jamles 20.06.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 proszę poratujcie, byłam umówiona z dekarzem na zrobienie dachu na przełomie października/listopada i dzisiaj zadzwonił do mnie i powiedział że wyjeżdża za granice:( zostałam na lodzie:( błagam napiszcie czy macie jakiś namiar na dekarzy z wolnymi terminami na październik. u sąsiada robią dach zapytam i dam znać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
draazeka 20.06.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 proszę poratujcie, byłam umówiona z dekarzem na zrobienie dachu na przełomie października/listopada i dzisiaj zadzwonił do mnie i powiedział że wyjeżdża za granice:( zostałam na lodzie:( błagam napiszcie czy macie jakiś namiar na dekarzy z wolnymi terminami na październik. u sąsiada robią dach zapytam i dam znać .... dzięki jamles, będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 20.06.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 mała przestrogana Polskim rynku oferowany jest czeski gazobeton o nazwie porobeton (http://www.porobeton.eu)niestety ich klasa 550-600 ma ok 50% naszej średniej normy na ściskanie tzn ma zaledwie 2,4 MPa a nie np 5-6 MPaDzisiaj z tego powodu byłem zmuszony anulowac realizację zamówienia, pnieważ konstruktor się przyczepił do tej niskiej wytrzymałości (u nas taką wytrzymałość ma bloczek w klasie 350 a nie 600)jeżeli ktoś planuje z tego robić ściany nośne to niech lepiej sprawdzi tzw markę gazobetonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
draazeka 21.06.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 znalazłam dekarza który chce 80zł/m2 dachu, poprzedni chciał 45zł, powiedzcie czy jest sens szukać dalej, jest szansa że najde taniej? Przyzwyczaiłam sie do ceny 45zł i teraz wszystko wydaje mi się drogo, ale teraz chyba takie ceny to norma. Dodam jeszcze że cena 80zł jest brutto, bez f-ry wychodzi taniej i ekipa bardzo polecana. Tak przy okazji warto brać fakrurę i mieć jakby co gwarancje? z fakturą wychodzi prawie 4500zł drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 21.06.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 proszę poratujcie, byłam umówiona z dekarzem na zrobienie dachu na przełomie października/listopada i dzisiaj zadzwonił do mnie i powiedział że wyjeżdża za granice:( zostałam na lodzie:( błagam napiszcie czy macie jakiś namiar na dekarzy z wolnymi terminami na październik. u sąsiada robią dach zapytam i dam znać .... dzięki jamles, będę wdzięczna. u sąsiada dzisiaj nikogo nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 21.06.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 sprzedam 66 m2 styropianu 5cm FS20 pod wylewki za 500 zł (czyli 7,5 za m2)Chciał go accent ale nie odpowiada na PW więc sprawa jest otwarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris07 22.06.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 kris07 napisał: markoto! żwir kupowalem w koncu u szostaka w stanowicach po 87zł brutto tona bez transportu, albo znalezłem namiary na allegoro w łaziskach górnych po 90zł brutto z transportem gratis powyżej chyba 6 ton.... pozdrawiam jamlesw Kotlarni 52zł/t, w Rudzie Kozielskiej chyba 44zł/t ,ale z Kotlarni żwir jest "czyściejszy" w Kotlarni trzeba czekać ok.3godz na załadunek co do tego żwiru to dzwoniłem do kotlarni itd... ale wtedy czekalo sie po 3 dni a nie 3 godziny, no i ten transport wychodzil drogo, wiec chyba na jedno wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.06.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 kris07 napisał: markoto! żwir kupowalem w koncu u szostaka w stanowicach po 87zł brutto tona bez transportu, albo znalezłem namiary na allegoro w łaziskach górnych po 90zł brutto z transportem gratis powyżej chyba 6 ton.... pozdrawiam jamles w Kotlarni 52zł/t, w Rudzie Kozielskiej chyba 44zł/t ,ale z Kotlarni żwir jest "czyściejszy" w Kotlarni trzeba czekać ok.3godz na załadunek co do tego żwiru to dzwoniłem do kotlarni itd... ale wtedy czekalo sie po 3 dni a nie 3 godziny, no i ten transport wychodzil drogo, wiec chyba na jedno wyszło... mnie transport kosztuje 120zł za 8t to wychodzi 15zł/t czyli 67zł/t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kane66 22.06.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 błagam ... Brakło mi silikatu 18 p+w - 500 sztuk uratuje sprawe. Jakby to mial albo widzial na jakims skladzie prosze o namiar ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graszka1970 26.06.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Witam wszystkich serdecznie w najgorszy dzień w tygodniu Szukam kogoś do wykopania studni na działce. W Rybniku- Ochojcu. Może ktoś ma namiar na sprawdzoną osobę i może polecić...... Pozdrawiam. Graszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kane66 26.06.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 znajomy korzystal z firmy z Pszczyny (o ile to jeszcze okolice Rybnika ) http://www.block.com.pl/kontakt.html zrobili co mieli zrobic, w cenie (pare lat temu) rozsadnej. z innej beczki: gdzie kupie (okolice Pszczyny, Górny Śląsk) deski elewacyjne mozliwie tanio ? Modrzew najchętniej. Znam DLH ale ceny zabójcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samurai_Jack 26.06.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Witam, Chciałbym dołaczyć do grupy. Skąd: Ruda Śląska Co: Dom - Segment Obecnie jestem na etapie tynków... ale zastanawiam się nad nawiezieniem ziemi do ogródka, wyliczyłem że potrzeba mi jakieś 10 m3 Może ktoś wie gdzie w okolicy mógłbym kupić dobrą ziemię pod trawnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lennyb 27.06.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Witam, Ja również przyłączam sie do grupy (proszę wybaczyć samowolę ). Budowa na etapie -1, ale działka wybrana i właśnie się kupuje - komplet dokumentów do kredytu zanoszę za tydzień. Projekt wybrany - nie wiem jeszcze tylko która wersja. Projekt Muratora c131a lub c131b. Działka w Pyskowicach k.Gliwic. Mam (chyba złudną) nadzieję ruszyć w tym roku, ale dużo zależy od dobrej woli urzędników i kaprysów aury. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 27.06.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Witam,nie chcę cię zniechęcać na początku, ale czeka cię spora przeprawa w naszym Starostwie. U mnie od złożenia wniosku o pozwolenie do wydania decyzji minęło 2 miesiące (zabrakło mi wyłączenia gruntu z produkcji rolnej - nie mylić z odrolnieniem działki) i dlatego trwało to dodatkowy miesiąc. Ale trzymam kciuki i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lennyb 27.06.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Wiem, że to może trwać, ale rozmawiałem już z Panią, która wydaje pozwolenia (czy podpisuje je, generalnie jest tą z której rąk pozwolenie trafia już do zainteresowanego) i bardzo była miła, choć pytałem o rzeczy "dziwne". Jestem dobrej myśli. Jak będzie się zapowiadało na długie czekanie to jakoś je skrócę Wiem, że to może nie do końca fair, ale może się obejdzie bez interwencji zewnętrznej Na razie działka. Jak wyjdę od notariusza to idę prosto do domu i zakupuję projekt, a to powinno być nie dalej niż za miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graszka1970 27.06.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 znajomy korzystal z firmy z Pszczyny (o ile to jeszcze okolice Rybnika ) http://www.block.com.pl/kontakt.html zrobili co mieli zrobic, w cenie (pare lat temu) rozsadnej. z innej beczki: gdzie kupie (okolice Pszczyny, Górny Śląsk) deski elewacyjne mozliwie tanio ? Modrzew najchętniej. Znam DLH ale ceny zabójcze. Dziękuję Kane66 za pomoc. Mąż próbuje się z nimi skontaktować. Moze nie zedrą z nas ostatniej koszuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adp 28.06.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witamy Jesteśmy w trakcie remontu wielkiego domu w Dąbrowie Górniczej, który został zniszczony przez pożar. Staramy się zorganizować w tym domu ośrodek dla dzieci. Chętnie przyjmiemy cokolwiek, wszelkiego rodzaju niepotrzebne rzeczy , które można jeszcze wykożystać. To jest nasza strona http://www.pogoria.adp.org.pl Potrzebne są wszelkiego rodzaju materiały budowlane, instalacyjne, kanalizacyjne elektryczne itp. Lub cokolwiek co tobie jest juz nie potrzebne a my zorganizujemy aukcjie charytatywną. Każda pomoc mile widziana. Pozdrawiam serdecznie Akademia Dobrych Pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadilak 28.06.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Jestem w potrzebie. Nawet pilnej Potrzebuję na gwałt cieśli, lub kogoś do zaszalowania ław fundamentowych. Proszę Was o namiary, bardzo, bardzo. Budowa w Mikołowie. Będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 28.06.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Hej-ho! A ja chciałbym dostać namiar na jakąś sprawdzoną ekipę do zrobienia przyłacza kanalizy i deszczówki do istniejących sieci (tylko zewnętrzna robota). Pomożecie!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 30.06.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 do oddania każda ilość ziemi w Gliwicach i bliskiej okolicy (im więcej tym lepiej, powyżej 5 wywrotek)kontakt na privamapan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts