Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My w okolicach Pszczyny - to jednak kawałek drogi (Rogożnik ten koło Dąbrowy Górniczej ?)

W tej chwili jestem na etapie dogadywania sie z ekipą budowlaną i szukania Banku - może ktoś mógłby doradzić do jakiego Banku wejść a który omijać szerokim łukiem - będę wdzięczna :D

Pozdrawiam

My w okolicach Pszczyny - to jednak kawałek drogi (Rogożnik ten koło Dąbrowy Górniczej ?)

W tej chwili jestem na etapie dogadywania sie z ekipą budowlaną i szukania Banku - może ktoś mógłby doradzić do jakiego Banku wejść a który omijać szerokim łukiem - będę wdzięczna :D

Pozdrawiam

Rogoźnik koło Będzina,

zapytaj u siebie w banku, stali klienci mogą ponegocjować, warto też umówić się z doradcą z jakiejś firmy pośredniczącej - oni są na bieżąco z promocjami i z czasami rozpatrywania wniosków

Witam serdecznie.

Poszukuję ( temat pilny ) ekipy do dokończenia stanu surowego.

Pozostało do zrobienia: ścianki szczytowe, kominy, dach ( więźba + przykrycie ).

To tak na szybko, ponieważ jak się sprawdzą to zakres robót może się zwiększyć.

Bardzo proszę o pomoc jeżeli dysponuje ktoś namiarami na takowych fachowców.

Mój numer tel. 507117912 gg: 1348122

Witam serdecznie.

Poszukuję ( temat pilny ) ekipy do dokończenia stanu surowego.

Pozostało do zrobienia: ścianki szczytowe, kominy, dach ( więźba + przykrycie ).

To tak na szybko, ponieważ jak się sprawdzą to zakres robót może się zwiększyć.

Bardzo proszę o pomoc jeżeli dysponuje ktoś namiarami na takowych fachowców.

Mój numer tel. 507117912 gg: 1348122

No może zadzwoń i pytaj Pan Mietek to fachman od dachu i nie tylko tel 501-340043 oraz zdolna i prężna ekipa Jacek i spólka Tel. 500159085 (to tel do Reni ona poda numer do Jacka, gdzieś zapodzialam sorki). Proszę sie na mnie powołać to bedą bardziej przystępni i dostępni :)

1. umów sie na spotkanie w expander lub open finance (a najlepiej i tu i tu). przedstaw swoją sytuację (zdolność kredytowa, ile masz swojej kasy, waluta itd itp) i zobaczysz. ostatnio przekonałem się że nie są tak do końca bezstronni, ale warto od tego zacząć.

2. zapytaj w swoim banku - znają Cię, czasem można liczyć na ciekawszą ofertę niż dla kogoś z ulicy.

3. zapytaj w innym banku gdzie masz jakiś kredyt - jeśli spłacasz raty terminowo, mogą spojrzeć łaskawym okiem.

4. przerabiałem ostatnio Deutsche Bank, Kredyt Bank, mbank i GE Money Bank. umowy nie podpisałem jeszcze ale z tych czterech padło na KredytBank. I to zdecydowanie. Koleżanka szukała kredytu na mieszkanie w Katowicach - w jej sytuacji mbank był najlepszy.

5. podstawowa zasada - negocjuj na maxa, mów że porównujesz oferty innych banków, domagaj sie wcześniejszej spłaty i przewalutowania bez kosztów (jeśli w CHF)i niskiej prowizji - połowy takiej jak pierwsza oferta. i nie śpiesz się, kręć głową, narzekaj i czekaj. Bankowcy mają promocje ale też plany sprzedaży - muszą je wykonać.

6. jeśli masz czas zaczekaj na allianz bank i alior bank - może będą mieli ciekawe oferty.

Pozdrawiam

Poszukuje dobrej i pewnej ekipy murarskiej z okolic Pszczyny, Czechowic lub Bielska-Białej. Co prawda mam nagrana ekipę z Bielska i wiem że są dobrzy w tym co robią i pewni ( widziałem nie jedna ich robotę), ale dzisiaj dostałem wieści od nich odnośnie ceny, jaką sobie zaśpiewali za samą robociznę. Chodzi o wystawienie ( początek prac marzec/kwiecień 2009) domku 123m2+18,9 metra garażu. Panowie za robotę od fundamentu aż po kominy ( bez dachu chcą 34 tyś. złociszy). Wydaje mi się ze to trochę dużo... ? Jak myślicie? Chyba że się mylę. Może ktoś z Was Forumowicze ma zaufaną ekipę do polecenia!!! Bardzo bym prosił o ewentualne namiary na priva. Za wszelki odzew będę OGROMNIE wdzięczny.

Pozdro ...dla Wszystkich a cierpliwości w brnięciu przez biurokrację dla dopiero planujących budowę własnych 4 ścian:)

Witam, postanowiłam wydać tę opinię , bo jestem strasznie rozczarowana pracą jaką wykonała mi ekipa Pana Stefana Nielaby - działająca na terenie śląska : Rybnik, Jastrzębie, Wodzisław, Racibórz.

.A oto szczegóły :

-wykonanie elementów łączenia murów , krzywe , brak trzymania kątów, może panowie traktowali ten wypad poza dom jako odskocznię od domu, i popijanie piwem pracy tak się zakończyło ,że ściany są brzydko wymurowane i niechlujnie, i nie można przecież tego że pustak jest "krzywy" traktować jako wyrocznię do każdej krzywej ściany

-ściany w pionie - krzywe, otwory na okna nierówne, nie w jednej lini -przy wstawianiu okna trzeba było kuć w ścianie, nadproża także krzywo

Komin podpowiedzieli ,żeby kupić systemowy bo lepiej i łatwiej -ok kupiliśmy kominy Schiedla, które nie mało kosztują -gotowe pustaki tylko ładnie w pionie wymurować do góry i wiecie co NAWET to nie jest równo zrobione bo 4 cm odchyłu na komnie !ręce opadają

-więźba wykonanie też niedokładne według własnego uznania , czasem wynikające ze zmian które sami wprowadzili ,

Jedyne co wyszło ok to fundamenty , co do zapłaty dziś żałuję , że nie byłam sknerą i zapłaciłam im tak jak umawialiśmy się , bo wykonanie nie było takie jakie być powinno.Panowie może i robią szybki i są pracowici ale nie jest sztuką powiedzieć , że jest się murarzem i postawić prostą ścianę , bo tam gdzie były jakieś przejścia lub łaczenia elementów konstrukcujnych to mało co wyszło tak jak powinno.Pod względem liczenia ocnenę z matematyki wystawiłabym 2, sam kierownik budowy na podsumowaniu okreslił Panów jako nie murarze , bo momentami nawet sznurka nie chciało się rozłożyć.Jestem szalenie rozczarowana , cenowo wiem że nie jedna porządna ekipa wzięłaby mniej ....a doliczając paliwo jakie zużyliśmy na wożenie ich tam i spowrotem to zapewne dom wymurowany i wykonany by został porządniej , wyszło jak wyszło trudno , może mieliśmy pecha bo jesteśmy z meżem dokładni i mamy pojęcie o budowaniu , może i ta ekipa jest przez innych uważana ze dobrą może na śląsku nie sprawdza się dokładnie jak my to zrobiliśmy....przykro mi to pisać tym bardziej ,że jestem ze śląska i zaufałam ślązakom a tu taka WTOPA a mi wstyd i serce aż boli....