do kopalni i zwracają róznice)? Trudno powiedzieć ile dokładnie to kosztuje. Musiałbyś mieć zestawienie materiałów przed i po adaptacji. Kopalnia zwraca - ja to przerabiałem. Jak chcesz to szczegóły na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krotki 25.09.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 KubaB z wodociągami to jest tak ze chcą żeby im wszyscy siec zrobili a oni będą kasować wiec jak twoje przyłącze będzie przebiegać przez (przy) niezabudowane działki to możesz albo zawrzeć umowę ze jak ktoś sie będzie chciał przyłączyć to musi ci wypłacić rekompensatę, albo złożyć wniosek o partycypacje w kosztach do wodociągów, z reguły to jest tak ze wodociągi dają robociznę a ty projekt i materiały Nie wiem jak u ciebie z wodami gruntowymi, ale mi na Mąkolowcu geolodzy powiedzieli ze wiercenie na conajmniej 30 m wiec 350 x 30 daje 10500 a z drugiej strony wodociąg w odległości 100 m, co przy 70zl/m daje, 7000 ale za wodę trza płacić. wiec sam nie wiem co robic dodam ze wywiercic studnie to nie wszystko, sama pompa na taką glebokosc jest dosc droga + filtry. tak czy siak zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 25.09.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 PIEJAR! Jeśli mogę prosic to tez bym prosił na priva. Dzięki wielkie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 25.09.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 AldonkaS i Krotki:Niestety mamy monopol i choćby się człowiek zesr.... to nie powalczy (przepraszam za wyrażenie). Dlatego ciągle myśle o studni, ale jeszcze nie wiem co wybiorę- "inna inszość" to problem, że tej wody ponoć nie ma za dużo w rejonie gdzie chcę wiercić. Muszę dokładniejsze rozeznanie zrobićpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 25.09.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 KUBA a w tym twoim rejonie masz szkody górnicze?A i może kiedyś cie odwiedzę,bo to bardzo blisko mnie -po drugiej stronie ul.Katowickiej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 25.09.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Basia1112: Z tymi szkodami górniczymi to jeszcze nie wiem na 100%. Ponoć dawniej tam była eksploatacja na poziome 200m (tak mówią ludzie w okolicy) . Natomiast na pewno to wiem że koplania Murcki wysłała do Urzedu Miasta w Tychach pismo, że opracowują nowy plan eksploatacji złóż. Ale szczegółów na razie brak. Musze popytać w Urzędzie Górniczym - ale gdzie jest Urząd któremu podlegają Tychy? A na działkę zapraszam, tylko trzeba się wczesniej umówić. Na priv podam Ci bliższe namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 25.09.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Mnie powiedzieli w UM,ze to oni wysyłaja na kopalnię -UM, więcejnie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krotki 26.09.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 KubaB podaj numer twojej dzialki na priw oblukam ktora to , a i widze ze wodociagi cos grzebia przy Klonowej Świerkowej moze i do ciebie dojda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 26.09.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 KubaB! Podjedź do gwyższego urzedu w Katowicach ul. Poniatowskiego 31, 40-956 Katowice tel.: 032/251-14-71 do 4, 032/251-42-24 do 8, fax: (032) 251-48-84, (032) 251-31-96 e-mail: [email protected] Ja tam Byłem i załatwiłem pozdrawiam Remle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 26.09.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Dzwoniłem do WUGu. Tam powiedzieli, ze jeśli była kiedys eksploatacja i kopalnia jest zlikwidowana to należy zwaracać sie do Archiwum Dokumentacji Mierniczo Geologicznej przy WUG (ul Obroki 87). Dzwoniłem tam i potwierdzili, że tylko dla zlikwidowanych kopalń dają opinię.Natomiast Okręgowy Urząd Górniczy (ul. Obroki 87), tel 032 7889851 wydaje opinie o "przydatności terenu pod zabudowę". Ponoć jesli nie mają jednoznacznej odpowiedzi, to wysyłają zapytanie na kopalnie, co może opóźnić uzyskanie opinii. A niestety tak może być w przypadku Czułowa. W każdym razie wystąpię do obu instytucji-zobaczymy co odpowiedzą KubaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krotki 26.09.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 z rego co wiem to czesc terenow po sadach na czulowie ma plan zagospodarowania a na kolejna czesc jest przygotowywany, wiec nie przejmowal bym sie urzedami gorniczymi tylko staral sie dowiedziec czy ten plan obejmuje twoja dzialke, bo co jak co ale plan zagospodarowania powinien miec naniesiony zakres wplywu szkód górniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 26.09.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Moja działka leży w miejscu dla którego planu jeszcze nie ma, ale jest opracowywany (tak jak napisałeś). Owszem, w planie te informacje powinny się znaleźć, ale ja nie chce i nie mogę czakac aż sie plan pojawi. Mianowicie robie teraz adaptację projektu i rozmawiam o kosztach z firmami które biorę pod uwagę w sprawie budowy. Gdy plan zostanie uchwalony to chce od razu startować z budową, a nie zaczynać od zmian fundamentów i szukania np. 20 tys zł na ich wzmocnienie. Dlatego info o ewent. szkodach górniczych che zgromadzić juz teraz, żeby byc gotowym w momencie jak będzie plan uchwalony. pzdrKubaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 27.09.2006 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Ja mam na swoim terenie w rudzie sl wypis z planu zagospodarowania i nic tam nie piszą o szkodach górniczych. więc te informacje chyba tylko w urzedzie górnictwa. pozdrawiamremle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 27.09.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 witam.odkupię deski szalunkowe i stęple - jastrzębie i okolice.pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts