Tlobo 07.02.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 wysyłam p.w. - zapłaciłem 600 zł za oszacowanie wartości bieżącej (działka) i przyszłej (po wybudowaniu domu) Również proszę o namiary. Pytanie - jak bank odniósł się do tej wyceny?? Pani w DB powiedziała, że nie wszystkie wyceny są rzetelne i niektóre podważają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tlobo 07.02.2009 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Poszukuję garażu.Mam mieć zrobiony przez znajomego ale wyjechał do sanatorium i zastanawiam się czy nie odkupić jakiegoś używanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_me 07.02.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 No to ja równiez tu zawitam ,na forum jestem od niedawna . .... Witam wszystkich, widzę że nie tylko MY dopiero teraz zaczynany. Mamy już pozwolenie na budowę i chcemy na wiosnę ruszyć z budową. Proszę o informacje nt materiałów (gdzie najtaniej i czy już zacząć kupować, budujemy w okolicach Gliwic). Pozdrawiam wszystkich Witam a macie ekipę do budowy? jakie ściany planujcie ? ja wybrałem p+w 44 bez ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 07.02.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Pani w DB powiedziała, że nie wszystkie wyceny są rzetelne i niektóre podważają. Pan w DB powiedział (IX 2008), że na pewno zrobia lepszą ofertę niż ta którą mam. Pokazałem co mam i skąd, kazał wypełnić tonę papierów a potem dał mi ofertę do d... . Co do wycen - rzeczoznawca majątkowy ma numerowane uprawnienia i jak się szanuje to robi jak trzeba. Dentyści też są dobrzy i lepsi DB podważył kiedyś wycenę działki bezpośrednio przy ul. Panewnickiej w Katowicach. Kto był to wie - kto nie był temu napiszę, że to ulica przelotowa, kilka linii autobusowych, w sumie duży ruch. DB podważył wycenę, gdyż nie zawierała jakiegoś zaświadczenia z urzędu (nie wystarczył opis rzeczoznawcy) o dostepie do drogi publicznej... . Bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam_Ania 08.02.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam Właśnie stoję przed wyborem producenta okien PCV.Chciałem zapytać o Wasze doświadczenia z producentami z okolic Górnego Śląska.Pierwsze moje typy to Eurocolor, Terma Tychy, Acrylplast, Okfens, OKF.Jakie są wasze opinie o tych firmach ?Które typy okien tych firm ewentualnie wybraliście ?Znacie jeszcze kogoś godnego polecenia ? Z góry dzięki za odpowiedź. PozdrawiamAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcio 08.02.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Bobiczek Info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceks1974 08.02.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam. Możecie polecić drodzy forumowicze sprawdzoną i solidną ekipę do ocieplenia poddasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobsoonx2 09.02.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Czy poza Forest Natura polecacie jeszcze inną firmę na śląsku specjalizującą się w budowie kominków? Szukam jeszcze innych ofert godnych polecenia, dla porównania. Pozdrawiam Roobsoonx2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 09.02.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witam. Niestety jestem w pracy i nie miałam czasu przejrzeć całego wątku więc z góry przepraszam jeśli odpowiedź się znalazła.Czy ktoś robił odkurzacz centralny, oczyszczalnie i pompę cieplną? jestem na etapie poszukiwania firm (ostatnie rozmowy) i projektowania naszego domku. To chyba na najlepszy czas żeby szukać innych firm. Więc czy znacie jakieś porządne firmy ze śląska które robią:- pompy cieplne- Odkurzacze centralne- mechaniczną wentylację- Oczyszczalnie ścieków (i tutaj pytanie czy ktoś z dzielnicy Katowic - Podlesia - budował oczyszczalnie i czy urząd robi z tym problemy w chwili gdy w granicy leci miejska kanalizacja) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hapek1 09.02.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Roobsoonx2Jest profi firma z Bytomiahttp://www.kominki-camino.pl/ doradztwo, obsługa, cena ok , a montaż przekonam się około 20 lutego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hapek1 09.02.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Adam_AniaPolecam "Oknoplast" Kraków profil PLATINUMkupowałem w oddziale z Czeladzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 09.02.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Czy ktoś robił odkurzacz centralny, oczyszczalnie i pompę cieplną? jestem na etapie poszukiwania firm (ostatnie rozmowy) i projektowania naszego domku. To chyba na najlepszy czas żeby szukać innych firm. Więc czy znacie jakieś porządne firmy ze śląska które robią: - pompy cieplne - Odkurzacze centralne - mechaniczną wentylację - Oczyszczalnie ścieków (i tutaj pytanie czy ktoś z dzielnicy Katowic - Podlesia - budował oczyszczalnie i czy urząd robi z tym problemy w chwili gdy w granicy leci miejska kanalizacja) Pana od odkurzacza mogę polecić, wysyłam na priva. aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budinese 10.02.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Jeżeli można to też bym prosił o ten namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marxxx 10.02.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Rejon Tychy-Pszczyna-Oświęcim-Lędziny Poszukuje tańszego dostawcy mat. budowlanych, aktualnie najniższe ceny jakie znam to: Stal zbrojeniowa Fi 6 - 2,6 zł za kg (Hurt. BARWA Tychy)Stal zbrojeniowa Fi 10 - 2,22 zł za kg ------||-----Stal zbrojeniowa Fi 12 - 2,18 zł kgMax-250/188/220 - 2,9zł z transportem (megawit-Jankowice)Kostka betonowa 25/12/38 - 3,6 zł ----||---- Ponadto poszukuje używanych stempli 2,2 m i 2,8-3,0 mDesek 24 mm 4-5 metrowe i króciaki 1-2 metrowe Chetnie odkupie garaż lub jakąś inną budkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewela 10.02.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 witam, czy ktoś może polecić mi wykonawce do instalacji co,cwu,kanalizy i gazu?coś nie mam szczęścia, albo drogo albo ktoś obiecuje i nie dotrzymuje słowa...z góry dzięki Mam do sprzedania płyty z wełny szklanej ISOVER (2400x1200x20)mm oryginalnie zapakowane lub w wymiarze (1200x1000x30)mm, mozna wykorzystac do izolacji akustycznej stropu.Jeśli ktoś by był zainteresowany to prosze na priv. ewela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 10.02.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Jeżeli można to też bym prosił o ten namiar Poszło na priva. aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 10.02.2009 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Czy poza Forest Natura polecacie jeszcze inną firmę na śląsku specjalizującą się w budowie kominków? Szukam jeszcze innych ofert godnych polecenia, dla porównania. Pozdrawiam Roobsoonx2 http://www.pawpol.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 11.02.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 WitamPoszukuję dobrego stolarza do schodów.Może ktoś z Was ma doświadczenia i mógłby kogoś solidnego polecić?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcbe 11.02.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Witajcie, jestem tu nowy, planuje rozpoczecie budowy latem tego roku w okolicy Pyskowic. Czy sa tu jacys Dzierznianie ? Bardzo prosze o ew. namiary na staranna ekipe do budowy scian 1W. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shooter 11.02.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 robil ktos wentylacje mechaniczna z rekuperatorem i GWC w okolicy ? Szukam sprawdzonej firmy do projektu i pozniej wykonaniaNajprawdopodobniej reku Mistral 600 GEO + GWC plytowe - ale to jeszcze sprawa otwarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts