frykow 13.12.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Coś się grupa w zbiór ogłoszeń zamienia Ja mam natomiast też trochę ogłoszeniowe pytanie: Gdzie Wy kupowaliście silikaty i beton komórkowy? Szukam jakiegoś sensownego dostawcy na Śląsku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucpo 13.12.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Szukam mini koparki do wykonania przyłącza gazu w Tychach. Basia1112, KubaB widziałem, że jesteście w temacie Proszę o namiary Pozdrawiam, Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 13.12.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Namiary podałam Kubie,ale nie wiem co z tego wyszło i czy w ogóle było aktualne.Kuba może sie wypowiesz?Kuba-poradziłes sobie z ta kopalnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 13.12.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Namiary podałam Kubie,ale nie wiem co z tego wyszło i czy w ogóle było aktualne.Kuba może sie wypowiesz?Kuba-poradziłes sobie z ta kopalnia? Witam wykopy zrobiłem (250metrów zawijańców na działce) w jeden dzień. Kolektory do pompy ciepłą ułożyłem, wszystko jest już zasypane. Koparkę wziąłem z budowy kanalizy w Tychach Czułowie. Pan Markiewicz, tel 609987341, bardzo zręczny operator i bardzo fajna maszyna. Nie skorzystałem z Twoich namiarów, bo sie rozmyśliłęm i zrezygnowałem z mini koparki (i jak się potem przekonałem bardzo dobrze że tak zrobiłem) Z koplanią jeszcze nic nie zrobiłem, napisałem Ci o tym przed chwilą na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 13.12.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Czy ktoś może powiedziec ile kasy można dostać z kopalni za przystosowanie domu do szkód górniczych? Oczywiście dom domowi nierówny, jak również kategorie szkód są różne. Ale ile dostaliście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 13.12.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Czy ktoś może powiedziec ile kasy można dostać z kopalni za przystosowanie domu do szkód górniczych? Oczywiście dom domowi nierówny, jak również kategorie szkód są różne. Ale ile dostaliście?? No chyba tyle, ile ci projektant wyliczył różnicy w materiałach (z tym że kopalnia bierze do kosztorysu własne ceny). Ja czekam więc jeszcze nie wiem ile mi faktycznie oddadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luczak84 13.12.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Witajcie,Jestem już na końcu drogi pozwolenia na budowę, brakuje mi osobnika z uprawieniami konstruktora do adaptacji projektu do 3 stopnia szkód górniczych. Bardzo Was proszę o przełanie namiarów, dajcie też info jakie obowiązują ceny, dowiedziałem się też, że przy budowie na terenach gdzie pojawiają się szkody górnicze potrzebny jest nadzór inspektorski, tu też potrzebował bym wsparcia. Budowa w Mikołowie, start na wiosne 2008.Udało mi się znaleźć dość taniego geodetę, 2 tyg, 10 egz., 600zł, jak ktoś chce dam namiar na PW. Z góry dzięki Pozdrawiam:Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 14.12.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 WitajEwentualny obowiązek ustanowienia inspektora nadzoru będzie wynikał z decyzji o pozwoleniu na budowę. Jeśli tam nie nałożą na Ciebie takiego obowiązku, to inspektora brać nie musisz, ale możesz. Reszta na priva.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 15.12.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Jako osoba ktora rozpoczela budowe rok wczesniej moge podpowiedziec: z fachowcami jest jak ze studiami, po maturze ludzie skladaja swiadectwa a gdy dostan sie na upragniony kierunek to z pozostalych uczelni zabieraja papiery, budujac dom projekty skladane sa do roznych wykonawcow a potem z uslug niektorych z nich rezygnujemy. W listopadzie/grudniu 2006 nie moglem znalesc nikogo kto mial wolny termin na wiosne. W marcu/kwietniu nagle ci zawaleni robota budowlancy mowili ze spokojnie moga wziasc jeden domek do budowania. Po prostu czesc ludzi najpierw rezerwuje terminy a potem po prostu sie rozmysla. Tak wiec jak nikogo teraz nie znajdziecie - zaden problem. Na wiosne zawsze ktos sie nawinie.Bo te lepsze ekipy, z referencjami, z polecenia, z niskimi cenami to i tak maja na2 lata do przodu terminy pozaklepywane i co nich bez znajomosci dostac sie jest nie sposob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KBijan 15.12.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 witam, Budujemy dom w Mysłowicach Wesołej. W styczniu planujemy położyć tynki maszynowe cementowo wapienne. Czy możecie polecić jakąś sprawdzoną ekipę ze śląska? Będę wdzięczna za namiary. POzdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert37 17.12.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Witam wszystkich i prosze o namiary na ekipe. Planowany start wiosna 2008 . Budowa w Jastrzębiu Zdroju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtehal 19.12.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Witam, wszystkichplanuję ruszyć z budową na wiosnę 2008 i od razu mam pytanie/problem, z którym zreszta nie tylko ja będe mial do czynienia. Otóż bardzo dużo słyszy się o kradzieżach na budowach o wymontowywaniu okien, instalacji itp. Czy ktoś z Was wie jak można zaradzić temu zjawisku aby na naszych budowach było bezpiecznie i można było bez strachu zostawić budowę i zastać ja np. rano w takim samym stanieProszę Was o pomysły bo przecież nie zawsze będzie można spać na budowie razem z dobermanami a i to tez nie zawsze nas uchroni przed kradzieżą bo mozna jeszcze czapę zarobić budowa Bobrek gmina Chełmek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luczak84 19.12.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 też jestem ciekaw jak sobie poradziliście z zabezpieczeniem placów budów?.Planujemy zrobić prowizoryczne ogrodzenie, więc grozny piesek odpada, nie chciał bym też płacić za stróża, sąsiedzi budowali się w 3 jednocześnie i wynajeli sobie takowego osobnika. Chciałbym kupić materiały troche wcześniej macie jakieś patenty żeby je zabezpieczyć? Może gdzieś ktoś trafił na taki temat na forum żeby się nie powielać niech da linka... PozdrŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtehal 21.12.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Nawet dobry sąsiad nie koniecznie da rady. W zeszłym roku opędzlowali dwa domy z okien w okolicy mojej budowy i to z samego rana. Zabawne było bo sąsiedzi widzieli jak ktoś "coś tam robił" ale myśleli, że to jakaś ekipa budująca.Przypuszczam że bali się zrobić cokolwiek by nie miec z tym nic wspólnego.Tak więc pomoc sąsiedzka odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sajo30 21.12.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Witam!!polecam fachowca z Pszczyny który robił mi ocieplenie, karton gipsy oraz gładź. Jest solidny i przystępny cenowo. Jeżeli ktoś chce namiary to proszę o kontakt na skrzynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.12.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 frykow i jak? wiesz już gdzie będziesz kupował silikaty? bo ja sie przymierzam do silki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KBijan 21.12.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Witam!! polecam fachowca z Pszczyny który robił mi ocieplenie, karton gipsy oraz gładź. Jest solidny i przystępny cenowo. Jeżeli ktoś chce namiary to proszę o kontakt na skrzynkę. Bardzo proszę o namiary na mój priv. Czy ten fachowiec wykonuje też tynki cementowo- wapienne? Chcemy połozyć takie w garazu i pomieszczeniach gospodarczych. A swoją drogą czy ktos kto połozył tynki gipsowe w domu jest z nich teraz niezadowolony? Dalej mamy dylemat jakie tynki kłaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcioizi 22.12.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 witampotrzebuje osoby do ocielpenia poddasza ( wełna stelaż i płyty gipsowe oraz gladź )prosze o podanie namiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metis_ps 25.12.2007 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2007 Witam! Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to mam do sprzedania pozostałości po budowie: - Ytong bloczki PP2/0,4S+GT 60x20x24,0 - 336 szt. tj. 40,32 m2 tj. 9,67 m3 (7 pełnych i oryginalnie zapakowanych palet) - cena 350 zł/m3 - stemple drewniane długości od 2,5 do 3,10 m - uzyte raz - około 180 szt. cena 4 zł/szt. Nie dysponuję żdanym transportem więc tylko odbiór własny. Budowa dokładnie zlokalizowana jest w Sośnicowicach tj. 12 km od Gliwic w kierunku Kędzierzyna-Koźla. Kontakt: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert_osada 26.12.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 Witam wszystkich - to moje pierwsze logowanie. Na wiosnę 2008 planujemy rozpoczęcie budowy w Chełmie Śląskim. Mam już nagraną grupę zbrojarzy i cieśli. Szukamy jeszcze murarzy. Jesli ktoś może polecić jakąś sprawdzoną ekipę to będę wdzięczny za namiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts