Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wytrzymałosć. Konstrukcja taka, że musi być klejona o odpowiedniej wytrzymałości teraz nie pamiętam dokładnie jakiej. Nie dosyć, że belka ma wymiar 12 metrów na 20 cm na 40cm co w tartaku powiedzieli, że jest to bardzo duża belka i nigdy w życiu takiej nie robili nawet litej pomijając już klejoną która jest mocniejsza.

Mogę je zastąpić litymi, ale wyraźnie w projekcie jest napisane, że wymaga to "DROBNEJ" zmiany w konstrukcji dachu którą musi wykonać ktoś z uprawnieniami. Dla mnie "drobna zmiana" = pewnie ze 2000 zł.

hm... dowiedz się bo może to jest jednak tańsza opcja niż taka klejona belka.

miałam Ci napisać żebyś napisal do AWF bo u nich hala jest cała z takiego drewna :lol: ale przez przypadek znalazłam wykonawcę - to firma Kondrew ze Szczecina :o http://www.kondrew.com.pl/category/wojewodztwa/slaskie

spytaj

w firmie Bud-Las Katowice 32 256 08 38

albo Tu

TECHMA MODUŁ Sp. z o.o.

Jawornik 382, 32-400 Myślenice

tel/fax: (12) 272 03 04

hm... dowiedz się bo może to jest jednak tańsza opcja niż taka klejona belka.

miałam Ci napisać żebyś napisal do AWF bo u nich hala jest cała z takiego drewna :lol: ale przez przypadek znalazłam wykonawcę - to firma Kondrew ze Szczecina :o http://www.kondrew.com.pl/category/wojewodztwa/slaskie

spytaj

w firmie Bud-Las Katowice 32 256 08 38

albo Tu

TECHMA MODUŁ Sp. z o.o.

Jawornik 382, 32-400 Myślenice

tel/fax: (12) 272 03 04

Dzięki, dzwoniłem do pierwszych 2800,00zł netto za 1m3 - ojoj.

a ja dostalem i rabaty i transport gratis :)

ale w negocjacjach zawsze bylem dobry :)

Uuuuu to teraz moja noga już tam nie postanie . :evil:

pociesz się że są lepsi

ja im jeszcze dołożyłam stówę za przegrzebanie 5 palet w poszukiwaniu cegieł wyłącznie antracytowych, niepodbarwionych na brąz :lol:

P.S. Ja też polecam tą cegłę.

wwojtekk - tak właśnie myślałam że konstruktor wyjdzie zdecydowanie taniej. jeśli za całość domu włącznie z przeliczeniem naprężeń w stropie, obliczeniem fundamentów itd bierze max 4-5 tysięcy to taka Twoja przeróbka nie może kosztować 10.

Ile dali Ci rabatu ?

ile procent?

Pozdr

zalezy od jakich cen liczyc - bo na stronie maja duzo lepsze ceny niz w siedzibie.

ale powiedzmy od cennika na www - 5% za targowanie sie i kolejne 3% za to ze nie płaciłem kartą tylko gotóweczką na miejscu :)

do tego transport gratis więc dla mnie bomba,

1 cenna rada - mieć przy sobie cennik ze strony i od tych cen sie targować, bo w siedzibie wystawione ceny to chyba z 20% wyzsze

2 rada - z polecenia znajomego bo slyszeliscie o rabacie .....

3 rada - zagrywka z platnoscia karta - po co maja oddac bankowi te 2-3%, niech dadza klientowi rabat a on zaplaci gotowka

4 rada (mozna zastosowac przed 3:) ) obiecanie kolejnych zakupów - klinkier na ogrodzenia, bruk klinkierowy na podjazd, taras itp

Ogolnie ww zasady stosować wszędzie i bedzie gitara