Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jezeli chodzi o wylewki to ktos wczesniej w tym temacie polecal firme : http://www.patryx.pl

Cenowo ok.

Robią też tynki gipsowe - jutro wchodzą do mnie robić tynki mam nadzieję że się sprawdzą :) bo potem chce im dać jeszcze wylewki do roboty

Mi zaproponowali 24 zl z materiałem (knauf) a potem 27zl za wylewki z materialem

Do tynków mają jakieś 860 m2 a do podłóg ok 300m2

jezeli chodzi o wylewki to ktos wczesniej w tym temacie polecal firme : http://www.patryx.pl

Cenowo ok.

Robią też tynki gipsowe - jutro wchodzą do mnie robić tynki mam nadzieję że się sprawdzą :) bo potem chce im dać jeszcze wylewki do roboty

Mi zaproponowali 24 zl z materiałem (knauf) a potem 27zl za wylewki z materialem

To daj znać jak skończą Ci tynki,czy jesteś zadowolony :lol:

Cenowo ok.

To daj znać jak skończą Ci tynki,czy jesteś zadowolony :lol:

i juz pierwszy minus na start :

wczoraj potwierdzalem termin i by aktualny a dzis okazuje sie ze sie nie wyrobia na innej budowie i beda w poniedzialek

fajnie jakby przedzwonili.....a tu wyszlo jak ja zadzwonilem i zapytalem sie o ktorej beda ..... mam nadzieje ze w poniedzialek sie pojawia i bede zadowolony bo zaraz kogos innego bede musial zorganizowac

Stolarka PCV. A po jakim czasie po tynkach i wylewkach można robić to ocieplenie i płyty gipsowe? :roll:
Po 2-3 miesiacach od tynków gipsowych spróbuj rozkuć kawałek - czasem trzeba, jakiś zapomniany kabel do lampki itd - pod spodem tynki są mokre. Jak masz ochotę zapraszam do Mikołowa - zobaczysz jak dziś wyglądają takie robione w maju. Okna od maja do połowy października non-stop otware... Generalnie jest mokro, nie zaczynałbym od ocieplenia dachu.

i juz pierwszy minus na start :

wczoraj potwierdzalem termin i by aktualny a dzis okazuje sie ze sie nie wyrobia na innej budowie i beda w poniedzialek

fajnie jakby przedzwonili.....a tu wyszlo jak ja zadzwonilem i zapytalem sie o ktorej beda ..... mam nadzieje ze w poniedzialek sie pojawia i bede zadowolony bo zaraz kogos innego bede musial zorganizowac

No wiedziałam,że nie będą u Ciebie dziś bo rozmawiałam z tym facetem przez tel wczoraj ok.17 i powiedział,że się nie wyrobią :x .Bo chciałam żeby podjechał mi wyliczyć i wycenić też :roll: .

Wirecki od maja masz tynki i jeszcze mokre?? :o boszzzz :x ,masakra.

Już zdecydowałam,że nie robię teraz ocieplenia,skończymy tylko elektrykę i czekamy na wiosnę,mam nadzieję,że już w marcu będę mogła robić tynki :roll:

Nie napisałem, że teraz są mokre, choć pewnie w mniej przewiewnych miejscach, wnękach, po odkuciu kawałka można by się lekko zdziwić. Widziałem jak to wolno schło, w wakacje przy rozkuwaniu pod baterie prysznicową w kabinie widziałem jak jest "w środku". Stąd wniosek, żeby za badzo się nie spieszyć, nie wszystko suche co jest suche powierzchniowo. Na 200% nie zdecydowałbym się na tynki teraz w domu w którym siłą rzeczy nie ma ogrzewania. Poza tym przy tynkach się sporo brudzi. Zabudowane skosy poddaszy czy sufity podwieszane na bank byłyby do sporych poprawek.

U mnie tynki w maju, wylewki 1 lipca a początek zabudowy poddasza pod koniec lipca, Jakoś poszło, ale nie było drzwi wejściowych, do lipca bramy, okna pototwierane, a dachowe rozszczelnione maksymalnie. Nie było problemów z wilgocią.

wirecki barto pisała że nie zamierza tego płytować. niemniej jednak jakkoliwek to i tak cieszę się że zdecydował sie poczekać.

ja sprawdziłam prognoze sezonową i na jej postawie sie umówilam w październiku na 1 marca. jeszcze tydzień wcześniej było -15 a na 1 marca jak w zegarku zrobiło sie cieplutko :D ale to fart był

a kafelkarza dalej brak :( umówiliśmy się na próbę z jakimś gościem - ma wejść w poniedziałek. mam andzieję że jest wart pieniędzy jakie sobie życzy.

Zaraz też sprawdzę pogodę na marzec :lol: .

Pan od tynków powiedział,że mają nagrzewnicę olejową jak robią tynki z poczatkiem wiosny także jest ciepło i później zostawiają ją na budowie przez ok.2 tygodnie jak jest zimno :roll:

Hmm już sprawdziłam,ale coś kiepsko zapowiadają :x .Grudzień i styczeń ciepło i wilgotno,luty i marzec zimowy :evil: .

Może się nie sprawdzi :roll:

ja chyba miałam większego farta :roll:

Luty bardziej zimowy

W tym miesiącu szanse na zimową aurę wzrosną. Więcej niż w styczniu dni minie pod znakiem opadów śniegu, ale padać nie będzie zbyt często. Możemy liczyć na wiele słonecznych i suchych chwil. Temperatura będzie niższa od tej w styczniu, dlatego spodziewamy się kilku mroźnych epizodów.

Marzec również zimowy

Marzec będzie stanowić kontynuację lutowej pogody, a więc będzie zimno i śnieżnie. Wszystko wskazuje na to, że przyszłoroczna wiosna nadejście później niż zazwyczaj.

ja chyba miałam większego farta :roll:

Luty bardziej zimowy

W tym miesiącu szanse na zimową aurę wzrosną. Więcej niż w styczniu dni minie pod znakiem opadów śniegu, ale padać nie będzie zbyt często. Możemy liczyć na wiele słonecznych i suchych chwil. Temperatura będzie niższa od tej w styczniu, dlatego spodziewamy się kilku mroźnych epizodów.

Marzec również zimowy

Marzec będzie stanowić kontynuację lutowej pogody, a więc będzie zimno i śnieżnie. Wszystko wskazuje na to, że przyszłoroczna wiosna nadejście później niż zazwyczaj.

Tą samą pogodę przeczytałam :p

no i kicha :roll: teraz pozostaje wierzyć że w tym roku się nie sprawdzi. :roll:

ja też bym wolała full wypas słoneczko bo chcemy się z ogródkiem i resztą ogrodzenia wreszcie uporać. o trawce nie wspominając.

P.s. sorki za to -ł zamiast -ła ale tak się zafiksowałam nickiem że nigdzie nie zauważyłam żeńskich końcówek w Twoich postach :lol:

no i kicha :roll: teraz pozostaje wierzyć że w tym roku się nie sprawdzi. :roll:

ja też bym wolała full wypas słoneczko bo chcemy się z ogródkiem i resztą ogrodzenia wreszcie uporać. o trawce nie wspominając.

P.s. sorki za to -ł zamiast -ła ale tak się zafiksowałam nickiem że nigdzie nie zauważyłam żeńskich końcówek w Twoich postach :lol:

Nie szkodzi,po nicku ciężko się domyślić kto pisze :lol: