Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

barto307cc - jak Ci sie nie spodoba wycena twojego elektryka to daj znac - mam super goscia - u mnie robocizna z materialem i z alarmem to 9000 zl

jak ktos potrzebuje ziemi - ziemia dobra ale zdarzaja sie nawet krawezniki i jest wiekszy kamien (ale malo) to niech podesle nr telefonu na PW

przekaze odpowiedniej osobie - cena ustalana indywidualnie, ziemie mozna zobaczyc u mnie na dzialace - kupilem 340 ton :)

shooter daj namiar na priv :wink: .Jeszcze nie wiem czy wycena mi się podba czy nie bo czekam na nią :lol: .

A skąd brałeś tą ziemię w końcu??

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

barto307cc - jak Ci sie nie spodoba wycena twojego elektryka to daj znac - mam super goscia - u mnie robocizna z materialem i z alarmem to 9000 zl

jak ktos potrzebuje ziemi - ziemia dobra ale zdarzaja sie nawet krawezniki i jest wiekszy kamien (ale malo) to niech podesle nr telefonu na PW

przekaze odpowiedniej osobie - cena ustalana indywidualnie, ziemie mozna zobaczyc u mnie na dzialace - kupilem 340 ton :)

shooter daj namiar na priv :wink: .Jeszcze nie wiem czy wycena mi się podba czy nie bo czekam na nią :lol: .

Też poproszę o namiary na elektryka.

Pzdr

Krzych

Pozostały mi po budowie materiały:

- pustaki terriva I w ilości ok. 200 szt. cena 2 zł. szt.

- pustaki Mega-Max 25 P+W (375X250X238) w ilości 180 szt. cena 4 zł. szt

- pustak MiniMax 120/220 (288X120X220) w ilości 200 szt. cena 2zł. szt.

- pustak wentylacyjny (188X188X250 o150mm) w ilości 6 szt. cena 3zł. szt.

Zainteresowanych proszę o kontakt na prv.

Witam serdecznie.

A może ma ktoś namiary na jakiegoś zdolnego wykonawcę tynków ozdobnych z siedzibą tak bliżej granicy ze świętokrzyskim?

W zamian podzielę się kontaktem do fajnych hydraulików.

jeśli chodzi o tynki kontaktuj się z Małgoś2 - jej mąż cuda robi :o

Barto jeśli się jeszcze zastanawiasz nad elektrykiem to polecam firmę p. Guziela z Bielszowic. Numer mogę podesłać, a z roboty i ceny byliśmy zadowoleni.

aka

Dzięki :wink: ,ale już mamy :wink: ,nie będę sobie większego mętliku robiła w głowie z następną wyceną.

Ale jak ktoś ma namiary na:

- dobrego kafelkarza

- ekipę od wylewek

- kogoś kto robi ogrodzenia kute i balustrady

- oraz ekipę do ułożenia bruku klinkierowego

to chętnie skorzystam z namiarów :lol: :lol:

A kogoś do prac zewnętrznych, takich kompleksowych (zrobienie schodów, tarasu, ogrodzenia panelowego,ułożenia z kostki ścieżek i podjazdu, zrobienie skarpy ziemnej) możecie polecić?

Do ułożenia kostki brukowej mogę dać namiar na Pana Morisa z Borowej Wsi,on się takim czymś zajmuje,można tam nawet podjechać do niego zobaczyć wystawki.Czekam akurat na wycenę także nie wiem czy drogi czy nie,ale może aka-jonekcoś powie na ten temat bo wiem,że on u niej robił też :lol: .A schody i taras też mają być z kostki??

Ogordzenie panelowe akurat robi teraz u mnie mój tata,bo ceny za robociznę tego są masakryczne :x ,40zł/mb bez podmurówki :o .Jedynie mogę dać namiar gdzie tanio kupić te ogrodzenie :lol:

Może ktoś doradzi jakiej firmy są dobre wkłady kominkowe z płaszczem wodnym :roll:

Witam! Moje pytanie brzmi: czy 25tys.zl za "stan 0" to cena ok.? Pytalam na innym forum ale odpowiadali ludzie nie ze Slaska -to mi nic nie daje. Moja dzialka znajduje sie nie daleko Tychow :)

25tyś za robociznę samą?czy z materiałem?To zależy też jakiej wielkości dom.

Nas stan zero wyniósł 50tyś materiał+robocizna pod szkody górnicze.Sama robocizna 18,900zł.

Wtam Panią serdecznie,

właśnie jestem po pierwszych rozmowach z P. Lata - ojcem.

Rozmawialiśmy w piątek teraz porównóję oferty w tym tygodniu dostanę jeszcze 2. Pan Lata miły gość i z oczy chya tak jak Pani mów - patrzy mu dobrze. Pożyjemy zobaczymy co z tego wszystkiego wyniknie. Na razie do przodu krok po kroku.

Jak moge się przypomnieć o umowie.

Pozdrawiam miło.

P.S.

Czy dobrze rozumiem wyżej zamieszczony cytat ???? A jak toi się ma do informacji otrzymanej przezemnie???? :(

Zostałam wywołana to odpowiadam - faktycznie kostkę układał nam pan Moris (Wirecki chyba widział, bo był u nas), drogi nie był, ale nasz problem z działką kto był to zna, więc trochę nam doliczał za robienie tego tarasu i ciągłe podnoszenie w górę i w górę :-?. Ogólnie jesteśmy zadowoleni, a fakt, że dzisiaj zaczął nam montować bramę wjazdową i furtkę świadczy - myślę o dobrej współpracy :D. Cena będzie bez porównania, bo wszystko musieli robić ręcznie, żaden sprzęt nie wjechał...

aka

:)

W takim razie proszę o namiar na p.Morisa i info o tanim ogrodzeniu panelowym. Z jednej strony wolałbym zrobić z podmurówką, i to nie systemową tylko laną, bo chcę podnieść się nieco i wydaje mi sie jak się "oprę" na murku to będzie git.

I obiecuję, że zaczekam, aż skończy z furtką :)

Pozdr.

Witam!

Jeśli ktoś zna architekta/projektanta z Katowic lub okolic,który mógłby wykonać adaptację projektu gotowego w miarę rozsądnej cenie prosiłbym o namiary na priva. Budowa w Katowicach - Podlesiu. Zmiany których chcę dokonać będą czysto kosmetyczne a plan zagospodarowania działki mam już przygotowany - potrzebny mi tylko podpis osoby uprawnionej.

Witam!

Czy możecie polecić jakąś sprawdzoną firmę budowlaną, która wybuduje dom kompleksowo (od fundamentu do stanu deweloperskiego)? Może ktoś budował z jakąś dobrą firmą i mógłby polecić z czystym sumieniem ; ) ? Chcemy budować z ceramiki (porotherm, ew. bloczki keramzytowe, myślimy tez o prefabrykatach z keramzytu - ale na razie robimy rozeznanie ; )

Ideałem byłoby mieć kilka sprawdzonych firm i porobić w nich wyceny danego projektu, dlatego jeśli macie jakieś sprawdzone namiary z terenu woj. śląskiego bardzo proszę o namiary (może być na priv)

Działeczka już od wczoraj nasza : )))) dlatego zaczynamy myslec powaznie ; )

Z góry dzięki!

:)

W takim razie proszę o namiar na p.Morisa i info o tanim ogrodzeniu panelowym. Z jednej strony wolałbym zrobić z podmurówką, i to nie systemową tylko laną, bo chcę podnieść się nieco i wydaje mi sie jak się "oprę" na murku to będzie git.

I obiecuję, że zaczekam, aż skończy z furtką :)

Pozdr.

Jeszcze nie przeczytałam, a sąsiadka już mnie ubiegła i co gorsze furtki NIE WIDAĆ :o. Mam tylko nadzieję, że to przez pogodę, a nie..... nawet nie chcę myśleć :wink:.

aka