Wirecki 04.11.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 A radzicie w międzyczasie oprócz elektryki położyć inne instalacje i styro i czekać na na tynki czy robic tylko elektrykę? Instalację "od elektryka" kładzie się najłatwiej. Jeśli jego kabel "napotka" rurę odkurzacza centralnego lub kanalizacyjną to łatwo ją obejdzie. Odwrotnie będzie już trudniej - kolanka? obejścia? Nie polecam. Elektryk na końcu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 05.11.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Potwierdzam, elektryk za hydraulikiem kattharina Kładąc tynki na wiosnę masz ten komfort, że nie musisz się spieszyć z instalacjami. Przekłada się to wprost na stawki wykonawców (instalatorów), którzy w okresie zimowym mają zdecydowanie mniej zleceń. Rób instalacje, zawsze to jakiś krok do przodu na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 05.11.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 ja kilka stron temu napisałam wg mnie najlepszą kolejność wykończeniówki i nie zmieniam opinii1. izolacja podłogi na gruncie2. kanalizacja/odkurzacz centralny3. elektryka4. tynki5. wodkan+ izolacja cieplna podłóg + c.o.6. wylewka jakbym o czymś zapomniała to sorki - wtedy to było przemyślane a teraz pisze ad hoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kattharina 05.11.2009 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Rozumiem, czyli elektryka tuż przed tynkami. W takim bądź razie w zimie działać będzie u nas głównie Pan Instalator od wody-kanalizy-co, raczej wątpię, że będziemy czekać z wodą i co na tynki, bo bardzo goni nas czas. A trzeba jakoś specjalnie ogrzewać wnętrza, gdy położone są same rurki w środku i nie ma wylewki ani tynków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.11.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 rurki są puste - może byc i minus20 jedyny problem będzie taki że panowie od tynków mogą zniszczyć ci rurki. no ale wszystko ma swoją cenę - czas również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 06.11.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 My ogrzewanie podłogowe będziemy robić po tynkach,zawsze to jakieś ryzyko jak już są ułożone rurki.Nie będę nad nimi stała i ich pilnowała żeby nie zniszczyli nic .Rozłożenie rurek i ułożenie styropianu Pan instalator określił że potrzebuje na to 2 tygodnie.Także te 2 tygodnie mnie nie zbawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.11.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 barto o układaniu podłogówki przed tynkami to w ogóle nie może być mowy! jak ci panowie na tym styropianie mieliby na drabinie stawac? przecież wszystko by poniszczyli. ja się odnosiłam do zwykłej wody i zwykłego c.o. - grzejniki. - to można podnieść i podłożyć styro pod spód. choć u nas ta część nie zajęła nawet 3 dni, dlatego twierdzę że nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 06.11.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 witam, zaczynam od przywitania sie na watku regionalnym jeszcze nie mam wybranego projektu (przejrzalam juz mnostwo) ani zakupionej dzialki, ale pilnie wczytuje sie w forum i w dzienniki budowlane mam mieszane uczucia: przerazenie, ekscytacja, strach i pewnosc, ze sie uda od skrajnosci w skrajnosc mam nadzieje, na sfinalizowanie nabycia dzialki w styczniu 2010, nie wiem czy sie uda no i musze jeszcze raz zastanowic sie czy warto akurat w ten kawalek ziemi zainwestowac, bo drogi piekielnie moze ktos mi pomoze dokonac wyboru, prawo do dzialki, ktora bede najprawdopodobniej nabywala to tylko prawo do wieczystego jej uzytkowania a nie wlasnosc, cena nawet powiedzialabym, ze wyzsza niz normalnie "chodzi" czy sa jakies minusy takiej transakcji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.11.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 zapłacisz drożej nie ma minusów uzytkowania wieczystego. tyle tylko że musisz pamiętać że na początku płaci się tylko część kwoty a reszte spłaca w czynszu ile to jest dużo za metr? i jaki rejon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 06.11.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Poratujcie mnie namiarami na ekipę od wylewek.Koleżanka dała mi namiar na swoich,ale koleś mi mówi,że 47zł/m2 chyba z księżyca spadł ,no i szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.11.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 wysle ale na priw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 06.11.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 dzięki efilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 07.11.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 efilo wlasnie nie, place od razu 100% wylicytowanej kwoty, po zakonczonej budowie moge starac sie, aby dzialka przeszla na moja wlasnosc, ale wtedy doplacam okolo 20-25% wartosci na dzien wykupu .. i sie wlasnie zastanawiam co jak nie wydole finansowo i bede zmuszona odsprzedac inwestycje, kiedys w banku powiedzieli mi ze jest problem z dostaniem kredytu jesli prawo wieczystego uzytkowania jest zbywalne przez osobe prywatna a nie gmine, wtedy nie bylam zainteresowana tematem i nie rozwijalam go, ale teraz lekko mi mruga czerwone swiatelko okoli Rudy Śl. widze ze tu kilka osob jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 07.11.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Hmmm my podziękowaliśmy panu co śpiewał 37 za metr .A patrzcie , są jeszcze drozsi . Z okolic (czyli Katowice, Chorzów , Zabrze , Świętochłowice , Mikołów , Bytom ) jest cała masa . No z samej Rudy Śląskiej też jest troche . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 07.11.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Mamy do sprzedania garaż blaszany. Może ktoś jest zainteresowany?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 07.11.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 A ja mam do sprzedania rozdzielnię elektryczną na plac budowy.Używana 7 miesięcy,stan bardzo dobry,w komplecie dwa kluczyki.Rozdzielna jest z układem pomiarowym,licznikiem,wszystkimi bezpiecznikami,4 gniazdka. Zainteresowanym poślę zdjęcia na e-mail. Odbiór Ruda Śląsak,cena do uzgodnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 08.11.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Mamy do sprzedania garaż blaszany. Może ktoś jest zainteresowany?????? Jaka cena?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 08.11.2009 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 pozostało mi z budowy 26szt porothermu 25, jeśli komuś by brakowało tanio oddam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiag 09.11.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Czy ktoś z Państwa wie może gdzie w okolicach Rudy Śląskiej można kupić listwy dylatacyjne do okien ?? Ekipa od tynkowania wchodzi za dwa dni, a tego draństwa nigdzie nie można kupić. Będę wdzięczna za namiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 09.11.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Mamy do sprzedania garaż blaszany. Może ktoś jest zainteresowany?????? Jaka cena?? Poszło na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts