Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

Za tydzień start! Gdzie kupowaliście beton B-20, w okolicach Gliwic?

witam, kupowałem w górażdżach oddz. zabrze idzie sie dogadać

witam ja kupowałem w lubarze w rybniku i w tychach i tu i tu dobre ceny w lubarze najlepiej sie kontaktować z przedstawicielem handlowym tomaszem kapiczakiem możesz powołać sie na tomka z mikołowa.

Tylko budowlańcy mają zła opinię o betonie z Lubaru, niedolewają i zły gatunkowo

Ja jestem budowlańcem i nic złego o betonie z Lubaru powiedzieć nie mogę. Co znaczy zły gatunkowo? Nie osiąga założonej wytrzymałości? Segreguje się w trakcie wibrowania? Nie daje się zagęścić? Za małe C/W? Śmierdzi? Ma brzydki szary kolor?

Po ostatnim betonowania zostało mi 0,5 kubika i problem był raczej co z tym zrobić, a nie że zabrakło. Jak sierota kierownik nie potrafi policzyć ile trzeba mu betonu, to mówi, że nie dolewają.

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z inicjatywy Forumowiczów została zorganizowana aukcja na rzecz pomocy dla Stefka syna Zeljki i Gabora syna Izy.

Licytowane przedmioty są naprawdę atrakcyjne, http://forum.muratordom.pl/tu-mozesz-zobaczyc-co-licytujemy,t126304.htm

Jeżeli coś Ci się spodobało i chcesz pomóc tu możesz zalicytować

http://forum.muratordom.pl/a-tu-licytujemy,t126307.htm

Serdecznie zapraszmy do udziału w licytacji

ola&tomek napisz prosze czemu nie wybralibyscie Flaka?? sa tez zle opinie??

Z wszystkich okien drewnianych wiarygodnych on daje najlepsza oferte cenowa

witam :)

nie znam takiej firmy i nie rozpatrywałem nawet jej jeżeli chodzi o okna nasze są pcv z oknoplastu najnowsza linia tej firmy naprawdę są świetne. a jeżeli chodzi o drewniane to moim zdaniem najlepsze są od wiktorczyka z czarkowa obok pszczyny i wielu ludzi też tak sądzi:) tylko że troche drogie :(

witam:)

mam pytanie czy ktoś zna jakiś dobry piec na ekogroszek z podajnikiem najlepiej z wyjściem spalin pionowym do góry, ale może też być i normalnym z tyłu

a co do tych okien to widze że się powtarzam z moją Olą o tym wiktorczyku , bo piszemy posty na zmiane i nie zawsze wiemy o czym drugie pisało :D

witam:)

mam pytanie czy ktoś zna jakiś dobry piec na ekogroszek z podajnikiem najlepiej z wyjściem spalin pionowym do góry, ale może też być i normalnym z tyłu

a co do tych okien to widze że się powtarzam z moją Olą o tym wiktorczyku , bo piszemy posty na zmiane i nie zawsze wiemy o czym drugie pisało :D

witam,

my planujemy kupić Viadrusa, Ling Combi - żeliwny. podobno górna półka (za czym cena idzie w parze). dystrybutor, firma Instal-Sanit jest w Paniówkach. mają też z tej firmy kotły stalowe, tańsze. oprócz tego wykonują instalacje wod-kan, c.o., centralny odkurzacz i wszystkie inne cuda, jakie sobie klient zażyczy. nie wiem jak z kominkami, nie dopytałam...

od nas to Rybnika daleko, ale też braliśmy. W gliwicach pierwszy wolny termin był za 10 dni - a z Budozbytu przywieźli beton na drugi dzień rano. zawsze na czas i zero problemów, w dodatku pompa wliczona w cenę betonu. nasz majster twierdził że nie okłamywali ani na ilości ani na jakości.

od nas to Rybnika daleko, ale też braliśmy. W gliwicach pierwszy wolny termin był za 10 dni - a z Budozbytu przywieźli beton na drugi dzień rano. zawsze na czas i zero problemów, w dodatku pompa wliczona w cenę betonu. nasz majster twierdził że nie okłamywali ani na ilości ani na jakości.

i można na 7% VAT-u załatwić 8)

i nie jest to fikcja. Dziś betonowałem płytę parteru na gruncie betonem z Lubaru. O 6.55 sprzęt i ludzie na miejscu. Ja się patrzę a pan rozkłada listwę wibracyjną, wkłada kaloszki. Nasza ekipa zajęła się rozścieleniem betonu, a pan z listwą wibracyjną zrobił ją na błysk. Wszystko w cenie, bez proszenia się. Beton policzony co do 100 litrów a zostało z pół kubika (starczyło na betonowanie tymczasowego podjazdu).

chyba najlepiej bezpośrednio do betoniarni, betoniarnia jest w jejkowicach, ta miejscowość była napisana na fakturach. ale może rzeczywiście zakład produkcyjny jest w innym miejscu.

beton robią na Elektrowni, usługa betonowania na firmę z Jejkowic, dzwonić do

betoniarni,

Budozbyt i tak podaje numer do betoniarni w celu ustalenia terminu, ilości, rodzaju i ceny