Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,pozdrowienia dla wszystkich odważnych kobiet:smile:Mam pytanie do Edzi:czy kupiłaś gotowy dom z bali,gdzie i ile kosztował,czy z montażem ,czy komin stawiasz we własnym zakresie?Przymierzam sie do budowy domu w Wiśle .Mam gotowy projekt małego domu 6x8m ,na parterze 2 sciany boczne wys. 1,5 m,na to dwuspadowy dach i dwie małe sypialnie na poddaszu .Dom musi spełniać funkcję domu całorocznego,choć będzie wykorzystywany jako rekreacyjny -msc.budowy Wisła .Chciałam postawić rekreacyjny ,ale nie dadzą zezwolenia:sad:,oglądałam drewniane domy z Bystrej,ale po policzeniu dodatkowych kosztów(wybudowanie komina,podmurówki,wyszło prawie to samo),dlatego jestem ciekawa jakie koszty są u Ciebie.

Witaj Wisła .Kupiłam dom z montażem i dostawą w Firmie z Istebnej. Fundament i kominy we własnym zakresie. Mój dom ma wymiary 11m x 7m i jest domem całorocznym. W tej chwili jest w trakcie montażu. Aktualny stan to ściany parteru i belki stropowe.Jak jesteś zainteresowana mogę Ci przesłać zdjęcia emailem.

Pozdrawiam

[ Ta wiadomość była edytowana przez: EDZIA dnia 2003-03-01 20:02 ]

W Gliwicach już po targach o kolejnych wiem, że będą w Rybniku gdzieś koniec marca początek kwietnia. A kiedy w Katowicach ?

Jak się dowiesz to daj znać

Witam wszystkich!

Bedziemy budować w Raciborzu - jutro wystepujemy o pozwolenie, a ja uganiam sie po hurtowniach i szukam sensownych cen na Ytonga. Niby od 1 lutego obniżyli ceny fabryczne , ale hurtownie chyba się zmówiły i dają śmieszne rabaty. Najlepsze co dostałem to 95 brutto/m2 . jeśli ktoś zrobił jakąś "wyrwę w murze" niech da znać

Pozdrawiam

Drodzy Krajanie!

Właśnie przed chwilą usłyszałam w radyjku lokalnym taką informację: Jopek w Sierakowicach w okresie do 08.03 obniża cenę swoich produktów o 40% dla pierwszych 100 którzy się zgłoszą, w następnym tygodniu o 35%.Całkiem sporo moim zdaniem, może warto sprawdzić?

(Wiem że robią ciepłą ceramikę o nazwie Termomur, dachówki i płytki elewacyjne, nie wiem czy coś jescze.)

My nie skorzystamy, bo jesteśmy dopiero na etapie adaptacji projektu i jeszce w tym sezonie nie zaczynamy budowy :sad:, ale może komuś się przyda...

On 2003-03-07 11:51, rafi27 wrote:

RODACY:

Może zwrócimy się do Muratora o zoorganizowanie spotkanie wszystkich śląskich budowalańców, tak jak to jest w innych miastach??? Co Wy na TO!!!!!!!!

Rafi to my musimy się skrzyknąć i zorganizować coś

Również jestem za :wink:

To należałoby ustalić czas i miejsce akcji

<font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: EDZIA dnia 2003-03-09 18:27 ]</font>

Rafi27, jeżeli chodzi o składy budowlane, moje doświadczenia z Dekorgipsem w Tychach są bardzo złe. Długie terminy realizacji, rabaty prawie żadne, transport - tu dziwna mina obsługi - najlepiej własny, najwyżej mogą oni ale odpłatnie i przy okazji jak będzie samochód czyli o ustaleniu terminu nie ma mowy. Poszedłem do sąsiadów, czyli Buildera i tam wszystko bez problemu. Fachowa pomoc, rabaty bardzo porządne, transport prawie za darmo i zawsze idzie ustalić termin tak aby mi pasowało.