Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

Tak, madrość przy budowaniu jest nam bardzo potrzebna

Ja z głupoty pospieszyłam się i kupiłam drewniane sztachetki do płotu długości 1,3 m w ilości 210 szt. A tym czasem zmieniła się koncepocja co do przedmiego ogrodzenia i sztachetki stały się zbędne - może ktoś będzie potrzebował?, chętnie odstąpię.

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam wszystkich

Znacie może namiary gdzie tanio można kupić beton na wylanie fundamentu ? Interesuja mnei okolice Gliwic najlepiej.

Będe wdzięczny za pomoc bo dopiero wdrażam się w temat. Obecnie oczekuje na pozwolenie i będe szczęśliwy jesli uda mi sie zrobić fundament przed zimą -znaczy nie mi tylko wykonawcy :)

Polecę Wam tych the beściaków. Papraczy (byli niestety) omijamy. Pan Mirek od malowania. Pan Boguś od kafli, pan Adaś od schodów - są warci.

Niektórzy wyjechali, niektórzy nie maja czasu. Ale polecę Wam tylko tych - których wiem że warto.

Na privie pokaże co zrobili. Tynki, elewacje, kafle, dach.......

Wiwat budujący. I pamiętajcie.

Buduje sie za młodu. Moi rozjechali sie na studia - i tyle to było warte wszystko

:D

witam wszystkich

Znacie może namiary gdzie tanio można kupić beton na wylanie fundamentu ? Interesuja mnei okolice Gliwic najlepiej.

Będe wdzięczny za pomoc bo dopiero wdrażam się w temat. Obecnie oczekuje na pozwolenie i będe szczęśliwy jesli uda mi sie zrobić fundament przed zimą -znaczy nie mi tylko wykonawcy :)

tel 509 225420 (ja ostatnio płaciłem 225 netto za B20 z pompą)

Drodzy Ślązacy,

mamy do sprzedania jakies 14 palet betonu komórkowego białego H+H celcon, na piór wpust, grubość 24 (wmymiary 24 x 24 x 59) klasa 550.

mamy tez trochę używanych stempli i gotowych blatów do szalowania, z checią się pozbędziemy. Jutro napiszę dokładnie ile szutk czego. Prosże o kontakt na priv.

pozdrawiam

dzięki,

Póki co znalazłem za 210zł netto z dowozem (i chyba z pompą) w GLiwicach, jak będzie ktoś chętny to służe namiarami.

Spóbuje jeszcze poszukać taniej,chociaż wątpię w efekty

jeżeli z pompą to raczej dobra cena, ale jeżeli to jest w Gliwicach na Rybnickiej

to tam chyba pompę liczą na godziny pracy,

spróbuj zapytać w Knurowie tel 236 01 11 :roll: albo 235 01 11

ul. Kopalniana 1

krysin

my jeszcze nie na tym etapie ale o płocie czas powoli myśleć. napisz jakie te sztachetki (z jakiego drewna, jakie wymiary)

P.S. a co teraz planujecie?

Chcieliśmy koniecznie płot drewniany, ale zapomnieliśmy o naszym ukochanym piesku który jest słusznych rozmiarów i bardzo lubi podgryzać wszystko co się zwie drewnem. Musieliśmy więc przeorientować nasze ustalenia i idziemy w ogrodzenia kute.

Dlatego zakupione już sztachetki drewniane stały się zbędne i chętnie bym je odstąpiła.

Jest ich 210 szt wysokości 1,3m a grube 1,8cm.

wyglądają tak

http://images11.fotosik.pl/88/06250144ba7d9879m.jpg

Cześć

Czy ktoś może wie gdzie można wyciąć otwory w umywalce pod baterię trzyotworową? Umywalka jest niby przystosowana i ma zaznaczoe od dołu miejsca pod otwory ale ponieważ glazura jest jednolita nikt mi tego nie chce wyciąć.

Pszukuję też drewnianych parapetów wewnętrznych ale takich na które nie trzeba czekać kilka miesięcy. Jeśli ktoś ma namiary to będę wdzięczna

Hej!

Po raz kolejny pragne przestrzec wszystkich potencjalnych klientow Pana Jana B. z Czerwionki i jego fachowcow!

Oglasza sie m. in. w OBI w Rybniku! Omijajcie tegoz Pana i jego ekipe z daleka!

Moje geberity pol roku od zabudowania rozpadly sie...i nie chce tu przytaczac innych spartaczonych spraw.

pozdroooo..

D.

Witajcie! Widzę że tu już się Rogoźnik rozgościł :D Dołączam do śląskiego wątku z przyjemnością :D

Z aktualnych "ogłoszeń" - macie jakiś namiar na rozsądnego cenowo stolarza do schodów? Mam sporo czasu, zaczyna szukać ofert :wink:

Co do tego "straszydła" na przeciw Parkowej, to gdyby mieli tam coś nowego zbudować, to już wolę żeby zostało to co jest :evil: Skąd takie wieści Monika???

Pozdrowienia dla Wszystkich!

Witam koleżankę Rogożankę :) nie pamiętam kto mi te wieści sprzedał :( jak to na wsi

Co do stolarza- jutro przyjeżdza ok 12 mój montować parapety wewn. Przywiezie też drzwi. zapraszam dzwoń to powiem jak dojechać nr na pw

Witajcie! Widzę że tu już się Rogoźnik rozgościł :D Dołączam do śląskiego wątku z przyjemnością :D

Z aktualnych "ogłoszeń" - macie jakiś namiar na rozsądnego cenowo stolarza do schodów? Mam sporo czasu, zaczyna szukać ofert :wink:

Co do tego "straszydła" na przeciw Parkowej, to gdyby mieli tam coś nowego zbudować, to już wolę żeby zostało to co jest :evil: Skąd takie wieści Monika???

Pozdrowienia dla Wszystkich!

Witam koleżankę Rogożankę :) nie pamiętam kto mi te wieści sprzedał :( jak to na wsi

Co do stolarza- jutro przyjeżdza ok 12 mój montować parapety wewn. Przywiezie też drzwi. zapraszam dzwoń to powiem jak dojechać nr na pw

U mnie stolarz ze scodami ma się pojawić w połowie listopada, cena rozsądna

o wygląd i jakość - to się okaże już za niedługo