EDZIA 12.04.2003 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2003 Witam wszystkich słonecznie U mnie też słoneczko, Olinko nie martw się mgłą, szybko znika i napweno czeka Cię równie słoneczy dzień. Na targi też nie pojadę - dziś na budowie walczą "kominowcy" a jutro szkoda mi pięknej niedzieli. Życzę miłego weekendu A nie mówiłam,że od niedzieli będzie ładnie Zbyszek zapamiętam tę deklarację malowania i zwrócę się w odpowiednim czasie <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: EDZIA dnia 2003-04-12 13:36 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 12.04.2003 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2003 Nie chciało mi się wieczorem czytać forum, i skutek był taki - że dzisiaj bardzo się rozczarowałam całością targów. Co prawda przedtem na targach nie bywałam ale to co było - to bardzo skromna oferta. No i nie było Gebauera !!!Producentów kolektorów tylko dwóch, z dachówek Wiekora nie było tych mnie interesujących, podobnie z Creatonem. Z rekuperatorow tylko przedstawiciel pro-vent Itd.. itp...Jutro zdecydowanie spacer z dziećmi. I pomyśleć, że wstępnie rezerwowałam sobie dwa dni na obejrzenie wszystkich stanowisk...Pozdrawiam wszystkich,Gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 12.04.2003 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2003 dzięki za informacje o targach, szkkoda, że tak mało optymistyczne, ale dzięki Wam zaoszczędzę pare złotychi jutro wybiorę się do kawirnii... niestety nie klubowej(lepszejszy szwagier odprawia urodziny).Ps. Właśnie Chmurka powiedziała, że w poniedziałek i wtorekbędzie słonko i ciepełko... szybko planujcie odchwaszczaniei inne roboty budowlano- ogrodnicze. Ja się zajmę zarośniętymitruskawkami, jesienią brakło czasu. Hej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 12.04.2003 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2003 Witaj Roza. Zamiast MAXa wybierz pustaki LEIER z Tarnowa. Są duże takie jak porotherm a cena to ok. 2,80zł za sztukę. Ja zaczynam z tego budować za dwa tygodnie,a mam to na budowie od stycznia i jeszcze się nie rozsypało więc jestem dobrej mysli.Pozdrowienia. Renata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roza 12.04.2003 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2003 Dziękuję Rena za odpowiedź . Do tej pory w hurtowniach chwalili Max Kozłowice i jako przykład dużo gorszego Max pokazywali mi Leiera ( takiego w normalnych wymiarach ),bardzo popękanego.Nie wiem czy chodzi o tego samego producenta . Być może nie mają na nim tak dobrej marży jak na Kozłowicach . Olinka jesteś chyba rannym ptaszkiem ,jak ja wstałam świeciło słoneczko pozdrawiam Róża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek_S 13.04.2003 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2003 On 2003-04-12 18:22, gaga2 wrote: Nie chciało mi się wieczorem czytać forum, i skutek był taki - że dzisiaj bardzo się rozczarowałam całością targów. Co prawda przedtem na targach nie bywałam ale to co było - to bardzo skromna oferta. No i nie było Gebauera !!! Producentów kolektorów tylko dwóch, z dachówek Wiekora nie było tych mnie interesujących, podobnie z Creatonem. Z rekuperatorow tylko przedstawiciel pro-vent Itd.. itp... Jutro zdecydowanie spacer z dziećmi. I pomyśleć, że wstępnie rezerwowałam sobie dwa dni na obejrzenie wszystkich stanowisk... Pozdrawiam wszystkich, Gaga2 Gaga, a jakie dachówki z Wiekora Cię interesują? Ja kupiłem Romańską L25 i będę ją kładł w lipcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 13.04.2003 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2003 Zbyszek_S - szukam Narvika albo Esówki, kolor miedziana angoba, względnie ceglana angoba szlachetna. Póki co sprzedawcy robią wielkie oczy jak o tym słyszą. A udało Ci się wytargować jakiś rabat - i gdzie kupowałeś. My rozważamy Sewerę, ale jeśli gdzie indziej dostaniemy taniej, to bez sentymentów pożegnamy się z Sewerą. BTW - masz już umówionych dekarzy?Pozdrawiam,Gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek_S 14.04.2003 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 On 2003-04-13 17:41, gaga2 wrote: Zbyszek_S - szukam Narvika albo Esówki, kolor miedziana angoba, względnie ceglana angoba szlachetna. Póki co sprzedawcy robią wielkie oczy jak o tym słyszą. A udało Ci się wytargować jakiś rabat - i gdzie kupowałeś. My rozważamy Sewerę, ale jeśli gdzie indziej dostaniemy taniej, to bez sentymentów pożegnamy się z Sewerą. BTW - masz już umówionych dekarzy? Pozdrawiam, Gaga2 Myślałem, że Esówka jest b. popularna - może skojarza ją pod nazwa Holenderka ? Kupowałem w PSB (Teks - Mysłowice) - maja chyba dobre układy z Wiekorem bo na targach katowickich wystawiali się razem. Wiem że Wiekora oferuje też centrum Klinkieru z Katowic (Katowice Dąb), ale popytaj w innych hurtowniach. Jeśli chcesz spróbowac w Teksie mogę Ci dac namiary na b. kumatego handlowca od nich - facet jest elastyczny w cenach i dobrze się z nim gada. Jeśli jesteś zainteresowana daj znać na maila. Ja kupowałem w grudniu i spieszyło mi się zeby mieć rachunek przed końcem roku - to był błąd bo nie szukałem gdzie indziej. Dostałem 7% rabatu na dachówkę i 12% na dodatki (gąsiory, dachówki krawędziowe, kominki, ławy kominiarskie, obróbki itd. w tym też folia dachowa Dorkena). Konsultant Wiekor powiedział mi później że to b. dobry rabat - ale mu nie wierzę . Radzę Ci zrobic tak: zanieś projekt np. do Sewery i poproś żeby ci wyliczyli ile czego i za ile i jaki rabat dostaniesz. Potem dzwoń tylko po innych hurtowniach i pytaj jaki rabat dadzą Ci od ceny katalogowej na daną dachówkę i dodatki (uwaga - dodatki są drogie - u mnie 50% kwoty jaka dałem za samą dachówkę). Jak dadzą większy niż Sewera to się nie zastanawiaj. Ja teraz tak kupuję wszystko. Przy odbiorze sprawdź dobrze czy nie ma stłuczek - jeśli sa (a są - zwłaszcza elementy umieszczone w narożnikach palety, uwaga tez na gąsiory - dobrze jest je rozpakować, bo u mnie były potłuczone tez w środku palety) to nie odbieraj, ale bo żądaj protokołu, bo Wiekor nie chce zwracać stłuczek. Poza tym od razu dogaduj się co i jak z gwarancją - z tym sa tez kłopoty (ja mam). Dekarzy już mam - namiary dał mi forumowicz Opaves. Widziałem ich robotę i jestem pod wrażeniem. Jeśli jesteś zainteresowana daj znac na maila. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 14.04.2003 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Byłam na Targach "TARGBUD" w Katowicach i jestem zachwycona!!!Było tam mnóstwo firm małych, którym można zlecić jakieś konkretne działania na własnym placu budowy.Było dużo firm z okolic Częstochowy / jestem specjalnie uczulona na te okolice, ponieważ tam buduję "dom mioch marzeń"/, ale spotkałam tylko kilka firm z oknami PCV. Na szczęście te firmy które spotkałam potraktowały mnie b.uprzejmie i wyjaśniły wszystko na ile to możliwe takiemu laikowi jak mnie. To wspaniała zabawa w budowanie prawdziwego domu, ile nowych rzeczy się dowiaduję pytając na każdym kroku.Pozdrowienia.Renata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek_S 17.04.2003 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 Żyjecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 17.04.2003 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 Żyjemy ale co to za życie bez możliwości wchodzenia na Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek_S 17.04.2003 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 Czy oprócz nas, tzn. EDZI i mnie, przezył na Śląsku ktoś jeszcze ten kataklizm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwm 17.04.2003 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 Zabrze tez przeżyło a raczej odżyło.Pzdr.PWM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 17.04.2003 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 W Katowicach też Forum "chodziło" tragicznie. Dobrze, że już po wszystkim,Pozdrawiam,Gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 17.04.2003 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 Witajcie Mam nadzieję, że jednak więcej nas zostało <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: EDZIA dnia 2003-04-17 17:30 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 18.04.2003 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Witam wszytskich po przerwie.Mam nadzieję, że teraz będę częściej odwiedzał Forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roza 18.04.2003 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Wesołych ,zdrowych i radosnych Świąt Wielkanocnych, dużych i smacznych jajek oraz mokrego zająca Wszystkim Budującym na Śląsku `życzy Róża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatorzy 20.04.2003 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2003 1. Dołączamy się do życzeń dla WSZYSTKICH BUDUJĄCYCH2. Sprzedam ok.100 szt. stempli (150 zł) amatorzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romek71 21.04.2003 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2003 Jestem zainteresowany tymi stemplami - podajcie jakie są długie i gdzie można odebrać.Wesołych Świąt Pozdrowienia Romek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 21.04.2003 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2003 Witam i życzę spokojnych i zdrowych świąt.A już myślałem że to u mnie coś było z modemem.Pozdrawiam szczególnie Zabrze, jako że nareszcie jest i ktoś z Zabrza tak jak ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts