Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nie wiem czy do mnie nie za daleko :roll:

ile tej ziemi potrzebujesz :roll:

Dzięki za zainteresowanie.

Potrzebuję dość dużo , ale ze względu na usytuowanie działki na początek wystarczy 5-6 aut, takich po ok.10 ton... Napisz tylko dokładnie gdzie ewentualnie byłby odbiór (bliżej Gliwic czy Rybnika?), ile tej ziemi ( i cena), a my ustalimy pozostałe koszty (transport, załadunek).

aka

Witam, poszukuję sprawdzonego dostawcy / producenta stropu Teriva na budowę w Bytomiu. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

Pozdrawiam

Lech

Ja polecam TAMIR z Pszczyny - pomimo odległości (do Mikołowa) na większość rzeczy u nich właśnie dostaliśmy najlepsze ceny, począwszy od bloczków fundamentowych po dachówkę. Poza tym korzystaliśmy też z LUBARU - trzeba się zawsze targować w hurtowniach i mówić jaką się gdzie indziej dostało cenę, wtedy napewno zejdą sporooo :D

parę przydatnych telefonów:

Woodcote Katowice Iwona Marzec tel. 0 506 029581 (20% rabatu na drzwi Pol-skone i Porta)

Hadex Bieruń tel. 0 600 443-576 (do 22% rabatu na Porta - Pol-skone niestety nie mają)

Camaro Katowice Artur Błoński tel. 32 209 9757 (do 30% rabatu na produkty Kreisel dodatkowo super obsługa i darmowy transport) - polecam

rabaty od aktualnych cen katalogowych netto producentów

możecie powołać się na dudniczenko to powinno być łatwiej :-)

I ja przyjme ziemie do wyrównania terenu. Szacuje że ok 150-200t, czyli jakieś 5-7 wanien.

A w ub. roku szukałem gdzie zrzucic za free. 7 wanien !!

Koło września - pażdziernika będę miał (min) wannę ziemi (nie pod kwiatki :lol: ale nie piach czy glina)"na zbyciu"

Do Rudy mam chyba z 15 km.

I ja przyjme ziemie do wyrównania terenu. Szacuje że ok 150-200t, czyli jakieś 5-7 wanien.

A w ub. roku szukałem gdzie zrzucic za free. 7 wanien !!

Koło września - pażdziernika będę miał (min) wannę ziemi (nie pod kwiatki :lol: ale nie piach czy glina)"na zbyciu"

Do Rudy mam chyba z 15 km.

Dzięki za info, ziemie glinianą już mam, teraz przydała by się wywrotka kwiatkowej :)