1makow9 03.11.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Proszę o namiar na dobrego geodetę, architekta i jeszcze kierownika budowy w okolicach Gliwic, Pyskowic. Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 03.11.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Gruz przyjmę lub jakąkolwiek ziemię. Okolice Pszczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 03.11.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Dzięki efilo,Ty to wszystko wiesz .Może faktycznie poczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.11.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 barto nie jestem specjalistą, dzielę się swoim doświadczeniem. a że wszystkie tematy chciałam do bólu zgłębić to trochę mi zostało. czasem lepiej chwilke poczekac a potem sobie spokojnie i zdrowo mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 03.11.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Efilo a jak tam z kafelkarzem stoisz?masz już go? Może ktoś może polecic ekipę od wylewek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shooter 03.11.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 jezeli chodzi o wylewki to ktos wczesniej w tym temacie polecal firme : http://www.patryx.pl Cenowo ok. Robią też tynki gipsowe - jutro wchodzą do mnie robić tynki mam nadzieję że się sprawdzą bo potem chce im dać jeszcze wylewki do roboty Mi zaproponowali 24 zl z materiałem (knauf) a potem 27zl za wylewki z materialem Do tynków mają jakieś 860 m2 a do podłóg ok 300m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 03.11.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 a ja ciągle szukam ekipy do ocieplenia poddasza.....polecicie kogoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 03.11.2009 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 jezeli chodzi o wylewki to ktos wczesniej w tym temacie polecal firme : http://www.patryx.pl Cenowo ok. Robią też tynki gipsowe - jutro wchodzą do mnie robić tynki mam nadzieję że się sprawdzą bo potem chce im dać jeszcze wylewki do roboty Mi zaproponowali 24 zl z materiałem (knauf) a potem 27zl za wylewki z materialem Do tynków mają jakieś 860 m2 a do podłóg ok 300m2 To daj znać jak skończą Ci tynki,czy jesteś zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shooter 03.11.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 jezeli chodzi o wylewki to ktos wczesniej w tym temacie polecal firme : http://www.patryx.pl Cenowo ok. Robią też tynki gipsowe - jutro wchodzą do mnie robić tynki mam nadzieję że się sprawdzą bo potem chce im dać jeszcze wylewki do roboty Mi zaproponowali 24 zl z materiałem (knauf) a potem 27zl za wylewki z materialem Do tynków mają jakieś 860 m2 a do podłóg ok 300m2 To daj znać jak skończą Ci tynki,czy jesteś zadowolony i juz pierwszy minus na start : wczoraj potwierdzalem termin i by aktualny a dzis okazuje sie ze sie nie wyrobia na innej budowie i beda w poniedzialek fajnie jakby przedzwonili.....a tu wyszlo jak ja zadzwonilem i zapytalem sie o ktorej beda ..... mam nadzieje ze w poniedzialek sie pojawia i bede zadowolony bo zaraz kogos innego bede musial zorganizowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 03.11.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Stolarka PCV. A po jakim czasie po tynkach i wylewkach można robić to ocieplenie i płyty gipsowe? Po 2-3 miesiacach od tynków gipsowych spróbuj rozkuć kawałek - czasem trzeba, jakiś zapomniany kabel do lampki itd - pod spodem tynki są mokre. Jak masz ochotę zapraszam do Mikołowa - zobaczysz jak dziś wyglądają takie robione w maju. Okna od maja do połowy października non-stop otware... Generalnie jest mokro, nie zaczynałbym od ocieplenia dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 04.11.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 i juz pierwszy minus na start : wczoraj potwierdzalem termin i by aktualny a dzis okazuje sie ze sie nie wyrobia na innej budowie i beda w poniedzialek fajnie jakby przedzwonili.....a tu wyszlo jak ja zadzwonilem i zapytalem sie o ktorej beda ..... mam nadzieje ze w poniedzialek sie pojawia i bede zadowolony bo zaraz kogos innego bede musial zorganizowac No wiedziałam,że nie będą u Ciebie dziś bo rozmawiałam z tym facetem przez tel wczoraj ok.17 i powiedział,że się nie wyrobią .Bo chciałam żeby podjechał mi wyliczyć i wycenić też . Wirecki od maja masz tynki i jeszcze mokre?? boszzzz ,masakra. Już zdecydowałam,że nie robię teraz ocieplenia,skończymy tylko elektrykę i czekamy na wiosnę,mam nadzieję,że już w marcu będę mogła robić tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 04.11.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Nie napisałem, że teraz są mokre, choć pewnie w mniej przewiewnych miejscach, wnękach, po odkuciu kawałka można by się lekko zdziwić. Widziałem jak to wolno schło, w wakacje przy rozkuwaniu pod baterie prysznicową w kabinie widziałem jak jest "w środku". Stąd wniosek, żeby za badzo się nie spieszyć, nie wszystko suche co jest suche powierzchniowo. Na 200% nie zdecydowałbym się na tynki teraz w domu w którym siłą rzeczy nie ma ogrzewania. Poza tym przy tynkach się sporo brudzi. Zabudowane skosy poddaszy czy sufity podwieszane na bank byłyby do sporych poprawek. U mnie tynki w maju, wylewki 1 lipca a początek zabudowy poddasza pod koniec lipca, Jakoś poszło, ale nie było drzwi wejściowych, do lipca bramy, okna pototwierane, a dachowe rozszczelnione maksymalnie. Nie było problemów z wilgocią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.11.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 wirecki barto pisała że nie zamierza tego płytować. niemniej jednak jakkoliwek to i tak cieszę się że zdecydował sie poczekać. ja sprawdziłam prognoze sezonową i na jej postawie sie umówilam w październiku na 1 marca. jeszcze tydzień wcześniej było -15 a na 1 marca jak w zegarku zrobiło sie cieplutko ale to fart był a kafelkarza dalej brak umówiliśmy się na próbę z jakimś gościem - ma wejść w poniedziałek. mam andzieję że jest wart pieniędzy jakie sobie życzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 04.11.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Zaraz też sprawdzę pogodę na marzec . Pan od tynków powiedział,że mają nagrzewnicę olejową jak robią tynki z poczatkiem wiosny także jest ciepło i później zostawiają ją na budowie przez ok.2 tygodnie jak jest zimno Hmm już sprawdziłam,ale coś kiepsko zapowiadają .Grudzień i styczeń ciepło i wilgotno,luty i marzec zimowy . Może się nie sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.11.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 ja chyba miałam większego farta Luty bardziej zimowy W tym miesiącu szanse na zimową aurę wzrosną. Więcej niż w styczniu dni minie pod znakiem opadów śniegu, ale padać nie będzie zbyt często. Możemy liczyć na wiele słonecznych i suchych chwil. Temperatura będzie niższa od tej w styczniu, dlatego spodziewamy się kilku mroźnych epizodów. Marzec również zimowy Marzec będzie stanowić kontynuację lutowej pogody, a więc będzie zimno i śnieżnie. Wszystko wskazuje na to, że przyszłoroczna wiosna nadejście później niż zazwyczaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 04.11.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 ja chyba miałam większego farta Luty bardziej zimowy W tym miesiącu szanse na zimową aurę wzrosną. Więcej niż w styczniu dni minie pod znakiem opadów śniegu, ale padać nie będzie zbyt często. Możemy liczyć na wiele słonecznych i suchych chwil. Temperatura będzie niższa od tej w styczniu, dlatego spodziewamy się kilku mroźnych epizodów. Marzec również zimowy Marzec będzie stanowić kontynuację lutowej pogody, a więc będzie zimno i śnieżnie. Wszystko wskazuje na to, że przyszłoroczna wiosna nadejście później niż zazwyczaj. Tą samą pogodę przeczytałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.11.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 no i kicha teraz pozostaje wierzyć że w tym roku się nie sprawdzi. ja też bym wolała full wypas słoneczko bo chcemy się z ogródkiem i resztą ogrodzenia wreszcie uporać. o trawce nie wspominając. P.s. sorki za to -ł zamiast -ła ale tak się zafiksowałam nickiem że nigdzie nie zauważyłam żeńskich końcówek w Twoich postach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 04.11.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 no i kicha teraz pozostaje wierzyć że w tym roku się nie sprawdzi. ja też bym wolała full wypas słoneczko bo chcemy się z ogródkiem i resztą ogrodzenia wreszcie uporać. o trawce nie wspominając. P.s. sorki za to -ł zamiast -ła ale tak się zafiksowałam nickiem że nigdzie nie zauważyłam żeńskich końcówek w Twoich postach Nie szkodzi,po nicku ciężko się domyślić kto pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kattharina 04.11.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Włączę się do tematu, bo jestem na etapie instalacji, no i tynki i wylewki przede mną. Czyli z tynkami najlepiej czekać do wiosny? A radzicie w międzyczasie oprócz elektryki położyć inne instalacje i styro i czekać na na tynki czy robic tylko elektrykę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 04.11.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Sprecyzuj "inne instalacje" ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts