raf06 29.09.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Witam, szukam sprawdzonej ekipy do budowy domu na przyszły rok, możecie mnie poratowć jakimiś namiarami?Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 29.09.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Witam, szukam sprawdzonej ekipy do budowy domu na przyszły rok, możecie mnie poratowć jakimiś namiarami? Z góry dziękuję namiary poszły na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf06 29.09.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Wielkie dzięki za szybką odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 30.09.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Ja też prosze - jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 30.09.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Bardzo dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 30.09.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 raf06 - będziemy budować dom według tego samego projektu (OLIWKA) i jak widać w tym samym regionie, a w tej chwili jesteśmy na tym samym etapie - my chcemy zacząć w okolicach kwietnia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewela 01.10.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Sprzedam barak budowlany wraz z rodzielką budowlaną gotową do podłączenia - 750zł i mam stemple różnej długości z podpórkami,gotowe. jeśli ktoś potrzebuje w okolicy Dąbrowy Górniczej to zapraszam na priv http://img72.imageshack.us/img72/9734/prdct4.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf06 01.10.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 raf06 będziemy budować dom według tego samego projektu (OLIWKA) i jak widać w tym samym regionie, a w tej chwili jesteśmy na tym samym etapie - my chcemy zacząć w okolicach kwietnia Pozdrawiam to super, a gdzie dokładnie, może zbudujemy 2?my w Rogoźniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 02.10.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 My w okolicach Pszczyny - to jednak kawałek drogi (Rogożnik ten koło Dąbrowy Górniczej ?) W tej chwili jestem na etapie dogadywania sie z ekipą budowlaną i szukania Banku - może ktoś mógłby doradzić do jakiego Banku wejść a który omijać szerokim łukiem - będę wdzięczna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luczak84 02.10.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Poszukuję sprawdzonych i w normalnej cenie instalatorów wod-kan i CO Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf06 02.10.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 My w okolicach Pszczyny - to jednak kawałek drogi (Rogożnik ten koło Dąbrowy Górniczej ?) W tej chwili jestem na etapie dogadywania sie z ekipą budowlaną i szukania Banku - może ktoś mógłby doradzić do jakiego Banku wejść a który omijać szerokim łukiem - będę wdzięczna Pozdrawiam Rogoźnik koło Będzina, zapytaj u siebie w banku, stali klienci mogą ponegocjować, warto też umówić się z doradcą z jakiejś firmy pośredniczącej - oni są na bieżąco z promocjami i z czasami rozpatrywania wniosków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rr77 02.10.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Gdzie można kupić tanie szambo ok 10m3 w okolicach Mikołowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsz 03.10.2008 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Witam serdecznie. Poszukuję ( temat pilny ) ekipy do dokończenia stanu surowego.Pozostało do zrobienia: ścianki szczytowe, kominy, dach ( więźba + przykrycie ).To tak na szybko, ponieważ jak się sprawdzą to zakres robót może się zwiększyć.Bardzo proszę o pomoc jeżeli dysponuje ktoś namiarami na takowych fachowców.Mój numer tel. 507117912 gg: 1348122 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 03.10.2008 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Gdzie można kupić tanie szambo ok 10m3 w okolicach Mikołowa. z okolic to wszyscy biorą szamba z poręby. http://probud.pl/ czy jest tanio to trudno mi powiedzieć. jeśli chodzi o kredyt to braliśmy w Millenium, na razie nie ma problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 03.10.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Witam serdecznie. Poszukuję ( temat pilny ) ekipy do dokończenia stanu surowego. Pozostało do zrobienia: ścianki szczytowe, kominy, dach ( więźba + przykrycie ). To tak na szybko, ponieważ jak się sprawdzą to zakres robót może się zwiększyć. Bardzo proszę o pomoc jeżeli dysponuje ktoś namiarami na takowych fachowców. Mój numer tel. 507117912 gg: 1348122 No może zadzwoń i pytaj Pan Mietek to fachman od dachu i nie tylko tel 501-340043 oraz zdolna i prężna ekipa Jacek i spólka Tel. 500159085 (to tel do Reni ona poda numer do Jacka, gdzieś zapodzialam sorki). Proszę sie na mnie powołać to bedą bardziej przystępni i dostępni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 04.10.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 1. umów sie na spotkanie w expander lub open finance (a najlepiej i tu i tu). przedstaw swoją sytuację (zdolność kredytowa, ile masz swojej kasy, waluta itd itp) i zobaczysz. ostatnio przekonałem się że nie są tak do końca bezstronni, ale warto od tego zacząć. 2. zapytaj w swoim banku - znają Cię, czasem można liczyć na ciekawszą ofertę niż dla kogoś z ulicy. 3. zapytaj w innym banku gdzie masz jakiś kredyt - jeśli spłacasz raty terminowo, mogą spojrzeć łaskawym okiem. 4. przerabiałem ostatnio Deutsche Bank, Kredyt Bank, mbank i GE Money Bank. umowy nie podpisałem jeszcze ale z tych czterech padło na KredytBank. I to zdecydowanie. Koleżanka szukała kredytu na mieszkanie w Katowicach - w jej sytuacji mbank był najlepszy. 5. podstawowa zasada - negocjuj na maxa, mów że porównujesz oferty innych banków, domagaj sie wcześniejszej spłaty i przewalutowania bez kosztów (jeśli w CHF)i niskiej prowizji - połowy takiej jak pierwsza oferta. i nie śpiesz się, kręć głową, narzekaj i czekaj. Bankowcy mają promocje ale też plany sprzedaży - muszą je wykonać. 6. jeśli masz czas zaczekaj na allianz bank i alior bank - może będą mieli ciekawe oferty. My w okolicach Pszczyny - to jednak kawałek drogi (Rogożnik ten koło Dąbrowy Górniczej ?) W tej chwili jestem na etapie dogadywania sie z ekipą budowlaną i szukania Banku - może ktoś mógłby doradzić do jakiego Banku wejść a który omijać szerokim łukiem - będę wdzięczna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cardesign1 05.10.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Poszukuje dobrej i pewnej ekipy murarskiej z okolic Pszczyny, Czechowic lub Bielska-Białej. Co prawda mam nagrana ekipę z Bielska i wiem że są dobrzy w tym co robią i pewni ( widziałem nie jedna ich robotę), ale dzisiaj dostałem wieści od nich odnośnie ceny, jaką sobie zaśpiewali za samą robociznę. Chodzi o wystawienie ( początek prac marzec/kwiecień 2009) domku 123m2+18,9 metra garażu. Panowie za robotę od fundamentu aż po kominy ( bez dachu chcą 34 tyś. złociszy). Wydaje mi się ze to trochę dużo... ? Jak myślicie? Chyba że się mylę. Może ktoś z Was Forumowicze ma zaufaną ekipę do polecenia!!! Bardzo bym prosił o ewentualne namiary na priva. Za wszelki odzew będę OGROMNIE wdzięczny. Pozdro ...dla Wszystkich a cierpliwości w brnięciu przez biurokrację dla dopiero planujących budowę własnych 4 ścian:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsz 06.10.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 @ GizelaWielkie dzięki. Dzisiaj mam spotkania z fachowcami w sprawie podjęcia działań, jak nie wypali zacznę wydzwaniać na podane przez Ciebie namiary.Raz jeszcze dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 06.10.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Wirecki - bardzo dziękuję za tak obszerną odpowiedz.Jak długo musiałabym czekać na dwa wskazane przez Ciebie banki - zamierzam ruszyć z budową w kwietniu przyszłego roku ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 06.10.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Witam, postanowiłam wydać tę opinię , bo jestem strasznie rozczarowana pracą jaką wykonała mi ekipa Pana Stefana Nielaby - działająca na terenie śląska : Rybnik, Jastrzębie, Wodzisław, Racibórz..A oto szczegóły :-wykonanie elementów łączenia murów , krzywe , brak trzymania kątów, może panowie traktowali ten wypad poza dom jako odskocznię od domu, i popijanie piwem pracy tak się zakończyło ,że ściany są brzydko wymurowane i niechlujnie, i nie można przecież tego że pustak jest "krzywy" traktować jako wyrocznię do każdej krzywej ściany-ściany w pionie - krzywe, otwory na okna nierówne, nie w jednej lini -przy wstawianiu okna trzeba było kuć w ścianie, nadproża także krzywoKomin podpowiedzieli ,żeby kupić systemowy bo lepiej i łatwiej -ok kupiliśmy kominy Schiedla, które nie mało kosztują -gotowe pustaki tylko ładnie w pionie wymurować do góry i wiecie co NAWET to nie jest równo zrobione bo 4 cm odchyłu na komnie !ręce opadają-więźba wykonanie też niedokładne według własnego uznania , czasem wynikające ze zmian które sami wprowadzili , Jedyne co wyszło ok to fundamenty , co do zapłaty dziś żałuję , że nie byłam sknerą i zapłaciłam im tak jak umawialiśmy się , bo wykonanie nie było takie jakie być powinno.Panowie może i robią szybki i są pracowici ale nie jest sztuką powiedzieć , że jest się murarzem i postawić prostą ścianę , bo tam gdzie były jakieś przejścia lub łaczenia elementów konstrukcujnych to mało co wyszło tak jak powinno.Pod względem liczenia ocnenę z matematyki wystawiłabym 2, sam kierownik budowy na podsumowaniu okreslił Panów jako nie murarze , bo momentami nawet sznurka nie chciało się rozłożyć.Jestem szalenie rozczarowana , cenowo wiem że nie jedna porządna ekipa wzięłaby mniej ....a doliczając paliwo jakie zużyliśmy na wożenie ich tam i spowrotem to zapewne dom wymurowany i wykonany by został porządniej , wyszło jak wyszło trudno , może mieliśmy pecha bo jesteśmy z meżem dokładni i mamy pojęcie o budowaniu , może i ta ekipa jest przez innych uważana ze dobrą może na śląsku nie sprawdza się dokładnie jak my to zrobiliśmy....przykro mi to pisać tym bardziej ,że jestem ze śląska i zaufałam ślązakom a tu taka WTOPA a mi wstyd i serce aż boli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts