delor 13.01.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 W zeszłym roku kupowaliśmy materiały budowlane u Jopka .Dawali 50% rabat ,pod warunkiem, że braliśmy materiał na dach, ściany i elewację.Nie wiem jak jest obecnie. Warto zapytać.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKARE 13.01.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Poszukuję bramy garażowej segmentowej. Może podpowiecie gdzie kupię tanio i dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka_tychy 16.01.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 czy ma ktoś namiar na kogoś kto robi projekt przyłącza z wodociągówbudowa w chełmie śląskim?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka_tychy 16.01.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 mam pytanie gdzie w okolicach tychów, chełmu sląskiego kupię tanio bloczki na fundamenty, i pustaki na sciany zewnetrznei jeszcze jednoczy ma ktos namiar na transport desek na szalunkiz tychów do chełmu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kane66 16.01.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 ja tez szukam bloczkow fundamentowych w normlanych cenachlub miejsca gdzie moge wypozyczyc plyty szalunkowe (takze za normalne pieniadze) to zrobie monolityczny. Okolice Tychy, Pszczyna, Oswiecim, Bielsko. [email protected] Pozdrowienia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucpo 17.01.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Szukam firmy do stanu surowego zamkniętego oraz kierownika budowy. Buduję w Tychach. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadek 17.01.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 W zeszłym roku kupowaliśmy materiały budowlane u Jopka . Dawali 50% rabat ,pod warunkiem, że braliśmy materiał na dach, ściany i elewację. Nie wiem jak jest obecnie. Warto zapytać. Pozdrowienia. Hmm rabat 50%??!! To nie swidczy najlepiej o firmie bo w takim razie jaką mają marże 100%?? Ja kupuję z rabatem 5% i jest taniej niz w okolicznych hurtowniach z kosmicznymi rabatami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusek 17.01.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 mam pytanie gdzie w okolicach tychów, chełmu sląskiego kupię tanio bloczki na fundamenty, i pustaki na sciany zewnetrzne i jeszcze jedno czy ma ktos namiar na transport desek na szalunki z tychów do chełmu?? Witam doszły mnie słuchy że w Cielmicach jest jakaś fabryczka, która robi bloczki ale nieznam namiarów pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delor 17.01.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Sadek- to ekstra, ze masz takie szczęście Nasza karpiówka kosztowała 30 zł/m2, płytka klinkierowa 38gr./ szt. ,poromur 2,6/szt.(30 P-W). Wszystko dobrej jakości- dom w stanie surowym. Jak to świadczy o firmie? Nie jest to stała promocja.Trafiliśmy na nią podczas Targów. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 18.01.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Czy ktos może mi polecic sprawdzonego stolarza - chodzi o zrobienie mebli kuchennych, stolarz najlepiej z rejonu Chorzowa, Świętochłowic i okolic.Z góry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benua 18.01.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 a może ktoś buduje w Kobiórze (między Tychami a Pszczyną) lub w okolicy? mam zamiar ruszyć w tym roku... i mam parę pytań odnośnie wymagań Wydziału Architektury i Budownictwa w Pszczynie co do "pozwolenia na budowę"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kane66 18.01.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 wymagan wysokich co do projektu itp nie maja (przerabialem w tamtym roku ale mialem "papierkologa" ktory zalatwial absolutnie wszystko). Problemem natomiast jest czas - to trwa wieki ! Słowem: rusz ostro z papierkami juz teraz i moze zdazysz (no chyba ze masz juz uzgodnienia itp to oczywiscie czas sie skraca) Budowa kolo Pszczyny (Góra -> w kierunku Oswięcimia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benua 18.01.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 dziękiz papierologią dopiero ruszam - mam nadzieję że te "wieki" będą trwać nie dłużej niż do maja...a pytanie bardziej szczegółowe: czy w Pszczynie wymagają, by do projektu (przy staraniu się o pozwolenie na budowę) były załączone projekty branżowe instalacji (CO, woda, prąd, gaz), czy wystarczy tylko schemat wykonany przez architekta?bo nie wiem czy szukać instalatora na etapie projektu, czy zaprojektuje mi to dopiero wykonawca...pewnie najlepiej podjechać zapytać, ale może wiesz Kane66? mój projekt nie jest niestety "gotowcem":-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 18.01.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 A w którym rejonie Kobióra budujesz?Ja buduję w Tychach ale pochodzę z Kobióra-tzw.osiedle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kane66 19.01.2007 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Jesli pytasz o projekty instlaacji wewnetrznych to sa niewymagane i mysle ze nigdzie ich nie wymagaja - to nie wchodzi w zakres projektu budowlanego przynajmniej wedlug mojego architekta. Tez nie mialem projektu-gotowca bo takiego nie chcialem. Z zakresu woda i prad mialem tylko uzgodnienia z dystrybutorami tych mediow ze moga mnie potem przylaczyc do sieci i tyle. Nawet schematu elektryki nie mialem - stricte projekt budowlany tylko. U mnie papierkologia trwala od konca stycznia do chyba lipca (w dzienniku mam ale chyba koniec lipca) - kazdy z urzedow wykorzystal maksymalnie czas jaki mu przyslugiwal do tego mam dom przy drodze wojewodzkiej do dopakowalo dodatkowe opoznienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 19.01.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Szukam firmy do stanu surowego zamkniętego oraz kierownika budowy. Buduję w Tychach. Pozdrowienia Nie jesteś jedyny. Ja szukam i rozmawiam z firmami od ponad trzech miesięcy, ale albo chcą skórę zadrzeć, allbo oni budują a ja szukam materiałów, albo wycieniają robocizną, a materiały tak na oko. A ja bym chciał kompleksowo (tzn robocizna+materiały= cena ryczałtowa). A chodzi w moim przypadku o dwa albo trzy domy robione w sąsiedztwie przez jedna firmę. I jakoś nikt do tej pory nie przedstawił ciekawej oferty (za wyjątkiem jednej firmy z Chorzowa, która niestety się rozmyśliła przed podpisaniem umowy, bo znalazła budowy bliżej siebie) Budowy też w Tychach pozdrawiam KubaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garcia27 19.01.2007 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Montaż, wymiana, modernizacja instalacji elektrycznych, teletechnicznych i odgromowych. Pomiary. Katowice, Mysłowice, Tychy, Ruda Śląska, Bytom, Będzin, Dąbrowa Górnicza i okolice. Instalacje "Inteligennego domu" Fatura VAT. Zapraszam po ofertę lub wycenę. Paweł Owczarek tel. 510 533 796, 506 475 584[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benua 20.01.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 A w którym rejonie Kobióra budujesz?Ja buduję w Tychach ale pochodzę z Kobióra-tzw.osiedle. mam nadzieję, że "będę budował" przy ul łukowej.... a jestem z tychów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benua 20.01.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Jesli pytasz o projekty instlaacji wewnetrznych to sa niewymagane i mysle ze nigdzie ich nie wymagaja - to nie wchodzi w zakres projektu budowlanego przynajmniej wedlug mojego architekta. Tez nie mialem projektu-gotowca bo takiego nie chcialem. Z zakresu woda i prad mialem tylko uzgodnienia z dystrybutorami tych mediow ze moga mnie potem przylaczyc do sieci i tyle. Nawet schematu elektryki nie mialem - stricte projekt budowlany tylko. U mnie papierkologia trwala od konca stycznia do chyba lipca (w dzienniku mam ale chyba koniec lipca) - kazdy z urzedow wykorzystal maksymalnie czas jaki mu przyslugiwal do tego mam dom przy drodze wojewodzkiej do dopakowalo dodatkowe opoznienie. o ile mi wiadomo są takie powiaty, gdzie projekty instalacji wewnętrznych są wymagane do pozwolenia, ale może się mylę... cieszę się w takim razie, że w pszczynie jest ok, ale ten okres (od stycznia do lipca) mnie przeraził; może mi się uda wcześniej? nie wiem - mam nadzieję swoją drogą to cała ta biurokracja jes żałosna..., coraz bardziej uświadamiam sobie że chyba w głębi serca jestem anarchistą...) dzięki za info i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.01.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Witam ślązaków! Potrzebuje sprawdzonej ekipy do tynkow maszynowych gipsowych z gory dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts