Sowka 30.12.2002 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 Witam!Jestem nowa Slazaczka na Forum. Buduje kolo Bielska-Bialej. Moj obecny PROBLEM to STUDNIA a wlasciwie prawdopodobne klopoty ze studnia i woda. Podobno w najblizszej okolicy nie ma jej nawet na 30-40 m. Czy ktos moglby podzielic sie ze mna namiarami na firmy kopiace studnie, ktore tez wyznacza miejsce. Nie ukrywam, ze tzw. rozdzkaze nie sa dla mnie zadnym autorytetem w tej dziedzinie. Pomozcie, prosze! Bez wody na wiosne nie rusze ani na krok.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 31.12.2002 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2002 Ja też buduję pod Bielskim i kotaktujemy się w grupie beskidzkiej.W okolicach Katowic nikt nie zrozumie problemu z wodą.W Beskidach jest to wielki problem. Nawet w okolicach Porąbki, Zywca, gdzie są duże zbiorniki wodne nie wszędzie jest sieć.Ja należę do spółki wodnej, która wybudowała ujęcie wodne. Sąsiad poniżej robił własny odwiert, ale nie mam narazie z nim kontaktu. Napewno na wiosnę.W jakiej miejscowości budujesz?A narazie Zyczę Wam wspaniałej zabawy i Szczęśliwego Nowego Roku!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 31.12.2002 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2002 Cześć Olu i Piotrze!Obejrzałam wasz album internetowy - bardzo ładnie zrobiony!Dom jak to dom. Będzie super pow wykończeniu, bo to jest jego szata, nawet najskromniejszy architektoniczne przy odpowiebnim doborze materiałów (tynki, okna, pokrycie dachowe...) i kolorystyce może wyglądać super.Bardzo spodobał mi się Wasz grill i ogród.Możecie mi napisać wg jakiego projektu był robiony i czy samodzielnie.Co Olu uprawiasz w ogrodzie ciekawego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Peter 31.12.2002 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2002 Engi,Nasz grill powstał w/g własnego pomysłu i własnego projektu. Ogród na razie jest w powijakach, chociaż plany mam ambitne. W tej chwili rosną sobie (o ile nie wymarzną ponownie zimą, bo zeszłej zimy straciłam kilka drzewek) drzewka owocowe, borówki amerykańskie, agresty, porzeczki, maliny i truskawki. No i oczywiście chwasty w miejscach, gdzie nie zostały wyparte przez glinę z budowy. Może jesienią, jak czas i kasa pozwoli, to zacznę realizować swoje pomysły, tzn. wrzosy, krzewy ozdobne, pergole, byliny itp.Pozdrawiam,Ola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 02.01.2003 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2003 Dosiego Roku!!!Olu, czy to zbyt duża prośba, aby otrzymać szkic, czy też opis zasadjakie powinny być zachowane przy budowie takiego obiektu?(może na priv).Szczególnie interesuje mnie połączenie grila i wędzarni.Lubię domową kuchnię i robiłam już kiedyś kiełbaski i szynki wędząc je w prowiaorce czyli beczka na postumencie przykryta workiem.Wyszło całkiem nieżle. Było to jednak kłopotliwe więc marzy mi się od tego czasu ogrodowa wędzarnia.Olu, czy wy wędziliście już coś samodzielnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 02.01.2003 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2003 HIP HIP HURRA!!! Wigilię 2002 spędziłem przy Własnym kominku pod Własnym dachem!!! Pozdrowienia i życzenia przeprowadzki w 2003 roku dla wszystkich budujących na Śląsku i w okolicach. Aziel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 03.01.2003 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2003 Aziel moje gratulacje tempo miałeś niezłe. Ostatnio miałam ochotę nadłożyć trochę drogi i zobaczyć postępy na Twojej budowie ale było zbyt późno a szkoda bo może bym się złapała na jakieś ciepełko przy kominku Ewa <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: EDZIA dnia 2003-01-03 18:31 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 06.01.2003 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Jeszcze nie wszystko wykończone, ale dziękuję i zapraszam serdecznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirzaw 07.01.2003 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2003 No gdzie wasze zdjęcia!? Przecież nie każdy wie gdzie miezkacie.Nie lubicie się chwalić? Mam już kominek - ale na razie mam tylko mokre drewno więc nie za bardzo się pali.http://www.powernet.com.pl/~mirek/priv/kominek.jpg [ Ta wiadomość była edytowana przez: mirzaw dnia 2003-01-07 18:52 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 08.01.2003 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Hej mirzaw! Ładny wkład! uważaj na poziom wylewek, na zdjęciu wygląda jakby jeszcze było coś do wylania (przykrycie przewodów) a wkład ma krótkie nóżki.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirzaw 08.01.2003 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Na wylewce będzie jeszcze podłoga z desek na legarach drewnianych. W sumie jakieś 16-17cm (znikną kable, rury itp.)Czekam na deski i instalacje do rekuperatora.Niestety do położenia desek tak będzie to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hans 12.01.2003 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2003 Sznowni klubowicze, jestem tu nowy. Planuje budowe domu w okolicach Mikołowa, w związku z tym szukam działki w tych okolicach (nie Kamionka i nie kierunek Tychy) za rozsądną cene (10-20 arów). A cha, mój wymarzony projekt to GLX 19 ze Studia Atrium z Bielska Białej (z małymi zmianami). Prosze o info jak wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olinka 16.01.2003 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Czesć. Jestem nowa, a moja budowa (o rym!) będzie w Jaroszowicach (pod Tychami- w stonę Ledzin). Na razie siłą woli głównie w myślach usuwam zielsko z działki. Polecam jeśli myśleć o okolicach Mikołowa działki w Gostyni. Niezłe (najlepiej teraz po roztopach obejrzeć i wyszukac jakąś niezalaną).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roza 18.01.2003 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2003 Witam wszystkich budujących na Śląsku . 3 stycznia 2003 roku kupiłam działkę ( Olinka będziemy sąsiadkami kupiłam działkę w Jaroszowicach ). Święta Bożego Narodzenia chcę spędzić w nowym domku . Jestem szalona czy tylko optymistycznie podchodzę do życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof 21.01.2003 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2003 Witam wszystkich!Ja też się pochwalę! Mieszkam w nowym domu od początku listopada!Oficjalnie zameldowałem się 30 grudnia 2002!!!Dom jeszcze nie jest wykończony (w przeciwieństwie ode mnie)Do użytku oddałem tylko parter aby dalej korzystać z ulgi!Pozdrawiam gorąco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof 21.01.2003 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2003 Jeśli jeszcze szukacie grzejników Kermi, to mogę dać namiary na gościa, który nimi handluje. Już nie pamiętam dokładnie ale rabat był 25 albo 28 %.Jeszcze raz pozdrawiam,Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olinka 22.01.2003 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 Witaj Roza!Nieźle, nieźle! Jak dobrze pójdzie, to z tego, co się orientuję jesteś w stanie Św.BN spędzić w Domu. Zależy to "tylko" (Hmmm) od zasobności kieszeni, technologii jaką wybierzecie i szybkości w załatwianiu formalności. W Tychach nie ma z tym większych schodów. Macie już złożone papiery o pozwolenie na budowę itp.?A projekt gotowy czy Wasz? Pozdrawiam:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatorzy 22.01.2003 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 Sie ma w nowym 2003 roku.Mam spóżniony prezent pod choinkę dla rozpoczynających budowę: oddam (zupełnie za darmo) barak budowlany, wystarczy po niego przyjechać i wziąć. Zainteresowanych proszę o kontakt:602-28-42-41. (Pyskowice k/Gliwic)Romcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilona75 23.01.2003 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 Witam wszystkich budujących na Śląsku!!!!!!Mam nadzieję że za kilka miesięcy również zaczniemy budowę naszego domku - obecnie jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Jak przeglądam tematy poruszane na forum to widzę jak znikoma jest nasza (tzn moja i mojego męża)widza na temat bodowy domu i widzę to w czarnych kolorach - ale mam nadzieję że jak już zaczniemy to już jakoś pójdzie.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roza 26.01.2003 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2003 Witaj Olinko . Jestem na etapie załatwiania mapki do celów projektowych teraz czeka się na nią miesiąc . Mam projekt gotowy Ola II(Horyzont) ale robię w nim trochę zmian . No i wściekam się na niesłownych architektów.Chyba będę musiała znaleść architekta nr 3. Co do zasobnobności kieszeni to liczę na spory kredyt.Technologia tradycyjna .Załatwiam górali do budowy i szukam dobrego kierownika budowy ,który by tego wszystkiego dopilnował bo ja nie mam zbyt wiele czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts