Monika Seba 20.10.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 proszę o info gdzie u nas dostać dobre, sezonowane drewno do kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 20.10.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Dobre sezonowane to u mnie w drewutni leży od lutego A tak poważnie to możesz mieć kłopot, no a jeżeli już to cena nie będzie atrakcyjna, zdajesz sobie sprawę. Pozostaje brykiet w workach. Ja brałem kiedyś w Bytomiu - tam produkują...Ale tylko dlatego że zimą nim grzałem w domu w trakcie roboty. Sprawdził się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 20.10.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 W K-cach na trzech garbach chcą za 1m3 drewna 130,00zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramones 20.10.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Dobre sezonowane to u mnie w drewutni leży od lutego A tak poważnie to możesz mieć kłopot, no a jeżeli już to cena nie będzie atrakcyjna, zdajesz sobie sprawę. Pozostaje brykiet w workach. Ja brałem kiedyś w Bytomiu - tam produkują...Ale tylko dlatego że zimą nim grzałem w domu w trakcie roboty. Sprawdził się. Może tu, zawsze troszkę taniej: http://www.allegro.pl/item253986752_drewno_kominkowe_z_lasow_panstwowych.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 20.10.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 dzięki za szybką odpowiedz. Potrzebuję 1 m bo na razie do dogrzewania w trakcie wykonczeniowki poki gazu nie podlacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 21.10.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 sprzedam 300m foli paroizolacyjnej, zółyej z atestem.cena 200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 21.10.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Transport 1,2zł/km( w dwie strony)Preferowane ładunki to 6mpBytomul. Szyby Rycerskie bn(teren Wytwórni Sprzętu Laboratoryjnego)tel 032 387 90 03mobil 512-331-1321mp=1m sześcienny rzuconego drewna Tak jest w tym ogłoszeniu z Allegro. Ale to suche nie będzie, wiesz o tym, no a cena??????pisze wyraźnie -drzewa rzuconego no i 1.20zeta za kilometr w obie strony, czylijak będzie 15 w jedną x2 to 30 x 1.20 36zeta + 110 za niby kubik...hmmm146 zł za jeden kubik - przestań. Do tego musisz ciąć na mniejsze, bo one jadą jako długie baliki, chyba takie na 120cm. Jest jeszcze jedna opcja, ja kupiłem w tym roku po 50zł drewno z rozbieranej starej więźby na jednostce wojskowej. Pocięte na takie po 40cm bale grubaśne jak chłop. Zapytaj albo poszukaj rozbiórek starych domów, stodoły w PGR-rze jakim. Suche jak pieprz i kaloryczne, bez względu na gatunek.Ja mogę ewentualnie zapytać też, ale z kubikiem to chyba nikt do Ciebie nie pojedzie nigdy i nigdzie, tak myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 21.10.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 tyle, że drewno z więźby albo może być impregnowne przeciwpożarowo i na dodatek iglaste, więc szyba w kominku zapaćkana w 5 minut, już chyba lepiej uderzyć do nadleśnictwa. Kiedyś na stronie nadleśnictwa Brynek można było znaleźć cenniki drewna. Ostatnio jednak już ich nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 21.10.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Przestań.Więźba 150letnia zapaćkana impregnatami. Zyczę i tak powodzenia po swojemu, bez pozytywnego doradztwa próbujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 23.10.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 kupiłam jakieś worki z drewnem w leroy- prosto z magazynu więc suche i na razie wystarczy.Za rady dzięki- za chwilę i tak będę musiała zamówić większą ilość- przydadzą się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iras_orna 23.10.2007 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 witam czy ktoś ma kotłownie na opał materiałami stałymi np: groszkiem i ma mniej niż 2m od frontu pieca do przeciwległej sciany? bo większość projektów jest przewidzianych na opalanie gazem i ma małe pomieszczenia gospodarcze i jak chce sie wstawić kocioł na węgiel to okazuje się za mało miejsca. jednak w adaptacji mieliśmy uwzględnione że bedzie opalanie węglem i dostaliśmy pozwolenie na budowę i nie wiem czy to wystarczy czy też przy odbiorze inspektor nadzoru przyczepi się że zamiast 2m metrów z przodu pieca do przeciwległej sciany mamy 1,5m? czy ktoś wie coś na ten temat czy też może miał już odbiór z mniejszymi gabarytami i czy były problemy? pozdrowienia dla ślązaków witam nie strasz mnie że mogą być z tego powogu problemy z odbiorem ja mam do przeciwległej ściany jakieś max.70cm !!!!!!!!! i co teraz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwid 28.10.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 w związku z brakiem materiałów budowlanych, zwolniły mi się dwa terminy na wykonanie instalacji, rzecz do przemyślenia a można się zapisać z rocznym wyprzedzeniem poważnie mówię (piszę) zaczynam dopiero w czerwcu, ale u dobrych fachowców trzeba zapisać się duuużym wyprzedzeniem, no to chciałam się zapisać ja z podobnym pytaniem, chodzi o lato 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwid 28.10.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Witam Grupę Śląsk! Gdyby ktoś był chętny to mam namiary na garaże budowlane (blaszak II kat.) za 1100 zł z transportem i montażem Hej, ten namiar na garaże aktualny? Byłbym wdzięczny pozdrowienia Grzegorz (rozpoczynam na wiosnę - Mysłowice Krasowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FakirM 01.11.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 WitamPoszukuję namiaru na dobrą i sprawdzoną ekipę do wykonania instalacji odgromowej na dachu. Budowa w Katowicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 03.11.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Ja już mieszkam, ale mam parę nowych rzeczy które zostały. Między innymi kable grzejne Devi. Na zewnątrz i do wnętrza. + regulacje.Oddam naprawdę niedrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwid 05.11.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Witam Grupę Śląsk! Gdyby ktoś był chętny to mam namiary na garaże budowlane (blaszak II kat.) za 1100 zł z transportem i montażem witam, przypominam się nieśmiało z tym garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceks1974 05.11.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Witam wszystkich uczestników forum. Od dawna śledze tematy poruszane przez Was i przyszedł czas abym wyszedł z ukrycia Planuję realizację tego projektu( http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/kryszta%B3/ ) w Lędzinach na wiosnę przyszłego roku. Aktualnie jestem na etapie poszukiwania wykonawcy co jak się okazuje, nie jest takie proste. Na razie otrzymałem jeden kosztorys za robociznę - 30tyś stan surowy bez dachu. Jak sądzicie dużo to, czy do przyjęcia. Dodam że działka położona jest na III kategori szkód górniczych. Oczywiście nie zamierzam ograniczać się tylko do tej propozycji i proszę o namiary na solidnych i niedrogich facowców (jeśli da się to pogodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwid 05.11.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Witam wszystkich uczestników forum. Od dawna śledze tematy poruszane przez Was i przyszedł czas abym wyszedł z ukrycia Planuję realizację tego projektu( http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/kryszta%B3/ ) w Lędzinach na wiosnę przyszłego roku. Aktualnie jestem na etapie poszukiwania wykonawcy co jak się okazuje, nie jest takie proste. Na razie otrzymałem jeden kosztorys za robociznę - 30tyś stan surowy bez dachu. Jak sądzicie dużo to, czy do przyjęcia. Dodam że działka położona jest na III kategori szkód górniczych. Oczywiście nie zamierzam ograniczać się tylko do tej propozycji i proszę o namiary na solidnych i niedrogich facowców (jeśli da się to pogodzić przyłączam się do prośby jaceksa1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PILAR 06.11.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Witam wszystkich Poszukuje budowlańców z polecenia proszę o pomoc wybrałem projekt z Murator C148c L . Budowe rozpoczne w 2008 w Piekarach Śląskich http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=506&IdKolekcji=36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 06.11.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Jaceks 1974 posłałam Ci wiadomość na priv.Odbierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts