Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Superpilnie potrzebuje znaleźć dobrego projektanta/hydraulika instalacji kanalizacyjnej wewnątrz budynku jak i konsultacje dotyczące kanalizacji zewnątrznej.

Mam dość kłopotliwą sytuacje i potrzebuje to rozwiązać.

Interesują mnie okolice Gliwic i Knurowa i sprawdzoną, szybką osobę.

Bardzo byłbym wdzięczny za namiary.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Dotyczy szamba: Wejdź na stronę internetową PROBUD. Kupilam tam szambo jednokomorowe za 2100 PLN, 8 m3. Wykopanie dołu 150 PLN, transport szamba z Poręby do Bytomia 540 PLN. Razem: 2790 PLN. Też mam mieć niedługo kanalizację, zatem szukałam w miarę taniego rozwiązania.Pozdrawiam

Witam

Pozwalam sobie przyłączyć sie do grupy :) .

Jestem na etapie papierologi przed PNB

Mam już za sobą:

- radiesteta od studni głębinowej

- warunki do kanalizacji i wodociągów

- warunki do prądu

- oczekuje na warunki od gazowni

- TPSA - przestawia słup telefoniczny

- projekt domku jest ; zmiany w projekcie się dokonują.

Będę wdzięczny jeśli podzielicie się informacjami gdzie zamawiać w moich okolicach beton, bloczki bet i ceramkę.

Potrzebować bedę w rozsądnej cenie stęple budowlane.

Transport własny posiadam

Oczywiście ekipy do murarki mile widziane bo nie mam jeszcze zarezerwowanych.

Co do realizacji to super jak by mi się udało w tym roku zrobic podpiwniczenie.

Reszta jak pogoda i finanse pozwolą.

Pozdrawiam

Ja zamówiłam drzewo w tartaku w Studzionce(koło Pszczyny),bo ten tartak polecał wykonawca -cena 10 tyś.-850zł impregnowane.Potem była wycena na Mikołowskiej 9tyś-700zł.Dzisiaj zamówiłam drzew2o w Koniakowie za 6500 zł+300zł transport.Jest różnica ?Drzewo bedzie sezonowane,impregnowane.Mam nadzieje ,że bedzie o.k.

mogę prosić o namiar do tego tartaku w Koniakowie? Dzięki

ja tez sie chetnie zainteresuje firma od studni :)

Pozdrawiam

Marta

poszukaj moich wcześniejszych postó na Forum- organizowałem kiedyś "spółdzielnię" chętnych na wiercenie studni. Ale to juz przeszłość, bo studnie mamy wywiercone.

Wiercił nam Pan Darek, tel. 608325019. Są z okolic Legnicy, ceny mają dobre, nie mam uwag negatywnych. Tylko aby przyjechał i rozsądnie koszty dojazdu rozłożyc to trzeba kilku chętnych. Jedyne co, to nie moga wiercic w skale (chyba, że w międzyczasie zmienili wiertnicę , na co wiem, że mieli ochotę)

powodzenia

KubaB

Witam

KubaB, niestety na ten numer nikt nie odpowiada, nie załapałem się na wiosnę (to chyba było) - poszukiwacz wody - a teraz mam odwrotnie :) Ale jak ktoś złapie kontakt dajcie znać.

Również jakby ktoś miał namiary na zbrojarzy PILNIE będę wdzięczny.

pozdr.

Witam

KubaB, niestety na ten numer nikt nie odpowiada, nie załapałem się na wiosnę (to chyba było) - poszukiwacz wody - a teraz mam odwrotnie :) Ale jak ktoś złapie kontakt dajcie znać.

Również jakby ktoś miał namiary na zbrojarzy PILNIE będę wdzięczny.

pozdr.

Próbuj ponownie, bo jak są w terenie, to często nieodbierają. Można też im wysłąc SMSa, z reguły odpisują

powodzenia

Witam. Zostaliśmy w perfidny sposób oszukani. Ekipa wzięła już prawie całe wynagrodzenie za ostatni etap, a pozostało jeszcze wiele do zrobienia- folia, łaty, kontrłaty, dachówka, ścianki działowe ( z tym ostatnim jakoś sobie sami poradzimy). Nie dośc, że nie przychodzili wiele razy na budowę i musieliśmy się przez nich denerwować, teraz chcą dodatkowo 5 tysięcy złotych za dokończenie domu ( za ostatni etap), czyli około 60% więcej. Nie mozemy się na to zgodzić.

W związku z powyższym bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc i radę, namiary na dobre ekipy budowlane, a najlepiej na pojedynczych pracowników, którzy chcieliby sobie trochę przyrobić. Może coś z tego wyjdzie.

I apeluję do wszystkich- nie dawajcie zaliczek, bo można sie na tym ostro przejechać. My mamy teraz przesrane ( a wiele dużo gorszych słów nasuwa mi się na usta).

:cry:

ja tez byłabym chyba zainteresowana wierceniem studni, piszę chyba bo nie jestem pewna o jakiej głębokości mówimy, u nas sąsiedzi mają tak po 5 kręgów czyli na ok 5m śr.ok 1m wszystkim studnie służyły tylko na czas budowy teraz zastosowanie mają raczej do podlewania ogródka, piszę raczej bo wczoraj nie było u nikogo wody ( z powodu suszy ). My myśleliśmy o głębokości ok 7 m.

Czy mogą się wypowiedzieć osoby które mają takie studnie, powiem szczerze że średnica 1,6m trochę mnie przeraża, no chyba że tylko wyłacznie ze studni zaopatrują się w wodę