Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

Pytanko ponawiam w dobrej cenie stal gdzie w okolicach Piekar Slaskich, i beton z pompa prosze o pomoc :p

pozdrawiam

Stal w bardzo fajnych cenach jest tutaj - zawsze mocno negocjowałam, ale tez na początku budowy zachęciłam ich robiąc spis stali jaką będę potrzebowała

http://www.megaset.com.pl/

Beton z pompą (zawsze na czas i zawsze dobrej jakości)

wytwórnia Chorzów

GÓRAŻDŻE BETON Sp. z o.o.

ul. Kluczborska 11, 41-508 Chorzów

Marek Górnikowski tel. 607 467 508

pozdr,

agnisia

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich

Właśnie rozpoczynam budowę w Łaziskach Górnych. Poszukuję stempli na teraz i wykonawcy dachu na październik. Może ktoś może służyć jakimś namiarem.

Sławek

607 650 063

Witam. Jestem nowy, remontuję stary dom w Gliwicach. Część rzeczy robię samodzielnie, szukam człowieka do gładzi. Jeżeli chodzi o dach robiła mi firma stosunkowo niedrogo. Nie są perfekcjonistami ale za to bardzo uczciwi. Oto namiar: 502787186. Pozdrawiam. Jarek

Witam

Właśnie rozpoczynamy generalny remont domu w Będzinie. Chętnie przyłącze się go Grupy z Górnego Ślaska by móc czerpać z państwa doświadczeń.

I moje pierwsze pytanie czy ktoś moze polecić mi projektanta z Będzina własnie ( byle by był na tyle wiarygodny by jego projekt rozbudowy przyjęto w urzedzie miasta bez zbytniego marudzenia)

Aguśka.

Witam,

Mam nadzieję wkrótce ruszyć w Mikołowie, na Recie. Szukam sprawdzonego kierownika budowy. Może możecie kogoś polecić?

Jakie są aktualnie stawki dla fachowców w tym zakresie?

Drugi temat to przyłącze wod-kan. Czy jest jakiś sposób na uniknięcie kupna studni wodomierzowej. Budynek jeszcze nie istnieje, więc nie bardzo jest gdzie się przyłączyć, ale może ktoś ma jakieś doświadczenia :D

Wirecki.A nie możesz pożyczać wody od sąsiada,a jak będzie dom zadaszony podłączyć już wodę do domu?Ja tak miałam i nie sprawiało to jakiś większych problemów.Rozliczałam sie co 2 m-ce z sąsiadem,który powiedział,że zużywa tyle a tyle wody.Ja płaciłam nadwyżkę.Jedyniew węże musiałam zainwestować :D

Trachy, koło Sośnicowic. jest tam tartak, robią tam wszytko, od podbitek po domy z drewna. tam kupowaliśmy rok temu, podobno najtaniej w okolicy było i najlepsza jakość... tak twierdził nasz dekarz. cen już nie pamiętam.

malowałam drewnochronem, a na to lakierobeja Dulux, kolor tik. najtaniej wychodził w gliwickim leroy merlin. ostatnio kupiliśmy na allegro jeszcze taniej.

http://images21.fotosik.pl/376/1a74bd1495b28da4m.jpg

http://images31.fotosik.pl/117/f644585579b21c36m.jpg

http://images31.fotosik.pl/117/6ab138cccdfa0c54m.jpg

po kliknięciu się powiększy.

Wirecki.A nie możesz pożyczać wody od sąsiada,a jak będzie dom zadaszony podłączyć już wodę do domu?Ja tak miałam i nie sprawiało to jakiś większych problemów.Rozliczałam sie co 2 m-ce z sąsiadem,który powiedział,że zużywa tyle a tyle wody.Ja płaciłam nadwyżkę.Jedyniew węże musiałam zainwestować :D

Z tymi sąsiadami to różnie bywa. Nasz od razu powiedział, że nie mamy co liczyć na prąd... Musieliśmy kombinować sami....

Niby mogę, choć przez drogę trochę trudno by było a po tej samej stronie jest ponad 80 m

chyba jednak zrobię tę studnię, pogrzebałem na forum, okazało się że można to potem odsprzedać, a wykonawca w ramach umowy przyjdzie i przełozy wodomierz i dołoży brakujące 2 metry rury na wodę i kanalizę.

dzięki :) 3800 netto za 14 metrów kanalizy i 11 wody plus ta studnia. drogo?

Witam wszystkich

Planuję budowę przyłącza wodnego i fragmentu sieci wodociągowej w Orzeszu.

W związku z tym poszukuję jakiegoś projektanta z okolic Mikołowa, Tychów, Orzesza, Łazisk.

Czy ktoś z Forumowiczów może mi polecić kogoś sprawdzonego kto podjął by się wykonania projektu tegoż wodociągu ?