Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

o ile mi wiadomo są takie powiaty, gdzie projekty instalacji wewnętrznych są wymagane do pozwolenia, ale może się mylę...

cieszę się w takim razie, że w pszczynie jest ok, ale ten okres (od stycznia do lipca) mnie przeraził; może mi się uda wcześniej?

Znajomi budowali sie jakis czas temu (pare lat) i takze mieli projekt bez instalacji wewnetrznych - przeszedl bez problemu. Robil to ten sam architekt co mi - albo go tam znają :) albo tak po prostu jest.

Zycze ci by udalo ci sie pozalatwiac wszystko w mozliwie krotkim czasie ! Bo co do terminu - tyle zajely mi wszystkie uzgodnienia i zezwolenia, sam powiat wydawal zezwolenie tyle co mogl (chyba 60 dni) - co do dnia ;)

Jak masz jakies pytania - zapraszam na maila ([email protected]) - nie wiem czemu ale sledzenie watkow na forum muratora bardzo czesto zawodzi (tzn nie dostaje informacji mailem ze jest nowy post).

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

o ile mi wiadomo są takie powiaty, gdzie projekty instalacji wewnętrznych są wymagane do pozwolenia, ale może się mylę...

cieszę się w takim razie, że w pszczynie jest ok, ale ten okres (od stycznia do lipca) mnie przeraził; może mi się uda wcześniej?

Projekty instalacji wewnętrzych nie są wymagane do odbioru jednorodzinnego budynku mieszkalnego (a przynajmniej nigdy się jeszcze nie spotkałem z takim przypadkiem)

Natomiast projetkty przyłączy to zupełnie inna sprawa i mam nadzieję że nikomu te dwie sprawy się nie mylą :D

Projekty instalacji wewnętrzych nie są wymagane do odbioru jednorodzinnego budynku mieszkalnego (a przynajmniej nigdy się jeszcze nie spotkałem z takim przypadkiem)

Natomiast projetkty przyłączy to zupełnie inna sprawa i mam nadzieję że nikomu te dwie sprawy się nie mylą :D

nie mylą się, nie mylą..., takie dostałem informacje od mojego architekta-z jego własnego doświadczenia, więc nie sądzę, by się mylił...

przyłącza to inna bajka :-)

Szukam firmy do stanu surowego zamkniętego oraz kierownika budowy. Buduję w Tychach.

Pozdrowienia

Budujemy sami, ale mogę polecić Ci bardzo dobrego kierownika budowy.

Kompetentny człowiek, sumienny, doskonały fachowiec, na budowie bywa bardzo często i - co wazne dla kieszeni inwestora - nie jest za drogi.

Jeśli jesteś zainteresowany pisz na priv.

Pozdrawiam!

Instalacje - Serwis - Sprzedaż

- Systemy alarmowe

- Systemy telewizji przemysłowej

- Domofony i Videodomofony

- Kontrola dostępu

- Automatyka do bram i rolet.

- Kable elektryczne, alarmowe, antenowe

- osprzęt elektryczny

Wyceny darmowe

Dobre upusty na sprzedaż materiałów instalacyjnych

Przy kompleksowym zamówieniu upusty na materiały i robocizne.

Kontakt

Wojtek 0660-140-204

[email protected]

Witam

My zaczynamy na wiosnę 2007w Gliwicach. Chcemy teraz kupić materiały, ale nie możemy zdecydować się na hurtownię w której bedziemy się zaopatrywać. Jaką możecie polecić, czy lepszy jest Buster czy Builder - bo właściwie te dwie hurtownie brałam pod uwagę.

ja dużo kupowałem w Busterze i było ok.

polecam Bustera - a w szczególności pana Wojciecha Goły - kontakt bardzo dobry, dobre ceny - brałem u nich materiały na wymianę dachu...

Witam

My zaczynamy na wiosnę 2007w Gliwicach. Chcemy teraz kupić materiały, ale nie możemy zdecydować się na hurtownię w której bedziemy się zaopatrywać. Jaką możecie polecić, czy lepszy jest Buster czy Builder - bo właściwie te dwie hurtownie brałam pod uwagę.

ja dużo kupowałem w Busterze i było ok.

polecam Bustera - a w szczególności pana Wojciecha Goły - kontakt bardzo dobry, dobre ceny - brałem u nich materiały na wymianę dachu...

Wojtek jest OK też polecam :D