Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

Hal miałeś rację.

To ten sam dom.

http://poczta.teatr.gliwice.pl/publicftp/tomek/dom/Obraz_548_resize.jpg

Być może rzeczywiście to po prostu "mur pruski", choć nie widzę żadnych belek na ukos. Nie bardzo jednak potrafię znaleźć inne logiczne wytłumaczenie. Technologia "hybrydowa"? Wygląda na to, że strop jest drewniany, jak w szkieletach.

pzdr

lennyb

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Czy ktoś buduje dom szkieletowy w Gliwicach? Ja właśnie jestem w trakcjie.

witam serdecznie. Widziałam daki dom szkieletowy na trasie Gliwice - Rybnik ( teraz nawet nikt by nie pomyślał, że to szkieletowy). Dom jest w Wilczy. Za skrzyżowaniem ( głównym) po prawej stronie przy drodze. Pomalowany jest na kolor jasna brzoskwinia czy nawet może jasny róż.

sorki ze nie w dziale ogloszen ale wypuszczac to na cala Polske jest bez sensu więc:

sprzedam garaż blaszny za 150 zł. Nie jest w idealnym stanie ( trzeba go rozłożyc i poskładać u siebie na działce) ale nam słuzył bez zastrzezeń :D

ma ok 3m szer na 5 m dł- tel. 502 96 33 11

http://img407.imageshack.us/img407/5994/p1020582dv1.jpg

http://img182.imageshack.us/img182/4108/p1020583gr9.jpg

Witam

Lada chwila ruszam z budową na południu Katowic.

Potrzebuje namiary na sprawdzonych dostawców:

- stali

- betonu ( gruszka + pompa )

- piasku

oraz na sprawdzoną firmę od tynków maszynowych ( gips ) i wylewek

jeszcze jedno:)

buduje dom podpiwniczony takze wykop będzie srogi. Pytanie gdzie mogę ewakuować 200m3 ziemi z wykopu? 20 cm warstwy wierzchniej sobie zostawię ale reszta mi nie jest potrzebna.

z góry dziękuję !

Pytanie gdzie mogę ewakuować 200m3 ziemi z wykopu? 20 cm warstwy wierzchniej sobie zostawię ale reszta mi nie jest potrzebna.

z góry dziękuję !

przyjmę w Imielinie sporą ilość ziemi z wykopu

mam namiary na tani piasek a przede wszystkim wywrotki tego Pana są o 20% większe niż identyczne tonaże z hurtowni (porównywałem z innymi dwoma dostawcami)

może dałoby się to jakoś połączyć (w jedną stronę piasek w drugą ziemia)

napisz na email gdzie dokładnie będziesz się budował

na beton z pompą też mogę dać namiary

stal kupowałem w Rampie w Imielinie tyle, że przez dachpol z Mysłowic z 7% rabatem

Rampa ma dobre ceny na stal ale ja kupowałem w maju więc wszystko się mogło zmienić

Witam wszystkich forumowiczów.

Od jakiegoś czasu śledzę sobie forum i informacji jest mnóstwo... ale nie ma to jak konkrety i to konkrety z naszego regionu :p . Wkrótce będzie pozwolenie na budowę, woda z RPWiK Tychy itp.

ale na teraz (w tym roku) potrzebowałbym dwóch namiarów :)

- czy znacie ekipę na drobną pracę związaną z budową zjazdu z drogi gminnej na działkę (musze to zrobić wszak jak dowieźć materiał),

- kupie również GARAż BLASZANY właśnie na budowę

P.S to mój pierwszy post ale obiecuję że nie ostatni :-)

Witam,

jestem w trakcie wykańczania posesji i mam dylemat jaką kostke wybrać, jaką kostke brukową polecacie aby nie było wykwitów i przebarwień oraz gdzie najlepiej kupić na terenie śląska

pozdr...

to może granit :roll:

i żeby jeszcze tanio było. Tak to Ci tylko w erze dopasują.

http://www.bazaltex.pl/

Ja nieco z innej beczki. W związku ze zmianami w projekcie w trakcie budowy okazało się, że zakupiona wcześniej więźba nie do końca pasuje. W związku z tym mam do sprzedania w atrakcyjnej cenie krokwie o wymiarach 12x18 cm o długości 6 m, w ilości 20 sztuk (tj. ok. 2,59 kubika) zaimpregnowane.

Budowa w ok. Orzesza.

Zainteresowanych proszę o kontakt.

[email protected]