stiff 06.11.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Witam serdecznie. Kurcze, teraz po przeczytaniu kilku stron cieszę się że kupiłam działkę bez szkód w Zebrzydowicach koło Jastrzębia. Zastanawia mnie trochę ta strasznie długa pisemna droga żeby dowiedzieć się czy działka jest na szkodach i jakiej kategorii. Kiedy szukałam działki(na początku chciałam w Jastrzębiu), to kiedy miałam jakąś na oku po prostu dzwoniłam na odpowiednią kopalnię(mamy ich tu kilka do wyboru ) do kierownika od tych spraw i otrzymywałam jasną odpowiedź-z reguły jedną: "niech sobie Pani da spokój z tą działką .....pod tym miejscem było wybierane i jeszcze przewidujemy eksploatację"....a nawet jesli już nie to i tak stopień był 3 albo 4 i rezygnowałam z zakupu. I zaczęłam zastanawiac się gdzie tu niedaleko mnie sa tereny bez szkód....padło że tylko Zebrzydowice. Więc kupiłam tam działeczkę w pięknej okolicy i to tańszą niż te w Jastrzebiu na szkodach . Jest jeden feler , ale do przeskoczenia-na głębokości 1,5m mam złoże torfu. Ale co to w porównaniu z pięknym widokiem na las , z ciszą , z fajnym sąsiedztwem również budującym aktualnie . Do pracy jest 10 kilosków, ale mając samochód to nie problem. Pozdrawiam i życzę wytrwałości. Witam.Chyba cosik słabo szukałaś tych działeczek bez szkód - moja jest też w tym mieście - szkód nie ma i jak się wypowiedział urząd górniczy - nie przewidują wydobycia w tym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregori 08.11.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Witam ponownie, słuchajcie macie może namiary na jakąś solidną ekipę do ocieplenia poddasza i ułożenia płyt GK? Mam chętnych ale chcą 40 zł/m2 a to chyba trochę za duzo? Ile wy płaciliście, bo tyle chyba nie dam (mimo, że ekipa solidna - robili mi drewnianą oblicówkę, podbitlkę i lukarny) pozdrawiam aha - jak ktoś szuka steropianu to dobre ceny mają w firmie domstyr w jaworznie ("20" pod posadzki kosztuje 180 zł/m3 brutto - i nawet gratisowo mi dowieźli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecik 08.11.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Witam ponownie, słuchajcie macie może namiary na jakąś solidną ekipę do ocieplenia poddasza i ułożenia płyt GK? Mam chętnych ale chcą 40 zł/m2 a to chyba trochę za duzo? Ile wy płaciliście, bo tyle chyba nie dam (mimo, że ekipa solidna - robili mi drewnianą oblicówkę, podbitlkę i lukarny) pozdrawiam aha - jak ktoś szuka steropianu to dobre ceny mają w firmie domstyr w jaworznie ("20" pod posadzki kosztuje 180 zł/m3 brutto - i nawet gratisowo mi dowieźli) wszystko zalezy od tego czy jest duzo skosow bo jak duzo to cena jest dobra. jesli w miare proste poddasze to cena powinna sie zamknac w 30 zł/m2. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 08.11.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Stiff, ło matko....no to masz mistrzostwo świata w szukaniu albo mnóstwo szczęścia z tą działka....a będzie nietaktem gdy zapytam na jakiej ulicy ten nabytek???Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 08.11.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Stiff, ło matko....no to masz mistrzostwo świata w szukaniu albo mnóstwo szczęścia z tą działka....a będzie nietaktem gdy zapytam na jakiej ulicy ten nabytek??? Pozdrawiam. poszło na priv.pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 08.11.2006 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Witam! Szukam kogoś do wywiercenia studni. Jesli macie jakies namiary to ja bardzo prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krotki 09.11.2006 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 @malmuc pogadaj @KubaB on organizuje wieksza akcje z wierceniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 09.11.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Witam! Szukam kogoś do wywiercenia studni. Jesli macie jakies namiary to ja bardzo prosze Witaj, organizuję chetnych na wiercenie studni. Cena jest 170 zł/mb (z materiałami: rura, filtr, obsypka). Cena jest 2 razy niższa niż firmy ze Ślaska oferują, ale ekipa przyjedzie z daleka. Jeśli nie chcesz płacic za transport to sie odezwij i podłacz do nas. Chcemy wiercic w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 10.11.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 No proszę....a mówią że ludzie w tych czasach to nieżyczliwi jacyś tacy ..... a tu forumowy kolektyw pomaga . Aż miło poczytać. Mam nadzieję że jeśli kiedyś będę miała jakiś problem to też pomożecie....w końcu ja też z górnego śląska jestem . Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusek 10.11.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Witam szanownych grupowiczów pierwszy post i już mam pytanko a mianowicie czy ktoś posiada namiary na architekta który by dokonał za przyzwoitą cenę adaptacje projektu http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=332&IdKolekcji= budowa okolice gliwic obdzwoniłem parę biur ale jakos nie bardzo chcą przerabiać gotowe projekty , a może ktos buduje ten domek?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiasiem 10.11.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 chcemy budować na wiosnę w przyszłym roku w Mysłowicach z ekipą górali czy moglibyście polecić jakiegoś kierownika budowy, który ich przypilnuje, nie chodzi mi o takiego który tylko będzie stawiał pieczątki bo takiego to już byśmy dawno mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiasiem 10.11.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 chcemy budować na wiosnę w przyszłym roku w Mysłowicach z ekipą górali czy moglibyście polecić jakiegoś kierownika budowy, który ich przypilnuje, nie chodzi mi o takiego który tylko będzie stawiał pieczątki bo takiego to już byśmy dawno mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 11.11.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Witam szanownych grupowiczów pierwszy post i już mam pytanko a mianowicie czy ktoś posiada namiary na architekta który by dokonał za przyzwoitą cenę adaptacje projektu http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=332&IdKolekcji= budowa okolice gliwic obdzwoniłem parę biur ale jakos nie bardzo chcą przerabiać gotowe projekty , a może ktos buduje ten domek?? pozdrawiam Witaj zapytam tę dziewczyne co robi adaptacje naszego projektu (też gotowego, ale z Archona). Może się dogadacie KubaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz1976 11.11.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Gdzie byście mi polecili kupić okna z PCV - brązowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 11.11.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Gdzie byście mi polecili kupić okna z PCV - brązowe Jest tego bardzo dużo i wybór szeroki, ja kupowałam tutaj http://www.therma.com.pl/poradnik.php i jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 12.11.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 CześćGdzie można kupić dobrą i niezbyt droga bramę garażową ?Interesuje mnie wymiar 4,5x2,25 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 12.11.2006 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 W Imielinie jest tego cało masa różnych bram garażowych od firmowych do tych ..."garażowych " cena zależy od materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 12.11.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Witam Szukam uczciwego i dobrego instalatora wod-kan i co, jeśli nie znajdę w tym tygodniu to mam raczej przestój do wiosny. Czy moglibyście dać jakieś namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 12.11.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 pogadaj z "1950" lub "andrzej1950" - u mnie robił. Gość OK. Jestem z jego roboty bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mormira 13.11.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witam wszystkich, jestem poczatkująca osóbką w tej grupie. Obecnie jestem na etapie składania papierów o pozwolenie. Mam juz projekt umowy z Enionem i chciałabym ją podpisać ale dowiedzialam sie ze aby ją podpisac to musze przyjść z powoleniem i projektam adaptacji terenu, wtedy dopiero podpisza ze mną umowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts