efilo 29.11.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 o matko nie czepiasz sie swoją drogą u mnie wszystkie obwody były poza prądem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.11.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 u mnie kable były uwalone (z tym że to i tak do docięcia a kostek nie było więc nie było co chronić za bardo) a puszki wyglądały tak:http://img215.imageshack.us/img215/2936/gniazdka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 29.11.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Dzięki shooter za relacje z placu boju .Ja już ich na bank nie wezmę ,zostanę przy pierwszym tynkarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shooter 29.11.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 nie ma że boli, umowa jest taka jak do 2 grudnia nie skoncza i nie bedzie cacy do nie dostana kasy bo odstapie od umowy zawsze jakas oszczednosc wystarczy tylko właściwe umowy podpisywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobrusiak 30.11.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Witam serdecznie Niestety "wykruszył" mi się pan od schodów i w związku z tym pilnie poszukuję bardzo dobrego stolarza, który zajmuję się produkcją schodów. Czy macie może kogoś sprawdzonego? Oczywiście na internecie roi się od ogłoszeń, ale schody są prawie w centralnym miejscu, więc nie chcę na jakiegoś partacza natrafić. Będę ogromnie dźwięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shooter 30.11.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 szukam namiarów na jakiegoś magiga od kominkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 30.11.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 szukam namiarów na jakiegoś magiga od kominkow A co miałby wyczarować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shooter 30.11.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 szukam namiarów na jakiegoś magiga od kominkow A co miałby wyczarować? Ładny kominek u mnie w salonie Bez wodotryskow, mało kamienia, ale za to wnęka na drewno kominek narozny, tzn z szyba z frony (jak kazdy) i z prawej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 30.11.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 masz na prv. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spamik 30.11.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Witam,W ostatnim muratorze (grudniowym 2009) znalazłem informację, że gminy ze środków WFOŚiGW dają dotację na modernizację kotłowni oraz na kolektory słoneczne na nowobudowanych budynkach. Jako, że w muratorze było to pod hasłem "Górny Śląsk" dlatego chciałbym się dowiedzieć, czy coś takiego jest również możliwe w Tychach (chodzi mi o to dofinansowanie na kolektory)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 01.12.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witam, W ostatnim muratorze (grudniowym 2009) znalazłem informację, że gminy ze środków WFOŚiGW dają dotację na modernizację kotłowni oraz na kolektory słoneczne na nowobudowanych budynkach. Jako, że w muratorze było to pod hasłem "Górny Śląsk" dlatego chciałbym się dowiedzieć, czy coś takiego jest również możliwe w Tychach (chodzi mi o to dofinansowanie na kolektory)? Hmm u nas w Rudzie Śląskiej na 100% tego nie ma bo sie pytałam w Urzędzie już .Dotację na modernizację kotłowni dają....ale tylko tym którzy wymieniają stare piece węglowe na bardziej ekologiczne,ale nie dotyczy to nowobudowanych domów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo33 01.12.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 WiatmMa moze ktos namiary na niezbyt drogiego a sprawdzonego radiestete , rozdzkarza?Potrzebuje do wyznaczenia studni. Ze ŚLĄSKA. Dzieki z gory i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cooba16 01.12.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Podobno w Bytomiu można dostać dofinansowanie - nie pamiętam czy coś koło 50% do instalacji solarnej... Problem polega na tym, ze są jakieś listy, mało pieniedzy itd tak wiec może się okazać, że zapiszesz sie na dofinansowanie w tym roku, a wylądujesz na liście na 2012 ale i tak wg się opłaca.Można sobie zrobić instalację grzewczą dostosowaną do solarów, a potem poczekać aż przyjdzie nasza kolej - ja tak zrobię.Trzeba tylko najpierw mieć dom odebrany tak, żeby tam można było zamieszkać - nie da się tego zrobić budujac dom... Pozdrawiam Cooba16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tlobo 01.12.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Kto orientuje się w cenach wykonania podjazdu z kostki brukowej?? Mam tego do zrobienia około 100m2 Nie wiem czy ma byś jakiś fikuśy, czy zwykły behaton. Wszystko zależy od ceny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nougatina 01.12.2009 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Dzień dobry U nas już wykończeniówka, czas więc najwyższy przyłączyć się do grupy szukam namiarów na jakiegoś magiga od kominkow Mogę polecić firmę Ciepło i Styl (http://www.kominkitychy.pl). Terminowo, fachowo, schludnie i solidnie. Kominek jest dokładnie taki, jak chciałam i jak na razie - rozpalamy tylko okazyjnie, kiedy jesteśmy na budowie - działa bez zarzutu. Właściciel firmy przerabia też kominy systemowe. Podłączę się do pytania o sprawdzonego kafelkarza na już i natychmiast Nasz kompleksowy wykonawca ma straszne tyły (kotłownię robi już od trzech tygodni, a zaczął kafelkować ją z miesięcznym poślizgiem ). Muszę do końca grudnia mieć wykafelkowaną kuchnię oraz dużą i małą łazienkę. Na początku stycznia nieodwołalnie wchodzą przekładani już dwa razy montażyści kuchni i schodów. Czy ktoś może poratować mnie namiarami? Będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobrusiak 01.12.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witam serdecznie Niestety "wykruszył" mi się pan od schodów i w związku z tym pilnie poszukuję bardzo dobrego stolarza, który zajmuję się produkcją schodów. Czy macie może kogoś sprawdzonego? Oczywiście na internecie roi się od ogłoszeń, ale schody są prawie w centralnym miejscu, więc nie chcę na jakiegoś partacza natrafić. Będę ogromnie dźwięczna Ponawiam pytanko nt dobrego stolarza. Potrzebuję do schodów i drzwi. Czy Wy kupowaliście gotowe drzwi? Czy też wykonywał Wam stolarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 01.12.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Może ktoś polecić dobrego parkieciarza?Gdzie w ogóle zaopatrywaliście się w parkiet? Staram się ugryźć temat, ale jakoś słabo mi to idzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobrusiak 01.12.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 My prawdopodobnie będziemy parkiet kupuwać w Ćwiklicach (koło Pszyczyny) w Domu Parkieciarza. Oglądaliśmy różne i naszym zdaniem mają bardzo ładne i co ważne są przyzwoite cenowo. Można oczywiście zamówić parkiet wraz z robocizną, ale chcą 130 zł za robociznę +materiał (chodzi tutaj o kleje, lakiery itd) Jeśli chodzi o parkieciarza to mam takiego z Poręby (jest z polecenia) - u nas będzie robił w okolicach lutego - kosz 45 zł/m2 to sama robocizna a z materiałem 90 zł/m2. Jeśli będziesz zainteresowany to daj znać, to prześlę Ci namiary na niego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 01.12.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witam serdecznie Niestety "wykruszył" mi się pan od schodów i w związku z tym pilnie poszukuję bardzo dobrego stolarza, który zajmuję się produkcją schodów. Czy macie może kogoś sprawdzonego? Oczywiście na internecie roi się od ogłoszeń, ale schody są prawie w centralnym miejscu, więc nie chcę na jakiegoś partacza natrafić. Będę ogromnie dźwięczna Ponawiam pytanko nt dobrego stolarza. Potrzebuję do schodów i drzwi. Czy Wy kupowaliście gotowe drzwi? Czy też wykonywał Wam stolarz? Mam namiar na Pana od drzwi,ktoś mi tu na forum polecił dobrego.Rozmawiałam dziś z nim ale jestem umówiona po Nowym Roku dopiero bo mi się nie spieszy . Pan Karol Brożek tel.032-41-96-106 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shooter 01.12.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 a ja mam znow jazdy z tynkamijutro zamieszcze fotki z super roboty firmy - maja jutro zrobic poprawki, wg nich czepiam się i jest ok - jutro ocenicie sami ale poki co proszę o fotki waszych tynków a w szczegolnosci miejsc trudniej dostepnych tj- w okolicach puszek z pradem- w okolicach zaworow wodnych- otworów drzwiowych (tzn przyszlych futryn, tam gdzie będą drzwi) Będę mógł ekipie pokazać jak się robi tynki Proszę też o informację czy wasi tynkarze robili: - czy posprzątali dokładnie po sobie czy zostawili placki gipsu na podlodze ?- czy zostawili ochlapane gipsem okna ? (mili w umowie że ma być wszystko wyczyszczone)- czy otwory drzwiowe były obszczerbione czy zrobione na równo ? (u mnie są nawisy po kilka cm jak i braki po 3 cm od krawędzi otworu drzwiowego)- czy wyjęcie dekielków z puszek z prądem i obrobienie miejsca wokół puszki to ich brocha ?- czy chropowatości na ścianie to sam sobie mam usunąć czy malarz ? (bo na moich scianach są ciapki od gipsu i gosc powiedzial ze to mam sam lub malarz sobie przygotuje - trzeba tylko lekko przetrzec i nieruwności odpadną)- jak podchodziliscie do ubytków na scianie ? ( tynk ma być równiótki i gładki czy dopuszczalne są jakieś dziurki i drobne ubytki) - czego się moge czepić jeszcze moich fachofcuff ? (najwieksze grzechy tynkarzy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts