Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

to może granit :roll:

wolałbym coś równiejszeogo :wink:

Wysłałem wiadomość na PW :)

nic nie mam :(

i żeby jeszcze tanio było. Tak to Ci tylko w erze dopasują.

http://www.bazaltex.pl/

specialnie przejechełam sie do Tarnowskich do bazaltexu (oczywiście byłem po 16 a do tej godziny pracują :lol: ) i sie zawiadłem, tak wielka firma, reklamy itd. a dla kijentów indywidualnych lipa :-? , pare metrów wyłożonych rożna kostka i mały wybór

jak na taką firme to porażka, pewnie tylko specializują sie w zaopatrzenie A4 i DTŚ-ki

Co do kostki brukowej - to proszę dzwonić 605295581. Mogę załatwić bardzo dobrą kostkę w bardzo dobrej cenie ze znanej firmy z transportem gratis :)

Bardzo szeroki asortyment

czester 1 dzwoń pod 605295581 - dogadamy się ;) bo coś te wiadomości PW nie tak jak nie doszło

krysin dzwoń również

Witam,

Czy miałby ktoś może do polecenia sprawdzoną firmę do robót od stanu surowego zamkniętego do "pod klucz" bez instalacji?

Obecnie rozpocząłem rozmowy z firmą MAXBUD z Gliwic na Tarnogórskiej, może ktoś ma o nich jakieś zdanie?

Z góry dziękuję za informacje!

Pzdr,

Paweł

Witam

Mam takie 4 temaciki

Jako że niedługo startuję - szukam:

1. Garażu blaszaka na zaplecze budowy (budowa będzie w knurowie) - jak ktoś ma namiary na coś dobrego i niedrogiego będę wdzięczny.

2. Koparki na sciągnięcie humusu i wykopanie dołu pod dom - okolice Knurowa

3. Może ktoś ma namiary na paliki do geodezyjnego wytyczenia budynku - potrzebuje zaostrzone 44 szt. wysokie na około 1,1m (może ktoś ma dobre odsprzedać lub jakiś niedrogi tartak)

4.Gdzie w okolicach Gliwic lub Knurowa kupię tanio stal na zbrojenia.

Z góry dziękuje za pomoc

krzysiek

Witam

Mam takie 4 temaciki

1. Garażu blaszaka na zaplecze budowy (budowa będzie w knurowie) - jak ktoś ma namiary na coś dobrego i niedrogiego będę wdzięczny.

3. Może ktoś ma namiary na paliki do geodezyjnego wytyczenia budynku - potrzebuje zaostrzone 44 szt. wysokie na około 1,1m (może ktoś ma dobre odsprzedać lub jakiś niedrogi tartak)

Z góry dziękuje za pomoc

krzysiek

pkt 1 i 2 .....nie pomogę

3. jak masz stemple to rżniesz je wzdłuż na pół i na odpowiednią długość,

jak chcesz dać zrobić to: Leboszowice, Wilcza, Golejów lub pytać u jakiegokolwiek stolarza

4. taniej stali nigdzie nie ma :-?.... Tesko w Rybniku, Metalco w Żernicy,

Witam

Mam takie 4 temaciki

Z góry dziękuje za pomoc

krzysiek

Ad1.

korzystałam z http://www.staladam.wk.pl

1110zł z dowozem i montażem, ale II gatunek, na budowę lepszy nie jest potrzebny.

Ad.4

Bodeko z Zawiercia sprzedaje pręty 12 za 1820zł netto, a 6 walcówkę prost. za 2050 netto. Czy to jest tanio, nie wiem :roll: ale podobno jest to najtaniej od grudnia.

Pozdrawiam

witam

odkupię skrzynkę elektryczną na tymczasowe przyłącze budowlane :)

proszę o namiary na priv jeśli ktoś ma do odsprzedania najlepiej w okolicach mikołowa:)

Bede miał wolną pod koniec sierpnia...

za późno, potrzebujemy na już!!!

A tak przy okazji to ile Was wyszło podłączenie prądu na budowę?

Materiał+robocizna?

Witam ponownie

Dzieki za wszystkie namiary oczywiście sprawdzę.

A tak przy okazji niedługo - koniec sierpnia będę potrzebował około 200 szt. stempli do podparcia stropu (takie gdzieś 2,8-3,1 m wysokie). Ma ktoś coś na zbyciu lub info gdzie to można tanio dostać.

Dzieki

Krzysiek

Witam,

Czy ktos z forumowiczów ma może jakies świeże doświadczenia z walki z kopalnią o odzyskanie pieniędzy przeznaczonych na dodatkowe wzmocnienia domu ze względu na szkody górnicze? Budujemy dom w Mysłowicach Wesołej.

Jesli ktos się może orientuje jakie stawki obowiązuja obecnie za roboczogodz. przy budowie systemem gosp. i budowie przez firmę. Jakieś wskazówki, rady. Będę wdzięczna za wszelkie informacje na ten temat.

pozdrawiam wszystkich budujacych

Witajcie! Ja też z innej beczki. Szukam jakiś namiarów na balustrady kute zewnętrzne + przęsła do płotu w dostępnej cenie - żadne wymyślne. Może ktoś z szanownych forumowiczów ma już rozeznany rynek?? Będę wdzięczna

http://www.zukba.pl/#

http://www.art-met.com.pl/