rafi27 10.03.2003 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Dzięki za pomoc. Chyba też nie skorzystam z poropozycji JOPKA, bo dopiero zamierzam kopać jak puszczą mrozy. Jak sądzicie kiedy wreszcie będziemy mogli ruszyć do akcji. JA MAM JUŻ DOŚĆ ZIMY!!!. Sprawa spotkania. Myślę że mozna napisać do Muratora czy pomogliby zoorganizować takie spotkanie, wiecie sala, organizacja, itp. Co Wy na to??? Sądząc po ilości posów nie ma nas tylu co np we Wrocławiu czy Krakowie, ale siła nas mocium Panie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 10.03.2003 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Chodziło mi że przy tej pogodzie spotkanie plnerowe to chyba nie za bardzo. Ale ja popieram każdą inicjatywę. Sam nawet przez pewien okres myślałem czy nie kupić działki w Rybniku. Ja się dostosuję podaj termin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 10.03.2003 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 A może połączyć spotkanie z Targami Budownictwa w Rybniku ?A jeżeli nie to proponuję pierwszą wiosenną sobotę tj 29.03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olinka 10.03.2003 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 witam Wszystkich po zimowo-mrozowej przerwie. Wiosna idzie, roboty ruszą, a mnie spać nie daje cała ta dyskusja o zabraniu nam ostatniej ulgi budowlanej (odliczeniu % od odsetek od kredytu) i martwię się strasznie, bo kredytu jeszcze brać nie chcieliśmy, a tu trzeba będzie przyspieszyć, żeby się na te odpisy załapać. Czy Kogoś z Was to też gnębi? Pozdrawiam Wszystkich, szczególnie Tych walczących z Naturą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 10.03.2003 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Co do spotkania - na Muratora nie liczcie.Byłem na takim spotkaniu z grupą wrocławską(śląskiej jeszcze wtedy nie było) ale zorganizowaliśmy je sobie sami.Wiecie - knajpka , obiadek i oglądanie zdjęć, wymiana doświadczeń. Było miło i bardzo sympatycznie.Myślę że taki scenariusz jest najlepszy.Ustalić datę, miejsce i - już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatorzy 11.03.2003 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Witam mam pytania: czy ktos jest może użytkownikiem bram garażowych firmy MIROLA z Orzesza,czy może słyszeliście opinie nt. ich bram Ps. Firma miała swoje stoisko na targach w Gliwicach Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatorzy 11.03.2003 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Witam mam pytania: czy ktos jest może użytkownikiem bram garażowych firmy MIROLA z Orzesza,czy może słyszeliście opinie nt. ich bram Ps. Firma miała swoje stoisko na targach w Gliwicach Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 12.03.2003 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Targi w Rybniku to bardzo dobry pomysł. Nawet nie wiedziałem że takie są.RODACY, BUDOWLAŃCY co Wy na to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Penejos 12.03.2003 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Rafi27 !Gdzie budujesz ?Bo ja mam zamiar ruszyc z budową w okolicy Miedźnej.Przydzadza mi się twoje doświadczenia.PozdrAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 13.03.2003 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 Penejos. Ja jeszcze też nie mam doświdczenia, ruszam z budową dopiero na wiosnę/lato jak dostanę pozwolenie na budowę. Na razie też zbieram doświadczenia czytam Muratora i forum. Ale dzięki za miłe słowa.Ja będę się budował w Bojszowach, tj. w okolicach Tychów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 13.03.2003 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 On 2003-03-12 09:15, rafi27 wrote: Targi w Rybniku to bardzo dobry pomysł. Nawet nie wiedziałem że takie są. RODACY, BUDOWLAŃCY co Wy na to??? Targi w Rybniku odbędą się w dzniach 29-30 marca- niestety będę wtedy poza zasięgiem Rybnika. Powtarzam jak skrzyknie się grupka ludzi chętnych na spotkanie podejmę się organizacji /w Rybniku oczywiście/.Póki co to zainteresowany jesteś Ty ,Mirzaw i wydaje mi się, że Bobiczek . Czy ktoś jeszcze ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 14.03.2003 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 Ja dostałem od kumpla-budowlańca kosztorys na dom w podobnej technologii (beton komórkowy, dachówka) i potem go przerobiłem na miarę mojego. Za darmo nikt tego nie zrobi. Potrzebny był mi tylko dla banku, gdyż budowałem samodzielnie i nie miałem kogo rozliczać. Jeśli masz dostęp do programu "ZUZIA" mogę ci go podesłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Penejos 14.03.2003 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 RafiMnie kosztorys przygotowal za friko gość, który mi załatwiał całą resztę, czyli wszelkiego rodzaju zezwolenia z pozwoleniem na budowę włącznie. U niego też kupiłem projekt typowy i razem z nim zapłaciłem mu 2500 zł. Uważam, ze nie dużo jak za załatwienie wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 14.03.2003 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 aziel. Nie mam niestety programu ZUZIA, a mozna go gdzieś kupić czy jest za friko.Ja projekt mam już kupiony "gotowca" kupowałem go w Myślenicach, w projekcie jest zestawienie materiałów. Jeden z gości chce 1% wartości. Może spróbuje sam coś zdziałać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wisła 14.03.2003 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 Witam,tu na forum przeczytałam ,że w Rybniku w hurtownii "Kolbud" robią wycenę i ilość materiałów potrzebnych na dany dom.Pojechałam tam i faktycznie mam przynieść projekt ,policzą ,usługa ponoć bezpłatna,za parę dni sie wybiram,zobaczymy na co mnie stać.Pozdrawiam Wisła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirzaw 14.03.2003 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 WitajcieCo do wkładu kominowego to ja kupiłem w Rybniku - niestety w tej chwili nie mam namiarów - poszukam.Oglądać można w Kozłowej Górze, Katowicach na Załęrzu - naprzeciw CPN-u, Leroyu, itp. Ja właściwie znalazłem mój wkład w Leroyu jednak kupiłem w Rybniku - o adresie gościa dowiedziałem się od producenta kominka.MirzawSpotkanie w Rygniku - trochę daleko - no ale jak trzeba będzie jechać to się tam możemy spotkać. Ja mogę zaproponować spotkanie u mnie na działce - domku - po wspólnych oględzinach możemy przejść do jakiejś miłej taniej knajpki - tak żeby wszystkim pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edzia_i_juz 15.03.2003 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2003 Witam grupe gorny slask i okolice! zczynamy budowe w okolicach Rybnik-Zory. Nawiazujac do kosztorysow, to rzeczywiscie istnieje taka mozliwosc i hurtownie czy sklepy z materialami budowlanymi robia takowe za darmo potrzebujac do tego tylko projekt domu. Trwa to pare dni (zazwyczaj na telefon) i warto to zrobic. Wtedy dopiero widac roznice cenowe oraz jak wyglada ta cala sprawa po uwzglednieniu rabatow (a daja, daja..). Podalambym pare nazw ale nie wiem czy to dopuszczalne (jestem nowa i sie nie znam )dlatego lepiej sie wstrzymam. Roznice sa naprawde duze np. za bloczki betonowe do fundamentow, z tym ze tu pytalam i u dostawcow indywidualnych, ceny wachaja sie miedzy 1,90 a 2,76 z sztuke(!). To samo jest z wiezba czy deskami do szalowania. Te rzeczy mam aktualnie za soba. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MrFroh 15.03.2003 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2003 Witajcie ŚląBudy!Dołączam do Was z przyjemnością. Odkryłem to forum dpoiero teraz a buduję już 2 lata - Brzeszcze (Pszczyna-Oświęcim)Po ostatnich śniegach ruszam z układaniem rurek centralnego i wylewkami. Planuję zaraz potem regipsy na poddaszu i ocieplenie zewętrzne.Czy ktoś może coś doradzić w kwestiach:- piec kondensacyjny czy zwykły. co sądzicie o firmie DUVAL?- ocieplenie : wełna - styropian. Czy ktoś ma coś przeciw wełnie- oprócz ceny naturalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 17.03.2003 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 Witaj Mr FrochBędziemy sąsiadami przez las. Ja będę ruszał w tym roku w Bojszowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirzaw 17.03.2003 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 Witajcie Wpadła mi w ręce ulotka - się nią podziele... (od razu zaznaczam, że nie jestem pracownikiem ani nie mam interesu z firmą JOPEK)Kupując do 19/03 ceramikę na kompletny dom rabat - 40% Kupując do 04/04 ceramikę na kompletny dom rabat - 39% Kupując do 18/04 ceramikę na kompletny dom rabat - 38% Kupując do 10/05 ceramikę na kompletny dom rabat - 37% Kupując do 07/06 ceramikę na kompletny dom rabat - 36%Wyłącznie w fabrykach i składach fabrycznych 32 3969108http://www.jopek.pl PozdrawiamMirzaw Ja osobiście nie kupiłem nic u Jopka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts